VVIP Yang Terhormat

29.1.15

FEATURED IN HIJABISTA MAGAZINE

Assalammu'alaikum WBT.

Haaaa ko..tajuk kelasss kemahen speaking london gitu..hehehe..ngengade gedik sgt tatau nak letak tajuk apa sebenarnya. So, kasi hantam saja lah. :D

Ok2. Stop mencarut...oppsss mengarut. Meh kita story mory morning glory meh..sebenarnya kita diundang oleh pihak Majalah Hijabista sejak dari tahun lepas lagi dalam kolum "Soal Jawab Cantik" untuk keluaran bulan Februari.

Seronok? Mestilah..bukan senang diberi peluang mcmni. Sekali datang, jangan sesekali lepaskan. Al maklumlah, nama Suria Qaisara Beauty Touch ni masih baru, masih di awang-awangan lagi bak kata orang. Orang bukan kenal pun siapa gerangannya pemilik di sebalik nama ni. Kalau yang kenal pun, dari kalangan kawan-kawan, kenalan dan keluarga je. So, dengan cara mcmni, sedikit sebanyak membantu menaikkan lagi nama SQBT. InsyaAllah, amin..

Jom kita kongsikan kolum "Soal Jawab Cantik" by #SuriaQaisaraBeautyTouch.. :)

Majalah Hijabista, edisi Februari. Cover page: Ayu Raudhah
Haha..the best part is bila kita asyik update en asben kita utk cari dan beli majalah ni. Sebab Penyelaras kolum 'Soal Jawab Cantik' dah maklumkan dan Instagram #hijabistamag dah update Hijabista edisi Februari dah berada di pasaran. Tak puas hati bila budak yg kerja kat 7E tu cakap stok belum sampai lagi sedangkan member kat Seremban dah beli aritu. Seb baiklah masa abis makeup job kt Cheras ari Sabtu aritu kitorg singgah 7E. Mujur stok dah sampai dan masih ada few balance lagi. Kalau tak, nangis ko kat situ..kikikiki
Muka kita kecik je pun. Hehehe
Artikel penuh kolum 'Soal Jawab Cantik'
Maaf ye kawan-kawan, kalau entri kali ni mendatangkan perasaan kurang senang dan desas desus yg kurang enak. Sebab saya tahu, dalam setiap perjalanan utk meniti kejayaan, pasti akan ada onak ranjau, dugaan, pancaroba dan ujian mendatang. Cuma apa yg saya kongsikan arini, adalah satu lagi penambahan profil saya sebagai MUA..

Syukur alhamdulillah, permulaan tahun 2015 yang cukup mencabar buat saya kerana saya perlu uruskan jadual antara makeup job dan masa utk husb & anak-anak..kalau dah berbisnes mcmni, mmg kena pandai bahagikan masa. Kalau tak nanti, kita akan hanyut dalam dunia kita sendiri. Huhuhu

Doakan impian saya tercapai ye kawan-kawan..amin..thanks for your support!!

Footnote: Paperwork oh paperwork. Bila la nak start buat ni..jenuh weiii..nangis berchenta nak mulakan..

26.1.15

HARI ANUGERAH CEMERLANG 2014 SK SUBANG


Assalammu'alaikum WBT.


Entry dah basi sebenarnya ni. Cerita dok peram je dari bulan Nov 2014. Hahaha. Tapi tetap mau cerita jugak. Untuk tatapan anak-anak di masa akan datang, untuk dijadikan kenangan.. :)

Masa terima surat dari guru kelas kakak, agak terkejut jugaklah sbb kakak akan naik pentas untuk terima anugerah ni. Peperiksaan pertengahan tahun, kakak dapat no 2. Tapi peperiksaan akhir tahun dapat no 3 pulak. 

The best part is, kitorg saje nak psycho dia, next time mommy babah tanak tgk no 2 or 3 lagi. Mommy babah nak tgk kakak dapat no 1 with all A's. Mommy babah tanak tengok results B ni. Can u make it?  Hehehe. Kakak sengih je. Tapi alhamdulillah, keputusan peperiksaan kakak ada peningkatan.. :)

Pada mulanya utk sesi persekolahan 2015 ni, kakak ckp dia dapat kelas 3 Harmoni. Cam pelik gak sbb dapat anugerah cemerlang tapi duduk di kelas bawah. Hehe. Rupanya kakak menumpang sementara kt kelas tu masa hjg tahun 2014 sbb penentuan kelas belum dibuat officially. Cuak mommy! Hehehe. Skang kakak dlm kelas 3 Anggun. Belajar rajin-rajin k!

Kakak request nak bergambar dgn kawan2. Katanya takut x jumpa lagi pada tahun 2015 sbb kemungkinan besar akan berpindah. Tuptup masih belum berpindah lagi. Soon insyaAllah..hehehe

Tahniah kakak! Semoga terus cemerlang dan gemilang di dalam setiap apa jua yang diceburi. Mommy babah minta maaf di atas segala kekurangan dlm mendidik kamu, kdg2 kami terlalai dan alpa, tak berkesempatan utk menghabiskan masa dgn kamu dan adik2. Mommy tahu kamu anak yang pandai berdikari, di rumah agak susah kamu nak belajar kerana adik2 masih kecil mengganggu kamu. Apapun, mommy babah sgt berbangga dengan kamu. Kamu mmg sgt hebat dan mommy nampak kamu adalah 'great gift from Allah' kpd kami. Kecerdikan dan kepandaian yg kamu miliki hari ini adalah 'gifted'.

Alhamdulillah, tak kamu sia-siakannya. Perjalanan hidup kamu terlalu jauh lagi nak. Capailah impian dan cita-citamu nak. Mommy babah akan sentiasa bersama kamu. U go girl!!

12.1.15

MEKAP BERTUNANG l ZURA l KOTA DAMANSARA

Assalammu'alaikum WBT.


Hai hui..hehehehe..memandangkan tahun 2015 ni agak mencabar sikit, dgn GST, dgn kenaikan harga barangan, mcm2 dgn lagi la kan, jadinya saya ingin membuka ruang dan peluang kepada rakan-rakan semua yang masih tercari-cari MUA aka Mak Andam untuk menatarias di majlis dan hari berbahagia nanti, jangan lupa hubungi saya ye. 

InsyaAllah servis tak mengecewakan. Nanti kita up testimonials pelanggan2 yang pernah mendapat sentuhan "Suria Qaisara Beauty Touch".. ;]

Kali ni, saya nak #throwback makeup job untuk majlis pertunangan Zura di Kota Damansara..Jom kita lihat hasilnya :)


Aduhai..chubby nya saya masa ni..mcmlah skang ni slim sgt kan.. >_<

*************************************************************************************************

Bagi yang ingin mendapatkan sentuhan "Suria Qaisara Beauty Touch" untuk sebarang majlis, tak kira sama ada majlis bertunang, nikah, sanding, bertandang, pre-wedding photoshoot, model photoshoot, family photoshoot, konvokesyen dan sebagainya, pls do contact me. Nak WhatsApp pun boleh ye kawan-kawan. Ni no kita 0142379783, booking cepat-cepat k.. :)

Footnote : Auto-published entry. Kita bercoti arini. Kakak 1st day school for 2015 :D
Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara