VVIP Yang Terhormat

24.10.14

OUR HOME SWEET HOME

Assalammu'alaikum WBT.

2 minggu tanpa berita, 2 minggu tanpa suara. Huhuhu. Kesihatan tuan tanah sepanjang 2 minggu yang lalu amatlah tidak mengizinkan. Tak dapat dikenalpasti apa puncanya, demam on off, kepala rasa berat yg amat, terlantar 2 hari kat rumah..But, alhamdulillah..am getting better now. Alhamdulillah..Semoga kesihatan ini berterusan baik2 sahaja hendaknya..Ameen

Apa yang saya nak kongsikan hari ni? Nothing much. Tiada niat untuk menunjuk-nunjuk, sekadar berkongsi kegembiraan yg kami sekeluarga perolehi baru-baru ni. Setelah setahun menunggu, akhirnya.........

Tak sia-sia kami turun naik pejabat peguam dan pemaju tahun lepas. Berbekalkan deposit hanya RM200 sahaja, kami terus booking tanpa fikir panjang kerana inilah satu-satunya unit yang tinggal. Sebelum tu, kami juga ada g tengok 2-3 rumah contoh yg lain, harga pun lebih kurang sama mcm rumah kami ni. Tapi saya buat semakan dulu, kebanyakannya projek sakit dan pemaju berada dalam senarai blacklist BPP! Oh tidaklah kami mahu mengambil risiko!

Memang rezeki kami sekeluarga agaknya. Kebetulan masa tu saya tgh memboyotkan dak tomei Zayyan. Hehehe. Harganya? Jauh lebih murah dari yang kami sangkakan! Sekarang tak dapat dah harga macamtu. Semasa membayar booking pun, kami telah dibawa melawat ke kawasan tapak, dah naik 60%..itu pun dah membuatkan kami bertambah yakin dgn pilihan kami.. ^_^

Jom kita tengok progress semasa kami melawat tapak kawasan binaan awal bulan Januari 2014. Masa ni saya dah start masuk kerja semula, jadinya kami pergi ke sana pada hujung minggu.

Rumah kami yang sebelah kanan :)
Kawasan parkir rumah
Ruang tamu
Dapur
 

Kami teruja melihat progress rumah kediaman impian kami hinggakan kami membuat lawatan hampir setiap bulan ke sana. Hehehe. Ala..mcm tgk anak2 membesar la jugak kan. Tak sabar pun ada jugak.. ^_^

Ni pulak masa kami ke sana pada bulan Februari 2014.


Bagus diorg ni buat kerja, cepat je. Dalam masa sebulan dah banyak yang diorg buat. Diorg kena siapkan dalam masa yang ditetapkan, kalau tidak nanti kena denda dgn kerajaan. Hehehe.

Pastu, bulan 3 pun kami ada dtg tengok progress lagi. Hehehe..nampak sgt teruja kan?? Isshhh..haruslah..our home sweet home kan..masa ni diorg dah start cat luar dalam rumah kediaman kami..

Debab sungguhlah saya masa ni..hehe (malu sambil tutup muka..)

TO BE CONTINUED...

Ada masa nanti saya update lagi ya..tunggu tau!!

Footnote : Salam Awal Muharam 1436H buat semua umat Islam di seluruh dunia.. :)

10.10.14

AYUH POSITIF!!

Assalammu'alaikum WBT.








Always think positive if failed comes over you.
It just a test from Allah.
InsyaAllah, one day there will be a happiness.
Salam Jumaat yang penuh berkah! Semoga ceria-ceria selalu.

Footnote : Syukur alhamdulillah. Pagi Jumaat ni Allah beri rezeki kepada kami. Dapat makeup job untuk event minggu depan. Mudah-mudahan Allah murahkan rezeki kami sekeluarga. Apa yang kami bina hari ini adalah sebagai wadah dan persiapan utk anak-anak di masa hadapan :)

9.10.14

"PENCARIAN IKON MUSLIMAH 2013"

Assalammu'alaikum WBT.

Syukur alhamdulillah. Diberi peluang untuk menyertai pertandingan Ikon Muslimah 2013 sebagai MUA pada 12 Januari 2014 bertempat di Kelab Golf Bangi. Saya berpeluang berkolaborasi bersama model muslimah Fieyza Eyza. Tema pertandingan adalah beautiful/kecantikan. 

Walaupun tidak memenangi apa-apa dalam pertandingan tersebut, sekurang-kurangnya saya dapat timba pengalaman dan ilmu berkaitan dunia solekan ni. Seriously mmg satu pengalaman yang baru dan berharga bagi saya kerana sebelum ni, saya hanya dapat makeup job untuk majlis perkahwinan sahaja. Saya akan gunakan pengalaman ini sebaik mungkin untuk majukan diri lagi dalam bidang ini. InsyaAllah..

  




Apa yang paling penting, saya buat apa yang saya minat bersesuaian dgn bakat yang Allah SWT dah beri ni, tak mungkin akan saya sia-siakan. Syukur alhamdulillah kerana en asben sentiasa memberi dorongan, sokongan dan galakan selama ini. Siap dia bagi modal lagi masa mula-mula nak start dulu. Mudah-mudahan Allah memberi ruang dan peluang lagi kepada saya untuk berjaya di masa-masa akan datang. InsyaAllah.. :)

************************************************************************************************

Bagi yang masih tercari-cari MUA atau jurusolek untuk sebarang majlis, sekarang saya ada buat promosi tau. So, save ur date with us now!

Tel/SMS/Whatsapp:
SURIA 014-2379783
Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara