VVIP Yang Terhormat

13.2.15

DALAM KENANGAN.....


Assalammu'alaikum WBT.

Berita yang cukup menggemparkan seluruh tanahair Malaysia. Dua nama yang tersohor yang tidak asing lagi di negara kita. Namun, kedua-duanya telah pergi meninggalkan kita. 




"Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi"


Salam takziah buat keluarga Allahyarham Haji Hasbullah Awang dan Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz. Semoga roh mereka dicucuri rahmatNya. Al-Fatihah...

12.2.15

#TEASER


Assalammu'alaikum WBT.


Meh kita kasik #teaser dulu. Later kita story mory morning glory wokay. Kalau tak arini, esok kita update. Banyak benda perlu disiapkan dalam satu masa skang ni, so kasik settle satu persatu. 

Kepala plak tengah sakit akibat ketidakcukupan tidur malam tadi, dak tomei #ZayyanNourkhalish meragam nak tido melekap dekat mommy. Hehehe

#okbai


5.2.15

MEKAP NOR AEIZA I LIVE SHOOT DI SELAMAT PAGI MALAYSIA, TV1


Assalammu'alaikum WBT


Baru-baru ni ada yg bertanya makeup job yg saya up di blog ni, samada job yg baru atau throwback..hehehe..yesss lalink..kebanyakannnya throwback..disebabkan saya agak sibuk dan tidak berkesempatan untuk update blog pada tahun lepas (hanya update di FB dan Instagram), maka saya akan up satu persatu job yang pernah saya buat sepanjang tahun 2014...sorry tau kawan2 kalau termeluat tgk gambar2 hasil mekap kita..hehehehe

Meh nak review makeup job yang kita dapat last minute jugak. Masa ni tengah detim dgn 2 org blogger tegar (u know who u are..hehe), tuptup dpt panggilan tepon dari someone bertanyakan ttg mekap. Kalau korang nak tau, sis Aeiza ni merupakan Ketua Biro Ekonomi bagi Exco Pergerakan Puteri UMNO dan akan diwawancara live dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia, TV1. Ini betul-betul punya last minute baq hang! Ngeeee..tanpa segan silu saya jawab yeeessss..saya available esok..

The best thing is, sis Aeiza ada buat listing seramai 20-30 org MUA. Dan nama saya merupakan yang terakhir sekali. Tapi sis Aeiza kata dia terus call nama yg terakhir tu, which is my number. Mmg Allah SWT Maha Pemurah..sungguh kan..siapa sangka rezeki yg Allah nak beri tetiba camtu..Sis Aeiza terus confirm nak saya mekapkan dia. Syukur alhamdulillah..mmg tak terduga.. :)

Sis Aeiza requested simple and natural makeup..Jom kita lihat hasilnya.. :)









Alhamdulillah..Sis Aeiza suka dgn hasil mekap kita. Yeayyy!!! Terima kasih sis kerana sudi menggunakan perkhidmatan MUA dari #SuriaQaisaraBeautyTouch.

Meh meh sape nak kita makeover kan, silalah Whatsapp kita ye. InsyaAllah kita akan cuba berikan yang terbaik untuk pelanggan-pelanggan kita :)
Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara