VVIP Yang Terhormat

2.7.12

Kenangan di Bukit Fraser (Part 2)

Assalammu'alaikum. Hmmm..agak kemengantokan skit pagi ni sbb pepagi lagi dah gerak dari kampungku, Melaka. Penat? Sikitlah, tp seronok sbb anak2 saya dpt jumpa atok dan nenek diorg. Seronok sungguh! Rase mcm xnak balik je pagi td, tp apakan daya (nak kena simpan cuti utk raya nnt! haha..) Mak abah confirm akan menunaikan haji pada tahun ni. Cuma belum pasti tarikh keberangkatan mereka ke tanah suci. InsyaAllah..(tu pun nak kena standby cuti nanti, nak hantar mereka ke KLIA. sayunya hati)

Ok. Arini nak sambung stori mori kenangan cuti-cuti tak berapa bercinta kami di Bukit Fraser. Korang dah baca yg Part 1? Oh ada babak yg suspense dan kelakar di situ. Cuak mak jemah! Haha..

Malam tu after tgk tmpt utk perform, kami check-in di Jelai Highland Resort, Fraser's Hill. (penginapan kami disponsor. tu yg plg besh!) Dan hotel ini merupakan salah satu hotel bajet compared with hotel/resort yg ada di Bukit Fraser yg lain. Info lanjut di sini --> Jelai Highland Resort

Credit : Jelai Resort

Credit : Jelai Resort

Credit : Jelai Resort

Cuma di sini tv nye agak kureng skit.  Xde astro tu x kisah sgt. Tapi ni semua channel black white je dan gambar x bape nak clear! Mujurlah kami check-in pun sebelah malam, so tv tu sekadar hiburan utk anak2 je la. Jadilah kan daripada takde lgsg! Saya boleh bagi 3/5 bintang utk hotel ini. (Bagi kami, semuanya ok, yg penting anak2 selesa utk tidur dan mandi. Itu yg penting, cantik or tak cantik belakang kira. Klau hotel mewah sekalipun, tapi klau dah namanya nak bercuti-cuti, of course la kita takkan spend 24hours dlm bilik je kan..mau tunggang terbalik bilik tu dibuatnye oleh anak2 yg semakin aktif ni!)

Oh sebelum terlupa, korang jgn terkejut tau sbb rata-rata hotel/resort di sini xde kipas/aircond. Sbb korang akan menikmati angin semulajadi di sini. Mmg tersgt sejuk. Kabus tebal giler malam tu. Tido menggigil-gigil. Mujur ai ade bawa selimut lebih. grrrrrrrr..(ketap gigi, gigil)

Sabtu, 23 Jun adalah harinya. My dear hubby akan membuat persembahan di hadapan Menteri Pelancongan Malaysia, YB. Dato' Sri Dr. Ng Yen Yen. (Oh saya nampak mcm my dear nervous. Tapi beliau sgt cool okeh! Mcm xde ape2 yg berlaku. Itu mmg saya puji ttg beliau. Good work!)

YB Dato' Sri Ng Yen Yen, Menteri Pelancongan Malaysia

Mereka teruja dgn performance my dear!

Good job dear!
 Masa my dear tgh perform, ada desas desus cot cet di belakang saya, "Eh ni Toi ke..Bukan kot.." Maaf ye, harap xde yg sama kan my dear ngan Toi. Mereka merupakan pemain angklung di Malaysia ni. Dan utk pengetahuan korang, diorg ni sahabat lama, pernah bekerja di bawah satu bumbung yg sama. Cuma masing-masing ada kelebihan yg tersendiri. Toi terkenal sbb dia dah ada nama di industri muzik tanahair kita ni, dah taraf artis pun. Sbb tu org kenal dia. So, harap xde yg compare kan sesama mereka ok.. :D

 


Persembahan tarian sewang

Persembahan angklung koir

Yang tak berapa nak besh nya, cuaca pada sebelah pagi mmg sejuk sesgt. Gigil gigil dibuatnya. Tapi bila dah masuk jam 12 tengah hari - 2 petang, panas terik yg amat! Kesian kat anak-anak. Tgk awan, dah mendung nak hujan tapi sampai ke sudah hujan tak turun. Sbb tu yg jadi panas semcm. Sesekali angin sejuk dtg, best lah jugak. Tapi menurut kawan saya yg menetap di sana, cuaca di FH ni dah tak mcm dulu. Dulu-dulu, kul 10-11 pagi kabus still tebal. Masa saya pergi dulu pun sejuk yg amat, kabus merata sana sini, now dah x berapa nak hado. (nnt saya post gambar yg dulu-dulu tu kendian, sbb nak kena geledah cd album xtau taruk kt mane)

Lagi satu, makanan kat sini pun not bad tau. Kami bersarapan di food court (x ingat pulak nama kedai tu..huhu) yg terletak berhampiran dgn hotel Jelai tu. Nasi goreng pun sgt terbaik! Mmg puas hati lah makan kt sini. Cuma service agak lembs skit. 4/5 bintang saya bagi. :P

To be continued...

17 comments:

  1. congrats to ur hubby!!!

    saya teringin nak kesana lagi. Tapi nak overnight pulak :) InsyaAllah soon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. IZLA: hihi..lg best klau tido sane. awk xkan rugi. dpt menikmati kesejukan semulajadi di sana :D

      Delete
  2. wah hebat.. sure tat was a really great performance kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA: alhamdulillah. penonton x berganjak hinggalah lagu yg terakhir..hehe..nnt saya upload video k :)

      Delete
  3. tak pernah pergi la kt bukit fraser hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZZA AFDZAL: klau honeymooning mmg sesuai sgt! :D

      Delete
  4. wahh hebat! saya xpernh lg pegi situ....pdhal dkt ja..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAIRY: bg yg bujang mmg akan ckp xde ape kt sane. tp bg psgn yg baru berkahwin atau pencinta alam semulajadi, mmg best klau pegi :P

      Delete
  5. wah bestnya. tak pernah datang sini lagi. macam bestlah tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHERWIEYNA MUZZAWER: if u n hubby pegi, mmg best lah. romantik gitu! sejuk sgt!

      Delete
  6. seronok nye sue, selalu leh jejalan smbil keje.. kire bukan jalan2 makan angin tp jalan2 makan wet.. besh2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. LUV: hehe..tu la kan, 2 dlm 1. cuma klau bekerja ni, agak penat skit. tp at least dpt pengalaman :)

      Delete
  7. sue drive sendiri ke blk kg? asben tak ikut kan..
    wah meriah nyer kat fraser hill tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. IEDA: hubby ikut balik sama. tp ari sabtu pagi dia naik bas ke shah alam, sbb ade show kt Empire Gallery pulak. mmg meriah pun. tggu next n3 pulak ye :D

      Delete
  8. Tv itam putih??
    Klasik tu... Heheheheh...
    Eh? Hubby akk men angklung ye....?
    Ske dengar... Cm burung berkicau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AYUEJEAN: hehe..bkn tv yg klasik tu, tp tv tu x berwarna! hahaha..ha'ah, pemain angklung. best kan. hari2 akak dgr cd angklung dlm kete tanpa jemu :D

      Delete
  9. teringin juga nak ke sana :)
    syok la dapat dengar cd angklung hari2.. suka muzik tu..cool je

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara