VVIP Yang Terhormat

9.10.12

19 bulan!

09.03.11 - 09.10.12

Hari ni bambam genap umur ke 19 bulan (1 tahun 7 bulan).
Semakin lasak, semakin bijak.
Dah pandai cakap macam2 perkataan.
Geram tgk keletah dia.
Dia akan tiru ape saje yg org cakap.
Dan bambam semakin BAMBAM.
Berat semakin bertambah2.
Uishhh..mmg x larat nak dukung kadang2 tu.
Minat muzik macam babahnya juga.
Minat nyanyi macam mummy n babahnya juga.
Mana x tumpahnya kuah, kalau tak ke nasi :D

Now, dia dah tau mana mata, hidung, mulut, gigi, tangan, kaki dan hampir keseluruhan anggota badan.
Walaupun ade yg cakap, "Lambat jugak dia bercakap ye", namun bagi saya setiap anak tu perkembangannya berbeza.
Lambat or cepat itu x menjadi masalah.
Yang penting usaha kita sebagai ibu bapa dalam mendidik dan mengajar anak2.
Syukur alhamdulillah :)


 Masa ni saya tengah menyanyi lagu "Andaiku Bercinta Lagi" (Kump Mojo). (Ni semua gara2 tgk 'Ameera' dulu, x pasal je bambam minat lagu ni) Haaaa..kalau korang nak tau, ni salah satu lagu favourite bambam. Kemain meneran suara jerit2 bila part korus tu. Pastu, dia dok berebut ukulele ngan saya n kakak. Sbb tu kitorg belikan dia gitar hijau ni. Dia dah nampak gitar then dia cakap, "Mummy, ita. Nak ita." Dah minat tu belikan je la. X mahal pun. ^_^

Perkembangan bambam:

Footnote: Petang ni ada latihan vokal utk kump koir. Harus pergi sbb last week nya kelas x dapat pergi. Tapi tekak still sakit, almost 2 weeks sakitnya. Huhuhuhu

21 comments:

  1. Betul... cakap cepat atau lambat tak ada masalah. Kalau dia boleh mendengar confirm dia boleh bercakap, tengok muka dia pun tahu cerdik... cute:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAKZAKIE: betul tu. Saya x brp suka org yg suka beza2 kan ank dia ngan ank kita. :)

      Delete
  2. moga bambam akan membesar dgn sihatnya...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah sat ja masa ni berlalu..jgn risau nnt bila dia bleh bercakap, tak larat nak melayan ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAI: betul tu. Saya x kisah lambat or cepat. Yg penting cara didikan n komunikasi kita pd anak2 :)

      Delete
  4. Lambat atau cepat perkembangan anak tu tak penting sangat... yang paling utama anak tu sihat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NORAIN: betul sgt2 tu sis. Yg penting ank sihat. One day dia akn pandai gak kan. Hihi

      Delete
  5. cepat kan masa berlalu...anak saya pun hujung bulan ni masuk setahun dah...semoga anak2 kita semua membesar dengan sihat dan kuat (macam iklan milo pula)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIA: yes dear. Terasa cpt benar masa berlalu. InsyaAllah, semoga ank2 kita sentiasa sihat hendaknya

      Delete
  6. mane tak tumpah kuahnye kalu tak ke nasi.hehee.suka ayat tu.
    bambam nanti ikut mak ke ayah ea bila da besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NOR ZILLA: mana x nye, since dia dlm perut, saya asyik jamming n praktis ngan en asben. Tu yg bambam pun ikut sama. Hihi

      Delete
    2. NOR ZILLA: mana x nye, since dia dlm perut, saya asyik jamming n praktis ngan en asben. Tu yg bambam pun ikut sama. Hihi

      Delete
  7. latihan vokal?wahhh...
    kejap je membesar..kdg2 kite ni pon tak sedar..mcm bru awal tahun tp upe ye dh nak akhir tahun dh :)

    ReplyDelete
  8. Comelnya bambam. Ada gaya tu main gitar.

    Anak saya pon mcm tu gak sue, masih dgn bahasa german nya tu. Betul tu, development budak adalah berlainan. Tak perlu lah nak risau kan. Happy 19 months old bambam ^_^.

    ReplyDelete
    Replies
    1. FIZA: mane x nye, dah babahnye ahlil musik. Hikhik. xpelah kan, one day pandaila tu nnt. Yg penting dia sihat

      Delete
  9. KA 3 anak semuanyer berbeza sgt2 dari segi perkembangannyer but alhamudillah sihat & cergas hingga hari ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA: tu la kan. Lain ank lain perkembangannya :)

      Delete
  10. Alhamdulillah BAMBAM membesar dengan sihat..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara