VVIP Yang Terhormat

30.8.12

Eidul-fitr 2012 (Part 1)

Assalammu'alaikum WBT. Mesti ramai yg masih dlm mood beraya kan? Sama lah dgn saya. Dlm beraya ni, mcm2 hal la pulak kan. Termasuklah kami jugak (kami berempat batuk dan selsema). Cuaca agak x menentu skang ni. Pastu, c bam bam terkena muntah n cerry berry. Sian sgt kt dia. Sampai melecet dibuatnye. huhuhu. Few days jugaklah saya x cukup tido dok melayan rengekan dia. Alhamdulillah, he's getting better now.

Kitorg bertolak balik ke Melaka pd malam Raya. Sbb ape tau kitorg bertolak agak lewat. 1st, my dear hubby still ade performance kat OU 2pm. 2nd, saya bz nak packing brg utk kami 4 beranak. 3rd, sambil2 tu bz masak ketupat segera ngan rendang ayamku gorgeous (nanti saya bagi resepi ok. hehe). Siyes penat! Otw ke Melaka pun saya dpt lelapkan mata 10min je sbb c bam bam terjaga dari tidurnya. Then dia x tido langsung. Muka happy je mcm tau2 je nak balik Raya. ^_^

Raya pertama, kami beraya di Melaka dulu (rumah parents saya). Meriah jugaklah. Kami 7 beradik berkumpul kat rumah mak abah. Sgt happening sbb 10 anak2 buah yg msh kecik berlari sane sini. Suasana di hari Raya mmg seronok. Cuma tahun ni agak berbeza dgn tahun lps sbb kak long xdpt blk beraya (dia dok kt nun jauh di Kelate). Dia baru bersalin 4 hari sebelum raya. Bertambah lg sorang cucu mak abah (13 org cucu kesemuanya).

Raya pertama kami sgt meriah. Mcm2 hal anak-anak kecik comei ni. Berlari sana sini. Menangis. Gelak2. Semua gelagat ada. Perkara yg wajib di setiap pagi Raya pertama --> makan ramai2, bersalam-salaman, bermaaf-maafan dan bergambar beramai2! Mmg setiap tahun dah menjadi kewajipan.

Merah di pagi Syawal :)

Bermaaf-maafan di pagi Raya
Keluarga besar KAMI. tapi msh belum cukup korum. huhu
Kakak merajuk. hehehe

Adik2 kembar saya :)
Simple make-up done by me!

Pas dah posing sakan, kitorg gerak ke Ampangan, Seremban menuju ke rumah nenek sebelah mak. X singgah ke rumah arwah nenek dan atuk di sebelah abah memandangkan mereka dah xde. sob sob. (rindu dgn ketupat daun, kari daging dan tapai pulut yg arwah nenek selalu hidang utk kami di pagi Raya dulu2. huhuhu)
Otw to Seremban. yeay!!
Ni masa kat rumah nenek di Seremban.
Tgklah bam bam menongkat pipinya yg gebus kat bahu abg ayie. kihkih
Khusyuk sungguh diorg tgk kartun Upin Ipin.
Mmg kartun kegemaran bam bam tu :)

Footnote: Korang tgk x persembahan angklung by my dear hubby Raya kedua di TV9 aritu?

28 comments:

  1. Jaga diri yek, sempat juga curi2 tgk hehe sambil layan tetamu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA:Yeke sis? Wahh..betul2 meriah ni. Hihi

      Delete
  2. Replies
    1. RINA ELLISA: Ha'ah sis. Tu kain lace. Tenkiu dear!

      Delete
  3. Meriahnya. Comel tgk gambo bam bam menongkat pipi tu ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. FIZA: Hihihi..comel kan. Seb baik sempat snap :)

      Delete
  4. comelnyaaaaaaa! nampak meriah sekali..

    selamat hari merdeka!

    ReplyDelete
  5. meriahnya tgk foto raya awk...

    tema kita sama tahun nie :)

    ReplyDelete
  6. wah, merahnya mak ngah..... hehe so sueeeet

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASZMADI: kihkih..baju raya je yg menyerlah cmni. Kt opiz x berani nye saya nk pakai :p

      Delete
  7. Sweetnya senyuman tu...meriahnya beraya..

    ReplyDelete
  8. wah, seronoknya ada keluarga besar camni..lebih2 lagi time raya dapat kumpul bersama....

    p/s : tak pasti lagi tahun ini akan buat open house atau tidak..skrg ema terlalu sibuk dengan preparation nak ke sarawak...huhuhu..INSYAALLAH, ema akan jemput sue jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA EMA: Mmg seronok pun. Sgt meriah! Ohh..nk terbang lg? Xpe sis. Saya saja je. Mane la tau kot ade rezeki nk berjumpa :)

      Delete
    2. WAHIDA: Ye kak. Adik saya yg bongsu tu kembar seiras. Xtau la sape yg akan dpt ank kembar nnt. Hihi

      Delete
  9. phewwittt cun gile sis !! merah gitu !! suka!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIZA RAZAK: Eh xde la. Biasa2 je. Awk pun ape kurangnya. Lg gorgeous!

      Delete
  10. wau kagum ngan orang leh pakai baju kebayani, merah lak tu warna kegemaranku..... akak memang tak lehler...
    berjalanjerler yerk rayani...

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara