VVIP Yang Terhormat

17.4.14

HARI INI...

Assalammu'alaikum WBT.

Hari ini...

1. Pakai baju kurung baru dan shawl baru yang hubby belikan. Thanks dear! Sayang lebih kt dear tau. hehehe
2. Kelam kabut g isi petrol kereta otw ke office pagi tadi.
3. Mengantok! Tido lewat, bangun awal.
4. Baby bobot tak sihat, babah kata pagi ni baby tido tak lena. 6 kali tido, tapi kejap2 je.
5. Rumah takde air sejak pukul 9pm semlm. Dijangka hingga ke esok hari. OMG!
6. Dah lama tak ber'treadmill'. Balik keje ni azam nak ber'treadmill'.
7. Lunch time ni ada jamuan seksyen, abislah dietku!!
8. Tak sabar nak bercuti2 dgn hubby dan anak2 weekend ni. Ke mana? Hehehe
9. Dah belikan hadiah hari jadi utk hubby, tapi belum balut lagi. Meh sape yg kreatif, tolong kita meh.
10. Nak susun jadual job mekap dan show. Ada client dah risik2 utk show bulan puasa dan raya. Alhamdulillah...
11. Nak BW ke blog kawan2 yang selalu singgah ke blog kita ni mana yg berkesempatan. Mekacih korang. Iolls selalu bz, x dan nak BW mcm selalu. Huhu

Ok bai!

I love this shawl and kurung. Thanks dear!

Footnote : Malas nak taip panjang-panjang. Comel je mcm gini. Terinspirasi dari kak Wahida. Hehehehe

15.4.14

HAPPY 9TH MONTHS OLD!

"Takkan ku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar, jengking dan ular
Bonda takkan berundur..
Nyamanlah arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa..."

(Arjuna Beta~Fynn Jamal)





Happy 9th old months bobot mummy yg comel
Pandai betul beraksi depan kamera
Pandai senyum dan beri response
Tak boleh tinggal sekejap
Tau tau je dah panjat sofa
Kalau nampak kelibat mummy, menjerit-jerit nak mummy amik dia
Senyum menyeringai je. Hehehe
Semoga sayang bobot sentiasa sihat
Menjadi anak yang mendengar kata
Dimurahkan rezeki sentiasa
Aamiin aamiin..

Love,
Mummy-babah-kakak-abam bambam

4.4.14

"THE NEW ME..."

Assalammu'alaikum WBT.

Hmmmm..dah banyak hari saya hutang ngan uolls..tapi uolls setia singgah dan drop komen kt blog iolls ni. Huhuhu. Sorry banyak-banyak. Sejak berita #MH370 tu diwar-warkan, saya langsung xde mood nak update blog. Ntah..mungkin terkesan, walaupun mereka bukan siapa-siapa dalam hidup saya. Tapi saya merasa simpati yg mendalam kepada ahli keluarga mereka. Semoga Allah permudahkan misi mencari #MH70. Semoga adanya keajaiban, hanya Allah SWT Yang Maha Mengetahui..Ameen..

Kalau uolls perasan, dah lama kan saya tak tepek gambar sendiri kat blog ni. Perasan tak perasan tak? Hehehehe. Since cuti bersalin 6 bulan aritu, sampai la ni rasanya mmg takde gambar-gambar saya selfie. Adoi..x suka selfie jugak sebenarnya. X reti nak wat mimik muka. Kalau org lain amikkan, bole la posing sikit kan. Thihihi

Sekarang ni dalam misi cabaran 100 hari untuk kembalikan bentuk badan yg ideal, nak dapatkan BMI yang sesuai dgn ketinggian saya yg kecik molek ni. Dahlah tinggi tak berapa nak ada, so nak kena jaga tang tu. Usia pulak dah 30+, serba serbi nak kena jaga. Kaum hawa ni lain sikit, tak mcm kaum adam. Kita nak kena jaga penampilan, kecantikan diri luaran dan dalaman, macam-macam lagilah nak kena jaga bila usia semakin meningkat ni. Hehehe. #projekmemikatsuami

Meh kita tgk apa kata Kevin Zahri kita "9 Tips Mudah Azam Kurang Berat Badan 2014"

Credit : Kevin Zahri
InsyaAllah..akan follow tips mudah yang Kevin Zahri cadangkan ini. Mudah-mudahan berjaya. Setakat ni, berat badan adalah sedikit penurunan. Maklumlah, bila menyusu badan sepenuhnya ni, badan kita bekerja dan apa yg kita makan akan menghasilkan dan meningkatkan jumlah susu. Tapi pemakanan pun nak kena jaga juga, tak boleh main hentam kromo je. Hehehe. Then, kena rajin bersenam, jgn ngelat! Ini penting untuk kesihatan tubuh badan luaran dan dalaman, biar segala toksin keluar melalui peluh kita. Air pulak kena minum sekurang-kurangnya 3 liter sehari untuk proses detoks. Semoga segala usaha membuahkan hasil. Amin amin..

Nak tengok "The New Me..."? 

V



V



V



V



V



V


V



V



V


Am wearing wideshawl from Glamorise :)
Bila post gambar selfie ni kat Whatsapp group sek men dan sek ren kami, ramai yang tak cam dan tak kenal. Memasing kata dah berubah sgt. Ye la, dulu masa sek kemain comot masing-masing. Hehehehe. Mula la memasing tanya apa rahsianya....

Cabaran 100 hari!
10 kgs more to go!!
Chaiyok chaiyok!!

Till then, happy working & have a nice day!

Salam Jumaat yang penuh berkah...

Footnote : Dulu muka penuh dengan jeragat. Sejak mengambil set menyusu (juga merupakan salah satu supplement utk set kecantikan), jeragat semakin pudar dan kulit semakin cerah. Alhamdulillah...nak tau rahsianya? meh whatsapp kita k... :D
Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara