VVIP Yang Terhormat

20.9.16

MEKAP MODEL I SHAWL PHOTOSHOOT I BUKIT JELUTONG

Assalammu'alaikum WBT.

Kali ni nak update lagi makeup job collaboration between me and IKWholesale. Alhamdulillah..terima offer mereka dengan hati yang terbuka. Walaupun agak penat sehari suntuk berada di studio untuk mekap, touchup dan hijab stylish kepada model, tapi kita rasa seronok sangat. Kita buat apa yang kita minat, apa yang kita suka. This is my passion :)

The best thing is, kita dapat mekapkan model tinggi lampai dari Turkmenistan ok. Kelassss gitu. Tinggi menjulang. Kihkihkih. Irina namanya :)



Tak mekap pun dah cantik, bila dah mekap apatah lagi kan..cantik dan sweet je. Kalau tak silap dia ni masih belajar lagi, di Segi University College rasanya. Ntah, dah lupa. Hehehe





Tengoklah gelagat kita dan krew di belakang tabir. Kalau bab bergambar memangggg tak nak kalah kan. Hahaha. We do really enjoyed our day together. Walaupun kemain payah nak communicate dengan model ni disebabkan kepekatan loghat nya itu, tapi layan jugak la. Xdelah kaku dan senyap je. At least kami berborak dan faham , kelasss mak handam kampung ni fasih jugaklah skipping londong..ehhh..speaking london..hehehe

Tu je la kot story mory hari ini. Actually memang banyak benda yang nak dikongsikan bersama. Tapi sikit-sikit la ye. Kita simpan untuk esok hari pulak. Harap-harap xdelah idea stuck di tengah jalan. mihihihi..

Till then..
xoxo

Salam Sayang,
Suria Qaisara Beauty Touch

15.8.16

MEKAP MODEL I MUSLIMAH PHOTOSHOOT I BUKIT JELUTONG


Assalammu'alaikum WBT.

Berhabuk dan bersarang blog ni. Ya Allah..berbulan-bulan lamanya tinggalkan dunia penulisan di blog. Selalu update di FB dan Instagram je. Kadang bukan sibuk sangat pun, tapi bila MMMMalas menguasai diri, macamni la. Hehehe

Jadi, hari ni kita nak update kisah mekap mekap model lagi. Haritu dah update kat SINI kot la ada kawan-kawan yang tak perasan atau terlepas pandang entry kita yang dah agakkkk lapuk tu kan. Hehe. Meh kita sambung story mory *wink wink*

Secara rasminya, kita telah dilantik oleh IKWholesale sebagai jurumekap syarikat mereka. Yes, I'm one of them. Ada juga beberapa MUA lain yang telah dilantik oleh syarikat ni. Alhamdulillah, berbangga jugak walaupun mekap kita tidaklah sehebat mana hasilnya nak dibandingkan dengan MUA yang berada dalam industri ini.

Kali ni diberi tugasan untuk mekap model dan pelakon baru, Julia. Berdarah kacukan Sabahan, Australia, dan beberapa negara yang lain. Tak ingat :P

Agak kelam kabut menyiapkan Julia disebabkan dia tersesat ke lokasi studio IKW. Kami menunggu lebih kurang sejam lebih jugak la. Huhu. So, kita buat mana yang termampu je seperti yang diminta oleh photog bertugas. Maka inilah hasilnya. Tak terlalu heavy, just a simple and natural look makeup :D



Untuk mendapatkan koleksi shawl ini, bolehlah layari www.ikw.com.my, banyak pilihan barangan yang menarik menanti uolls tau :)

Nanti kita story mory makeup job lagi ya. Till we meet again. Mwahhhhhh :-*

31.3.16

MEKAP MODEL I SHAWL PHOTOSHOOT I BUKIT JELUTONG

Assalammu'alaikum WBT.

Alahai..banyaknya yang kita nak update. Tapi disebabkan kekangan masa yang teramat, jarang-jarang dapat online buka blog. So, kita update mana yang termampu je la. Nak blogwalking lagi la slow. Ampun ye kawan-kawan. Kekangan tugas hakiki di pejabat dan bisnes. Huhuhu

Banyak benda nak cerita lately ni. Dah setahun simpan mendalah ni. Hehehe. Kita teruja sangat-sangat bilamana salah sebuah syarikat jualan secara online telah menawarkan kita untuk mekapkan model-model dari dalam dan luar negara yang akan memperagakan produk jualan mereka. Masa pergi interview (xdelah interview sangat pun, just dorg nak tengok cara kita mekap je), memang berdebar-debar jugaklah sebab PIC tu bagitau ada few MUA juga yang dorg dah lantik sebelum ni. Tapi PIC ni macam berminat sangat dengan hasil kerja kita. 

Jadi, dia propose la kepada pihak pengurusan. Ok fine. Lagi kita teruja ok. hahaha..tak sangka MUA yang tak berapa nak ada nama ni menjadi pilihan. Syukur alhamdulillah. Segalanya berjalan dengan lancar. Kita mekapkan 2 orang staff syarikat tersebut semasa sesi temuduga tu. Ok, jom kita lihat hasilnya :)


Kebetulan masa kita tengah mekap staff 2 orang ni, big boss syarikat tersebut pun turun padang menyaksikan MUA kenit ni mekapkan staff dia. Alahai..segan sangat tau.

Keesokan harinya, PIC tu whatsapp bagitau big boss dia suka dengan hasil kerja kita. Syukur alhamdulillah. Jadi, secara rasminya kita dah dilantik oleh IKWholesale sebagai salah seorang MUA di syarikat berkenaan. Syukur sangat-sangat. Siapa sangka kan rezeki kita di kemudian hari. Hehehe

Then, PIC utk sesi photoshoot pula call kita untuk mekap photoshoot model. Ok fine kita terima. Cuma kita ada bgtau kat dia untuk inform seawal yang mungkin sebab kita kena standby segala-galanya tak boleh last minute. huhuhu

Jom kita lihat hasilnya :)






Rasanya cukup setakat ni dulu. Actually, ada few models yang kita mekapkan. Later kita up story k. 

Till then...
XOXO

Love,
Suria Qaisara Beauty Touch
Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara