VVIP Yang Terhormat

6.7.12

Samarinda TV3 : AMEERA



Ala, korang mesti tgk punya kan drama Ameera ni?
Kitorg mmg xkan lepaskan peluang utk tonton setiap episod since mula ditayangkan Mei 2012 yg lalu.
Semalam tgk sekejap, lagi 15min nak abis. *Frust*
Sbb gatai nak singgah Giant Seksyen 13, Shah Alam beli diapers bam bam.
9.35 pm sampai rumah. Gegas bukak tibi.

Semalamnye episod (yg sempat tgk la):
Zila acu pisau ke perut, konon nak ugut Ameer. Sbb lately ni Ameer lgsg x bg perhatian pd dia.
So, dia kata nak bunuh anak tu. Ameer ckp lantak ko la (ade aku kisah. haha)
Ikut je la mcm dlm perjanjian kan.
Org dah bantu ko, lagi nak banyak bunyi pulak (geram sungguh ni!)
Ameer tinggalkan Zila yg dh semakin meroyan tu.
Dia tgk semua brg Ameera dh xde kat dlm wardrobe.
Dia terus call Ameera tanya kat mane.
Si giler tu dtg n bgtau Ameera dh keluar g office.
Rupanya Ameera n Zila ade buat perjanjian (yg ni saya x nyempat nak tgk)

Ameera kena tinggal berasingan dgn Zila & Ameer hingga anak tu lahir.
Then, kena happykan Zila hingga anak tu lahir.
Pastu, kena bahagiakan Zila hingga anak tu lahir.
(Tu je la perjanjian yg sempat dipaham semlm)

Pastu si Marissa tu dah kena tahan kt lokap sbb dia yg upah staf Ameer utk lingkupkan biz Ameer. (padan dgn muka!)
Dia pujuk Ameera utk bantu lepaskan dia dari tahanan.

Saya akan nantikan hingga ke episod akhir.
Mmg jalan ceritanya menarik. Cuma si Zarina AF tu klau bole bagi la watak lain.
Asyik watak yg cenggitu je. Bak kata Kekda la kan. hehehe

Lagi satu, saya cukup gemar dgn lagu Mojo tu *Andai Aku Bercinta Lagi*
Sedap bangat suara si Aweera ni. Suara macho la org ckp.
Bila my dear hubby nyanyi lagu ni, saya ckp x sedap.
Sedap lg suara Aweera, dia dh tarik muncung. Hahahaha

Jom layan lagu ni!


Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi
Suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

28 comments:

  1. suka cite ameera... lagi suka bila lagu ni dinyayikan oleh AWEERA(MOJO)

    ReplyDelete
    Replies
    1. DWATY: sama la kita. minat sesgt ni. bole geng!

      Delete
  2. akak x tengok la, anak akak suka tengok tv 1q jer,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AIMANIMAN: saya mmg peminat tegar Ameera ni. sbb tu la tamo psg astro, mmg dimonopoli oleh anak2 la jwbnye nnt. hehehe

      Delete
  3. tak tengok sangat cite ni..iklan slalu la..muka rita rudaini hehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. BABY(MAMA AMANA&ARIEF): try tgk 1st episod. lama2 akan jatuh cinta. :)

      Delete
  5. ala tak pernah tengok la cite ney...jrg tengok tv hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZZA AFDZAL: yeke. try la tgk. mmg best! sedih, suspense, marah semua ada :D

      Delete
  6. Replies
    1. WAALID5035: hi there. thanks. nnt saya akan terjah ok :D

      Delete
  7. haha, igtkn kite aje yg kemaruk..
    rupenyer ade geng jugak..
    tp kite br tgk baru aje lg, sejak si ameera pegnen olok2 tu.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. LEILY: bole geng la kita!
      mmg kemaruk sungguh. sakit ati n geram sgt ngan zila psyco tu kan!

      Delete
  8. cntek header..
    jarang tgk drama.huhu
    folo dia..

    ReplyDelete
  9. RAFI NILHAN: ha'ah tu la, iklan sokmo. geram jugak kdg2 tu. tgk2 dah abis. :D

    ReplyDelete
  10. tak sempat nak layan....huhu..tp memang best citer ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ADARNADZMIE: hehe..sy mmg peminat tegar! best sungguh jln cerita dan lakonan mereka :D

      Delete
  11. nak kena layan kat you tube..baru aman nak tgk..sebab kalau kat rumah tak menyempat...berebut chanel dgn anak pun iye

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMAEMA: mujur anak2 saya masih kecil. si kakak pun dok layan cite ni jugak. siap bgtau "mummy, ameera dah start!"

      Delete
  12. Replies
    1. IZLA: cer try tgk. setiap selasa, rabu dan khamis. mmg best!

      Delete
  13. Replies
    1. IEEDAZ@MAMA ISHA: klau rumah ade astro mmg x layan cite ni. tp mmg best sesgt. bnyk drama yg best kt tv3 skang ni. mikirkan x slalu ade rumah, tu yg x amik astro. lgpun rugi je. cite semua diulang2. hehehe

      Delete
  14. ida pon follow citer ni jgk..xpenah miss lg sbb nk tgk syamsul..huuu tp seyes grm ngn zila sbb pntgkn diri sndri n psiko sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. IEDA: wah2. boleh geng ngan akak ni. bkn takat geram ngan si psiko tu. rase mcm nk hantuk pale dia kt dinding je kan. syamsul tu mcm muka ex bf akak. hahahahaha

      Delete
  15. rajinnyer menulis sue... akak tak pernah tengok... alahai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHO ZILA: akak, cerita ni sgt best tau. setakat ni x pernah miss lagi. :D

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara