VVIP Yang Terhormat

22.5.13

CUTI CUTI : KUALALALA LUMPUR (PART 1)

Assalammu'alaikum WBT.

Bila perut makin membesar ni, mood pun makin berkurangan. X kiralah nak wat pape pun, mood merundum je. *sighhh...* Tapi kalau bab wat kerja-kerja rumah, saya suka dan rajin, especially memasak, basuh baju, basuh pinggan. I wish I can be a full-time housewife and manage our own business. InsyaAllah...

Kali ni, percutian kami di Kualalala Lumpur je pun. Sebenarnya, kami mmg x berapa berminat nak jalan-jalan or shopping di kotaraya yg sesak ni. Tapi saya ajak jugak my dear dan anak-anak ke KL memandangkan aritu dah beli deal kat MyDeal : Blue Coral Aquarium, Menara KL. Alang-alang takde wat pape kat rumah, better spend most of our time with our kids. Kualiti masa bersama keluarga lebih penting dari segalanya. Sapa setuju, sila angkat TANGAN tinggi-tinggi! ^___^

 




Incik Patrick pun ada!







 

Macam-macam spesis dan hidupan laut ada di sini (ikan, batu karang dll). Si kakak dan bambam teruja tengok tu semua. Seronok betul! Actually, tempat ni baru je bukak. Sbb tu dpt harga promo.


Mereka teruja tgk ikan besar!
Besar sungguh! Bambam takut nak tgk dekat2. Hehehe
 
Hip hip horayyy!!
Bambam dah start mengantok
Overall, kami tak berapa berpuas hati dengan tempat ni. Agak sempit, tak puas jalan-jalan, hidupan laut pun tak berapa nak banyak. Huhuhu. Mungkin diorg boleh buat penambahbaikan dari segi ruang dan pelbagaikan lagi pameran berkaitan hidupan laut. Lagi satu, kekurangan info tentang hidupan laut. Tak banyak sangat info, contoh mcm kita pergi dekat zoo, ada nama binatang, asal usul dan sebagainya. Barulah best kan. Hehehe

To be continued...

Foonote : Mak yong kemengantokan yang teramat...Huhuhuhu

37 comments:

  1. ya betul tu..
    yg penting masa kita pandai dibahagikan.lebih utama utk keluarga dan anak2..
    sronok kan bawa ank2 berjalan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg seronok sgt dear.
      tu pun rasa mcm tak puas bawak diorg jalan2 :D

      Delete
  2. Assalamualaikum kak suria. heee sheila tak habis pusing kl lagi! hahahaha bape beli kat mydeals? sheila tak berisi pun macam malas je. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam. Hehehe. Sama la ngan akak, jarang2 sgt nak g KL. Kt MyDeals aritu total akak beli RM23 sahaja. Kalau nak tau details, bole tgk kt Blue Coral Aquarium Menara KL punya website. Murah jugak la :)

      Delete
  3. xpe la sue...yg penting dpt gak bawak anak2 keluar jalan2 kan...lepas ni sah2 kene bertapa bile musim pantang kang hehehehe...sian budak2 bosan nanti...so sebelum berpantang ni ape kate jalan2 sakan dulu....lagipun aktif2 ni senang bersalin nanti...kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..tau xpe lieya. pasni nak kena berpantang betul2. mujur sue berpantang kt kampung, at least xde lah anak2 sue boring nnt. sue mmg suka jalan2 ni. pantang ajak ke mane pun, sure nak pegi :)

      Delete
  4. sian bambam.. ngantok ya..... pipi dia. kalo duk depan saya.. saya cubit2.. cium2.. puas2. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg time tido dia sebenarnya tu.
      bkn takat awk je yg ckp camtu, semua yg jumpa dia pun akan wat benda yg sama gak. hehe

      Delete
  5. teman pun suka gak tengok ikan2 ni.. tingin nak gi sini gak

    ReplyDelete
  6. Akk pun belum sampai sini lagi padahal hari2 lalu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..selalu gitu la kak. bila dah selalu lalu, mmg jarang la nak singgah2

      Delete
  7. Hi sue,

    awat muka bam-bam serius tu? mengantuk yer? kakak nampak excited sungguh, tentu seronok berjalan-jalan tgk haiwan....budak2 memang suka macam ni kan sue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Dni,

      yesss..dia sgt mengantuk, mmg time tido dia tu. kalau nak tido dlm stroller xpe la jugak kan. ni dah besar pandai berlari, mmg xnak lg dah. ha'ah..diorg mmg suka g tempat2 yg ada haiwan ni

      Delete
  8. wah! selalu berjalan ea kak. seronok betul

    ReplyDelete
  9. dah sarat2 mcm ni masih larat jalan2 yer sue, anak2 mesti happy kan, apapun jaga diri yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki..berjalan-jalan pun salah satu senaman jugak KA. kalau kt office asyik duduk sampai naik kematu dibuatnye. thanks ya :)

      Delete
  10. MQ yg dok kat selangor ni pun tak sampai lagi ke sana... kesian kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..xpe, next time bole pegi jalan2 kt sane :D

      Delete
  11. Takpe janji anak anak dpt jalan2 :)
    Naik menara kl x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..betul tu.
      x naik pun Nad sbb bambam dah ngamok nak shenen

      Delete
  12. wah seronoknya dapat tengok ikan. anak anak teruja. mak bapak turut kena layan.

    alololo cian bam bam dah ngantuk ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..diorg mmg seronok tgk haiwan2 ni kak, layankan je la.

      Delete
  13. amboiii perot mak yong dah bolattt..hihi..

    jalan, jalan jugak sue...stanby siap2 barang baby dlm kete..mana tau tetiba nak kuar kan,senang tros pi spital..ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la zee. makin hari, makin bulat. hehehehe
      sue x standby ape pun lg, baru je basuh baju baby aritu.
      x sempat nak kemas2. tunggu cuti 3 hari ni :)

      Delete
  14. *angkat tangan tinggi2 tanda setuju sangat2 sambil kenyit mata kat akak chantek..hee ;)*

    btw best brcuti bersama keluarga terchenta kan..Akak jaga kesihatan n baby dlm perut ye..Semoga akak sihat n happy sokmo brsama family trchenta.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe..mmg seronok dpt spend time dgn anak2.
      insyaAllah dik, mudah2an sihat2 saja :)
      thanks sgt2! sayang dia ketat2!

      Delete
  15. Kualiti masa bersama keluarga lebih penting dari segalanya..sy setuju sangat ! suka tgk anak hepi n enjoy, ..pcl belum ke sana lg ..(alahai kesiannya anak2 kami..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu PCL. saya mmg suka bawa anak2 jalan2 x kisah ke mana2 pun. xpe, next time bole planning ke sana pulak :)

      Delete
  16. one happy familyyyyyyy... suka suka suka :)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara