VVIP Yang Terhormat

10.9.12

Genap 1 tahun 6 bulan!

Assalammu'alaikum WBT.
Happy monday!
No monday blues ok. No no no!

Last Monday, kakak genap 6 tahun.
Semalam, adiknya bam bam genap 1 tahun 6 bulan.
Hmmmm..cepat benar masa berlalu kan.
Pejam celik, pejam celik je tgk anak2 dah membesar depan mata sendiri.
X puas meniti hari-hari bersama sewaktu mereka masih bayi kannn.. :)

Encem mummy ni!
Sayang anak-anak mummy! :)

Pagi tadi, sayu sgt nak tinggalkan bam bam, kakak pulak masih lena diulit mimpi.
Masa saya baru pas mandi, tgk bam bam dah bangun nak susu.
Then, masa saya tgh bersiap, saya suruh dia duduk dulu.
Pastu, saya keluar g amik hp kt ruang tamu.
Dia pun membontot jugak. Hehehe
Tgh pakai tudung, dia ckp, "Ami, dok" (pelat pelat dia ckp sambil tunjuk kt lantai)
Mummy, "Haaa..ok2. adik duduk ye, ami nak siap jap"

Few words yg bam bam dah boleh cakap (w/pun pelat2, tapi still bole faham)
1. Babah (his 1st word yg plg clear)
2. Tatak (kakak)
3. Ami (mummy)
4. Atok
5. Nenek
6. Dok (duduk)
7. Mwahhh (kiss)
8. Icak (cicak)
9. Ipas (kipas)
10. Apu (lampu)
11. Nga/awer (bunga/flower)
12. Uyung (burung)
13. Omei (comel)
14. Uda (kuda)
15. Awa (lawa)
dan banyak lagi words yang kami dok ajar.
Alhamdulillah..at least, bam bam cepat tangkap apa yg diajarkan :)

Footnote: Gigih study utk exam (esok hingga Khamis). Nerves tahap gaban dah ni! Ayoyoyoyo...org mood beraya lagi, tapi saya mood nerves nak exam! Huhuhu..

24 comments:

  1. dah besar anak ko nok..comel lak tu...

    exam apa ko nok? anyway, gud luck okeh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAHIDA: ye la dh besau. Makin besau makin ligat perangainye. Kita exam JPA la kak. Stress sungguh!

      Delete
  2. macam comel jer ayat2ayat yg dia cakapkan tu..hehehe... muga membesar dengan sihat..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ANUM: muka comel, keletah dia pun comel gak. Hihihi

      Delete
  4. pejam celik pejam celik cepat jer kan besar... dh byk perkataan dia tau tu... mula2 kanak2 ni mmg pelat... sama ngn ank akak... kena sebut tiap2 hari kat dia, insyaAllah dlm 2,3 tahun sebutan dia ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PN.SHEILA@CC: tu la. Kami pun ajar bam bam hari2. At least one new word sehari. Then bila ckp ulang2 dia skn cpt tangkap :)

      Delete
  5. Hepi besday untuk anak Sue...moga jadi anak2 soleh dan solehah..

    ReplyDelete
  6. sedar x sedar dah besar dah anak2 kan..... memang cepat jerk masa berlalu, rasa masih nak peluk cium macam dorang baby2 lagik.....

    ReplyDelete
  7. wahhh....da besar....comel plak tuu...=)

    ReplyDelete
  8. Bile la dpt jumpa kakak dan bam bam yg comel ni kan:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. IEEDAZ: tu la psl kan. Pdhal uma kita dekat je. Huhu

      Delete
  9. ala bestnyer dia setiap perkembangan dia ada di blog ini... nanti dah besar dia boleh baca....

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHO ZILA: mmg blog saya ni lbh ke arah perkembangan keluarga dan ank2.. :)

      Delete
  10. happy belated birthday bambam yang comel...rindu nak jumpa bambam lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIZA RAZAK: tu la. Bila la kita bole jumpa lg ye aunty. Huhu

      Delete
  11. wah.. comei adiknye.. muka mcm pmpuan tapi boy upernye...

    salam kenal dr Ummi Faiqah (http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MYFIRDZ: hihi..ramai pun yg ckp camtu. Ingatksn gurl. Hihi. Salam kenal juga :)

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara