VVIP Yang Terhormat

24.7.14

MENGGAMIT MEMORI

Assalammu'alaikum WBT.

Menggamit memori la pulak kan. Hehehe. Meh nak kongsikan gambar-gambar kenangan beraya dulu-dulu. Dari beranak sorang sampai lah dah beranak 3..hehe

HARI RAYA AIDILFITRI 2010


 

Tema warna masa ni adalah HIJAU. Masa ni Ayish Dayyan masih dalam peyut mommy lagi. Nampak tak peyut kita? Hehehehe. Gambar atas tu masa ada Rumah Terbuka Syawal Kelab ACT. Kakak tak ikut, nenek suruh tinggal kat Melaka selama seminggu. Sebab masa ni saya tengah mabuk teruk mengandungkan Ayish. Huhu...

HARI RAYA AIDILFITRI 2011


Tema PINKY dinky gitu. Ayish baru 6 bulan kalau x silap. Masa ni masih boleh lagi buat kuih raya sbb Ayish tido je keje nya. Senang betul jaga dia. Adalah 3-4 jenis kuih raya saya buat, bagi mak n mertua sorang sebekas dua. Setiap tahun beraya pun simple dan serba sederhana je :)

HARI RAYA AIDILFITRI 2012



Tema 2012 warna kegemaran my dear, RED warrior. Saya dan kakak berkebaya, maklumlah dah lama x pakai kebaya kan. Hehehe. Comel mommy tgk kakak, manis je berkebaya. Ayish bambam pun kemain comei lagi berbaju Melayu n bersongkok. Dgn pipi bambam dia tu. Geram je mommy tgk awak. Hehehe. Masa ni kaki dah kuat berjalan. X reti nak dok diam. X larat nak ikut mana dia pergi, ikut suka nak berjalan nak pusing kot mane. dah dapat kaki gitu la kan..

HARI RAYA AIDILFITRI 2013





Tahun 2013 sambut Syawal dgn newborn baby, tak beraya pun sebabnya tengah berpantang. Baju raya pakai baju lama je pun, utk anak-anak yg meriah sikit. Kami suami isteri mengenakan baju berwarna hijau, anak-anak warna kuning. Saje je nak warna lain-lain, jemu pulak tengok sedondon je anak beranak. Hehe. Baby pun titun je. Kecik molek je baby masa ni. Banyak duit raya baby dapat. Sedara mara semua dtg ziarah. Alhamdulillah. Walaupun mommy pakai baju raya, tapi stokin berpantang tetap tak bukak tau. Hehehe

HARI RAYA AIDILFITRI 2014


Nak tau tema warna apa tahun ni? Stay tuned k..yang pastinya serba sederhana je. Lebihkan kat anak2, ni pun masih ade yg belum lengkap lagi. Rumah pun belum berkemas lagi, kuih raya pun belum sempat nak buat lagi. Ish ish..tahun ni x berapa nak rasa beraya sgt. Mungkin kesan dari tragedi-tragedi yg menimpa negara kita dan saudara kita di Gaza.. :(

Akhir sekali, saya sekeluarga mengucapkan:

SALAM AIDILFITRI 1435H
Mohon maaf zahir dan batin
Berhati-hati di jalanraya
Ingatlah orang yang tersayang

Footnote : Entry auto-published, kita cuti arini, nak settlekan keperluan yang belum complete lagi. Tapi Jumaat kerja semula. Sabtu Ahad kemas apa yang patut kat rumah tu. Raya pertama balik JB, rumah MIL. Singgah ke teratak bonda kt Melaka jap. Hehehe

23.7.14

AKTIVITI DAN RAGAM ANAK-ANAK KAMI

Assalammu'alaikum WBT.

Salam 25 Ramadhan 1435H. Tak berapa hari je lagi kita nak sambut bulan Syawal kan. Terasa pantas betul masa berlalu. Persiapan kami? Biasa-biasa je, serba sederhana. Masih ada yang belum lengkap lagi. Huhuhu

Jom tengok aktiviti dan ragam anak-anak kami di rumah :)







Melting sungguh tgk gambar si tomei bobot Zayyan yang last ni. Kemain pandai senyum lagi kalau tgk mommy nak snap pic dia. So cute!

Setiap hari ni la kerja diorg. Teraburkan mainan terutamanya LEGO tu, then main la diorg bertiga. Kejap kang baik, kejap kang gaduh, kejap kang merajuk, kejap kang baik semula. Dak tomei bobot Zayyan mommy pun join sama jugak. Kemain lagi..Yang paling kelakar, bila dia sendiri masuk n duduk dalam kotak LEGO tu. Relaks n steady je dok dalam tu. Hehehehe

Ni baru ragam 3 orang anak. Kalau kakak n abam bergaduh, diorg je la yg kena, mommy selamatkan baby bobot ni dulu. Ala..diorg gaduh mulut je pun. Si kakak tu kdg2 xnak mengalah. Yg abam tu pulak, dia je yg betul. Sudahnya kalau dah kritikal sangat, mmg rotan kan aje. Sayangkan anak, tangan-tangankan..betul tak?

Footnote : Mood raya sudah mari. Dok dengar lagu raya je ni. Hehehe

21.7.14

31 TAHUN YANG LALU...

Assalammu'alaikum WBT.

31 tahun yang lalu, tepat jam 7.03 pagi pada 19 Julai 1983, lahirlah seorang bayi yang diberi nama Siti Norsuriati binti Abu Bakar oleh bonda Siti Zaleha binti Darus di Hospital Besar Seremban, Negeri Sembilan seberat 2.9kg.

Syukur Alhamdulillah. Sehingga kini masih diberi peluang dan kesempatan olehNya Yang Maha Esa untuk bernafas di muka bumiNya, menghirup udara, melihat segala keindahan alam ciptaanNya bagi mengabdikan diri kepadaNya serta menabur bakti, cinta, kasih dan sayang kepada insan-insan yang senantiasa memberi dorongan, kekuatan, semangat dan sentiasa berdiri di belakang saya tatkala jatuh bangunnya di dalam mengharungi kehidupan ini. Syukur Alhamdulillah, diberi peluang untuk bergelar isteri kepada my dear hubby serta ibu kepada anak-anak kecil kami.


Tiada apa yang lebih menggembirakan bagi insan yg bergelar isteri dan ibu melainkan melihat kasih sayang dan kebahagiaan kami sekeluarga walaupun tiada sambutan ulangtahun kelahiran. Ucapan dan doa pun sudah memadai. . :)





Terima kasih Ya Allah di atas kesempatan serta nikmat kebahagiaan, kasih sayang, cinta yang telah Engkau berikan kepadaku. Panjangkanlah usiaku Ya Allah agar dapatku menabur jasa dan bakti kepada ibu bapa, suami dan anak-anak tercinta, murahkanlah rezekiku Ya Allah..Amin amin Ya Rabbal Alamin..

#PrayForMH17
#PrayForMH370
#PrayForSabah
#PrayForGaza
#PrayForPalestina

Footnote : Terima kasih kepada family, saudara mara serta kawan-kawan yang wish birthday saya kat Facebook. Thanks so much ya!
Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara