VVIP Yang Terhormat

10.10.14

AYUH POSITIF!!

Assalammu'alaikum WBT.








Always think positive if failed comes over you.
It just a test from Allah.
InsyaAllah, one day there will be a happiness.
Salam Jumaat yang penuh berkah! Semoga ceria-ceria selalu.

Footnote : Syukur alhamdulillah. Pagi Jumaat ni Allah beri rezeki kepada kami. Dapat makeup job untuk event minggu depan. Mudah-mudahan Allah murahkan rezeki kami sekeluarga. Apa yang kami bina hari ini adalah sebagai wadah dan persiapan utk anak-anak di masa hadapan :)

9.10.14

"PENCARIAN IKON MUSLIMAH 2013"

Assalammu'alaikum WBT.

Syukur alhamdulillah. Diberi peluang untuk menyertai pertandingan Ikon Muslimah 2013 sebagai MUA pada 12 Januari 2014 bertempat di Kelab Golf Bangi. Saya berpeluang berkolaborasi bersama model muslimah Fieyza Eyza. Tema pertandingan adalah beautiful/kecantikan. 

Walaupun tidak memenangi apa-apa dalam pertandingan tersebut, sekurang-kurangnya saya dapat timba pengalaman dan ilmu berkaitan dunia solekan ni. Seriously mmg satu pengalaman yang baru dan berharga bagi saya kerana sebelum ni, saya hanya dapat makeup job untuk majlis perkahwinan sahaja. Saya akan gunakan pengalaman ini sebaik mungkin untuk majukan diri lagi dalam bidang ini. InsyaAllah..

  




Apa yang paling penting, saya buat apa yang saya minat bersesuaian dgn bakat yang Allah SWT dah beri ni, tak mungkin akan saya sia-siakan. Syukur alhamdulillah kerana en asben sentiasa memberi dorongan, sokongan dan galakan selama ini. Siap dia bagi modal lagi masa mula-mula nak start dulu. Mudah-mudahan Allah memberi ruang dan peluang lagi kepada saya untuk berjaya di masa-masa akan datang. InsyaAllah.. :)

************************************************************************************************

Bagi yang masih tercari-cari MUA atau jurusolek untuk sebarang majlis, sekarang saya ada buat promosi tau. So, save ur date with us now!

Tel/SMS/Whatsapp:
SURIA 014-2379783

7.10.14

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK!

Assalammu'alaikum WBT.

Apa khabar kawan-kawan hari ni? Ada yang masih bercuti barangkali. Drive pagi tadi ke pejabat pun jalan agak smooth, clean and clear je. Alhamdulillah..Cuma agak kepenatan sikit sebab malam tadi heavy traffic jammed dari Ayer Keroh ke Nilai. 

Seriously sangat-sangat teruk jammed kali ni. Jadi, saya amik keputusan buka aplikasi Waze. Ternyata Waze recommend ikut jalan dalam, Alor Gajah-Tampin-Rembau-Linggi-Rantau then masuk ke highway PLUS dari Labu Sendayan. Walaupun sedikit jauh, tapi bila fikir-fikir balik, sanggup ke nak redah heavy traffic yang bergerak antara 9km/j-15km/j tu?? Of coz la kami tak sanggup kan, akan stuck kat situ je, bergerak perlahan yg amat mcm siput. 

Member yang bertolak dari Melaka melalui PLUS highway pada jam 7pm, tiba di Kota Damansara pada jam 12.30am. Sedangkan kami bertolak dari Melaka pada jam 9.30pm dan tiba di Kg Melayu Subang pada jam 12am melalui jalan lama. Nampak tak perbezaan kat situ?? Petrol kereta kami isi penuh dan hanya berganjak 1 takuk sahaja. Bayangkanlah kalau kami remain nak ikut PLUS highway, for sure bertakuk-takuk petrol yg berganjak. Nak pulak kereta auto, kalau asyik dok tekan brek, tekan minyak, tekan brek je, mmg akan melibatkan penggunaan petrol yg banyak.

Mana satu pilihan anda? Ikut jalan yg lurus, mudah dan tidak jauh tetapi melibatkan penggunaan petrol yg sangat banyak ditambahkan lagi dgn emotional stress, penat yg amat, sakit kepala dll? Ataupun, ikut jalan yg sedikit jauh tetapi melibatkan penggunaan petrol yg sedikit dan tanpa melibatkan emotional stress tetapi sedikit penat?

Jadilah pengguna yg bijak! Ini merupakan salah satu langkah kami untuk berjimat. Ke mana saja kami pergi, kami akan guna aplikasi Waze dan ikut laluan yg dicadangkan :)

Footnote : Teringat tragedi2 kemalangan jalan raya yang telah berlaku sejak akhir-akhir ni. Allahuakbar..sangat tragis..bukankah sebelum ini lori dan treler besar tidak dibenarkan berada di jalanraya dan lebuhraya semasa musim perayaan? Tapi undang-undang ni macam dah tak dipraktikkan lagi je..Salam takziah buat keluarga-keluarga mangsa yang terlibat. Semoga tabah hadapi dugaan ini..Al-Fatihah..
Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara