VVIP Yang Terhormat

29.6.12

Kenangan di Bukit Fraser (Part 1)

Assalammu'alaikum. Salam Jumaat kawan-kawan!

Korang pernah pergi Bukit Fraser x? Mesti pernah punya kan. Saya dah ke sana lbh kurang 3-5 kali (dulu pegi honeymooning berdua, tapi kali ni honeymooning ber4. ngeeee~). So, kali ni saya dan family bercuti-cuti tak berapa bercinta ke sana pada 22-23 Jun yang lalu.

Kami ikut Gombak-Bentong-Raub. Mmg senang ikut jalan tu. 1st time g sendiri ni. Gigih nak ikut dan cari jalan yg Kak Jaja bgtau (credit to Kak Jaja, my opismate). Klau korg nak tau, jalan nak mendaki ke Bukit Fraser dh jadi 2 hala. Dulu sehala je, so ada waktu2 boleh n x boleh naik. Lega di situ sbb plan nak naik after office hour. Sampai je kt jalan yg mcm ulau melingkau atas pagau tu kan, suasana dah gelap.

C bam bam terkedu, tergamam, senyap je dok dlm car seat dia. Oh kakak dh risau! "Mummy, kejut lah adik. Dia senyap je ni.." Saya risau jugak mase tu. Suluh la ngan hp ni. Tepuk-tepuk pipi dia banyak kali, ok bam bam gerak. (Eh, maunye x risau klau dok senyap camtu. Slalu asyik nak dok atas riba je kan. Kali ni jalan jauh, kena ikat dlm car seat kt blkg..) Saya ckp dgn my hubby, "Dear, maybe sbb kat luar gulap gulita kan, jalan pulak pusing-pusing mcm cacing. Tu yg dia x berani nak gerak kot." Yang kami dah bantai gelak sbb bam bam x pernah mcm tu. Mmg kelakar sungguh! Dia klau org gelak kuat-kuat camtu, dia pun start enjin motor tahap weng weng, menangis! Ish ngade sungguh. Hikhik..

Lg 5km nak sampai ke puncak bukit, ade la sebijik treler ke lori besar ntah tgh tersadai. Sbb kelapa sawit yg diorg bwk tu terbalik! Blkg lori tu ade lori lain yg bwk kayu balak. Lega sbb kami boleh lepas dari situ. Tapi terpikir, camne lori yg bawak kayu balak dari bawah tadi nak naik klau dh bertembung kan. Ish, tragis sungguh lah! Jalan tu wpun 2 hala, tp sgt cenonet utk lori/treler.

Kitorg sampai ke puncak jam 9pm. Ok lah kan. 3 jam perjalanan (ke ade yg kurang dari tu? Salah satu sbb yg buat perjalanan tu lama, sbb nak naik ke bukit tu dah senja dan gulap gulita. So, driving pun kena berhati-hati la kan..) Sampai je, kami cari organiser yg uruskan utk persembahan esoknya. Dia soh check-in hotel dulu. Semuanya ditanggung! X perlu keluar sesen pun. Bestkan! Kami pun tumpang sekaki..hehehehe

Dpt FOC pun sbb kami diundang utk mengadakan persembahan. Tu yg saya kata tadi, bercuti-cuti tak berapa bercinta sbb datang atas urusan kerja (kira 2 plus 1 la kan..) Hubby diundang utk mengadakan persembahan angklung sempena ni ha...


To be continued.....

Footnote: Tunggu next entry utk cerita dan gambar2 yg menarik di sana! Happy working!

26 comments:

  1. hoho, tingin nak pi FH tapi ntah bila, tiap kali balik kampung, mampu lalu n tengok signboard jerk... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASZMADI: hehehe..ni pun kebetulan ade terlibat ngan performance :D

      Delete
  2. sya xpernah lagi smpai bukit fraser tuh....slalu lalu ja sbb xde geng suka tmpt cmtuh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAIRY: ala dik. saya pun dulu2 pegi pun sbb ade keje. klau x mmg xtau la nak pegi bila :P

      Delete
  3. alah...malu lieya....lieya tak penah lagi sampai sini huhuhu.....ntah bile nak ngajak en laki pi sini.....

    eh betul tu, kalo tetibe senyap dok diam2 tu mmg le risau...dah pikir lain mcm dah....rupenye takut sebb gelap lagi heheeheh...cute jek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIEYALATIF: ala dear. len kali bole pegi ye. honeymooning dgn hubby awk ye. sejuk sgt kt sane time mlm!

      Delete
  4. tulah kkdang risau n pikir panjang bila nak p tempat2 tinggi cenggini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA: huhu..nak naik ke puncak tu yg agak berchenta!

      Delete
  5. Dulu ada wat stress management kat Fraser ke? Tak hengat ler. Tapi kalau yer, tempat tu cantik bangat. Sesuai untuk onimoon

    ReplyDelete
    Replies
    1. ABE NAZRI: ade ke?tahun bila?x perasan pulak saya..heheehhee..best mlm2 sejuk sgt!

      Delete
  6. pernah pergi bukit fraser sekali. tak tidur sana.
    tapi macam takde apa sangat. terus turun balik before jalan jadi makin gelap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. IZLA: ha'ah kt sane mmg xde ape. tp skali skala dok kt tmpt camtu, damai je :D

      Delete
  7. wow... mesti bestkan kt sana... akak belum pernah sampai lg bukit freser tu... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. PN.SHEILA@CC: Sgt best! Mmg sesuwei utk honeymooning.. ;-)

      Delete
  8. Bestnya teringin nk pi, lom berkesempatan lgi hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZIE: ramai yg ckp xde ape kt sane. Tp bg saya best klau kita ni nk kan kesegaran alam semulajadi..sesuai utk honeymooning ;-)

      Delete
  9. Haaa baru baca entry ni! Hikss
    Ida pun xpernah smpi fraser hill tu sue... :)
    Bestkan g tmpt sejuk, plan nk ke genting or cameron la b4 pose ni, ayoo sempat ke... Haha

    ReplyDelete
  10. As salam Sue,

    Marya pun xpernah naik lg Bkt Fraser... Mcm seronok je bila baca cerita ni w/pun ade babak suspen kan kat situ...hiks ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. MARYA YUSOF: Wa'alaikumsalam. hehehehe..suspense sgt mase tu. kesian c bam bam :D

      Delete
  11. tak pernah sampai bukit fraser ni k.sue..nt bohla pics ya..boleh cuci mata tengok..hehe

    ReplyDelete
  12. teringin nak gi bukit fraser....tak pernah lagi sampai sana...huhu :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. SITI FATIMAH FUZZ: hehehe..sesuai utk honeymooning :D

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara