VVIP Yang Terhormat

2.7.12

Kenangan di Bukit Fraser (Part 3)

Ok, ini adalah entry terakhir ttg cuti-cuti tak berapa bercinta kami kt Bukit Fraser. Oh awas gerak langkahmu wooo, Entry ni sarat dgn story mory dan gambar ok. Sila jgn jemu.. miahahahahaha (gelak gedik jahat). Walaupun kemengantokan tahap gaban ni, tetap ku abiskan jua entry ttg cuti-cuti kami di sana. Yg sudi membaca dan meninggalkan jejak kat entry Part 1 dan Part 2, terima kasih banyak-banyak. Yg sudi baca tapi tak tinggalkan jejak pun terima kasih jugak. At least korang sudi baca entry kat blog yg suam-suam kuku ni. ^_^


"Mummy, ni bunga apa?" "Alamak, mummy x ingat nama dia ape" Lupa sungguh!"

Kakak pun suka je ngan bunga2. Pun x reti dok diam
Actually, sebelum my dear hubby buat persembahan, saya akan pastikan my bam bam tu titun dulu. Sbb tanak dia ngamok dan buat perangai. (al maklumlah kan, makin besar makin banyak ragam dan karenah pulak..) Dan alhamdulillah, mase hubby tgh dok bz di stage, saya dpt few contact kat sana yg berminat dgn perkhidmatan persembahan kami. Ada sorang cikgu mohon agar hubby mengajar angklung koir kt sekolah (best tu! rezeki rezeki...) Ada jugak event company yang terus booking dan confirmkan tarikh utk persembahan kat KL. (rezeki lagi..alhamdulillah..)

Around 2.30 pm my dear hubby baru abis buat persembahan. Fuhhhh..kelegaan di situ. Sbb dah terlampau tak sabar nak ronda-ronda kat Bukit Fraser (jadual hubby sgt padat so kena tunggu smpi abis perform). Ok dah siap-siap bukak angklung tu, kitorg pun g minum dulu. Cari kedai runcit yg terletak bersebelahan dgn Balai Polis. X makan pun sbb perut cam sebu, haus je lebih. (Kat sini, korang jalan kaki pun xpe, sbb dekat2 je tempat dia)

Masa ni bam bam tgh titun!
Now, bam bam dh bangun!
Kitorg singgah ke kedai souvenir milik salah seorang rakan kami, betul2 sebelah Pejabat Pos. Bolehlah belikan cenderamata kenang2an utk dibawa pulang. Tapi x beli banyak pun sbb nak spend utk ke Kota Keriangan pula. (planning last min nak singgah ke Kota Keriangan)

Ni lagu tragedi yg agak sayu, kononnya nak spend 1 nite kt puncak Genting Highland tu, tp semua hotel fully booked! (Singgah Hotel Seri Malaysia mmg dpt govt rate, tp yg reserved pun dah fully booked) Agak keciwa kat situ. So, bebel bebel dgn my dear. Klau stay kat hotel yg sebelah kehepci tu, dh selamat dh kita. Dh boleh la bwk budak dorang ni jenjln kt Kota Keriangan lagi skali. (ekceli dah penah pegi skali dulu...tgk SINI. tp bak kata org, alang2 dah sampai kan, kita redah je la) Tapi dah my dear nak bermlm kat atas nun di puncak nu ha, terus xdpt. huhuhu. sedih sedih. Tragedi sungguh kan. Len kali je la kita pegi. Nak sedapkan ati. Majuk! :'(

Anak dara mummy ni kan main posing lagik!

Mummy pun mau jugak lah :D

Bam bam tgk belon besar kt atas tu

Terima kasih abg polis sbb snap kan pic ni!
Bagi korang yg x pernah sampai ke Bukit Fraser lagi, boleh lah pegi jalan-jalan or stay 2D1N kat sane. Bagi saya yg sememangnya pencinta alam dan sgt minat dgn kesegaran alam semulajadi mcm kat Bukit Fraser ni, mmg tmpt ni saya recommendkan kat korang. Terutamanya bagi yg baru berkahwin. Sgt sesuai utk percutian bulan madu. (Manis dan romantik gitu!)

Ade jugak yg ckp xde ape kat Bukit Fraser tu. But, for me best sgt sekali sekala ke tempat yg segar mcmni, keluar dari hiruk pikuk riuh rendah kota Kuala Lumpur tu. Cuma korang kena tgk cuaca jugak. Skang cuaca pulak x menentu. Jap panas, jap kang ujan. So, kena rancang percutian korang dan slalulah check di Jabatan Kaji Cuaca. :D

SEKIAN. TAMAT SUDAH!

Footnote: Sekian dulu percutian kami di Bukit Fraser! Nantikan destinasi percutian kami seterusnya di Kuantan, Pahang pula..Itupun cuti-cuti tak berapa bercinta..hahaha (insyaAllah hujung bulan ni)

17 comments:

  1. AWAK SENTIASA NAMPAK CANTIKLAH.PERCUTIAN YANG TERBAIK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHERWIEYNA: thanks dear. saya biasa2 je. mmg best percutian dgn org2 yg tersyg ni :D

      Delete
  2. Replies
    1. MAMAEMA: klau nak pergi, kena tgk cuaca dulu. bagus utk releasekan mind ni jauh dari kesibukan kota :)

      Delete
  3. syok..teringin nk kesana..tp still xberkesempatan,huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. cantik2 lah view kat sana.. n suka tgk gambar2 u satu family!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA: yup..mmg cantik, kecantikan alam semulajadi. :)

      Delete
    2. KAK WAHIDA: ok la klau nak pegi honeymooning lagi. best sgt!

      Delete
  5. wahh kemain kakak posing....siap kangkang lagi hah heehehe....pandai tol die...suke tgk budak2 keletah berposing nieh.....

    seb baik ade abg polis baikhati...dpt abadikan gambar satu family....

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIEYALATIF: haaa jgn xtau. kakak tu mmg suka posing! tp abg polis tu mcm cuak nak amik gambo kitorg sbb dia tgh bertugas. :D

      Delete
  6. best. sejuk kat sana..pagi2 mandi ais..haha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAIHAN: mujur ade duo-shower yg boleh mandi cold n warm water. klau x gigil gigil la jawabnye. hehehe :D

      Delete
  7. anak2 puan dh bsr2 ea..hehe....akn jejak kaki kat sana nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAIRY: ha'ah dh besar dh mereka. mesti pegi ok! :P

      Delete
  8. antara tempat idaman kalbu gakni.. dulu selalu mintak husband bawakkan dia kata tunggu budak besar.. tuler mesti pergi...
    cantiknyer sue.... suka akak tengok...

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara