VVIP Yang Terhormat

3.7.12

ABC Special!


I'm using Retro Camera by Android

Dahaga di tengah hari yang panas terik? Tekak ni mula rase nakkan sesuatu yg sejuk, so dah terbayang sesuatu yang sejuk, sedap dan menyamankan. Kalau begitu, saya recommendkan korang ke Medan Selera di Seksyen 2, Shah Alam untuk menikmati ABC SPECIAL dari Pegaga Dessert King.


Actually, banyak gerai kat Medan Selera ni yang menjual ABC. Tapi, kat gerai Pegaga ni lah yg paling menambat hati saya sejak zaman U hingga kini. Kenapa saya pilih Pegaga? Sbbnya ABC ni terdpt pelbagai bahan (kacang merah, cendol, kacang tanah, nata d coco, jelly dan jagung yg banyak).

Utk topping pula, diletakkan aiskrim, dan yg buat ABC Special ni sgt special sbb adanya milo yg dicairkan hingga pekat di atas ABC tu. Ha lg satu, atas aiskrim tu ada buah laici dan anggur yg diletakkan di atas ais krim tu, x lupa juga segulung biskut gulung. Itu yg membuatkan pengunjung rindu-rinduan mau dtg dan menikmati ABC Special ni.

Tapi terpulang kat korang nak pilih ABC jenis mane. Banyak sesgt. Mcm saya sgt gemar yg Chocolate Nut (cam gambar kt atas tu). Mmg terbaik lah! Berbanding dengan gerai lain, ABC di sini lebih sedap dan lambat cair. Tidak terlalu manis. Pekat dan manis air gulanya secukup rasa. Pernah jugak try kat gerai lain, tp tetap x boleh lawan ABC Special Pegaga ni.

Tak tau nak ke sana? Meh lihat peta ini.

Klau x nampak, sila cari guna Google Maps :)
Sape nak belanja saya? Sila angkat kaki tangan. :P

15 comments:

  1. alamk!! sya jenis xsuka mkn abc..haha..cmna tuh?pelik kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAIRY: akak mkn pun x selalu. bila teringin, baru g makan. tp mmg best lah!

      Delete
  2. dh lama x pekena ABC ni ! sweet lah x brp gemar

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA: kami slalu beli 1 cawan je. kongsi bertiga. sbb tu x brp nak rase manis sgt. hehehe

      Delete
  3. Jelesnya asyik post makanan je. dah lah kita puasa..huwaaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHERWIEYNA: ala yeke..ampunkan kami penunggu gua..hehehe

      Delete
  4. pegaga ni dulu laa tempat rutin lieya tapau atau minum abc mase belajar kat uitm dulu heheehehe...dah lain kan seksyen 2 skrang....dulu bersesak2 gitu...skrang dah kemas sikit....ish...tingat plak zaman2 mase uitm dulu...sob sob sob....

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIEYALATIF: ha'ah, klau sape2 g pernah study kt uitm mmg akan dtg ke sini. awk amik course ape dulu? sek 2 ni tmpt lepaking saya n geng. hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. IEDA: terliur kan? boleh la g sek 2 mlm ni. hehehe

      Delete
  6. alahai...sedap la plak tgk abc neh...kena cari gk naty...terliur dah neh akk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. IEDA: hehe..mmg best sgt2.
      nak2 klau time panas tu kan, terliur dibuatnye :D

      Delete
  7. Replies
    1. ALYNN NYZAA: ABC yg terbaik setakat ni saya pernah minum..hehehe..u're most welcome :)

      Delete
  8. abc memang ramai orang buat tapi nak dapat sedaptu payah..
    akak suka abc kat ipoh, kampung halaman sendiri gak yerk...

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara