VVIP Yang Terhormat

23.5.13

CUTI CUTI : KUALALALA LUMPUR (PART 2)

Assalammu'alaikum WBT.

Sambungan dari kisah cuti cuti kami di Kualalala Lumpur (cettt..cuti jalan2 kt KL pun mau story mory kan. hehehe). Pas kitorg dah pusing-pusing dan anak-anak enjoyed menikmati keindahan hidupan laut di Blue Cloral Aquarium, kami terus gerak ke 1Malaysia Cultural Village yang terletak di sekitar Menara KL juga. Tiada bayaran dikenakan utk masuk ke perkampungan ini (tapi tak tau la kan kalau lepas2 ni kena bayar pulak)

Sebenarnya, pada tahun 2011 dan 2012, my dear hubby pernah membuat persembahan angklung solo di perkampungan ini. Tapi disebabkan terdapat masalah payment, so my dear hanya buat persembahan selama 2 minggu sahaja (weekend). Huhuhu. Masa kami pergi aritu pun, tiada persembahan dan pameran di perkampungan ni. Kebanyakannya masih under construction.

Alang-alang dah sampai, kami pun bawa my kids jalan-jalan di sekitar perkampungan ni. Si bambam masih maintain muka masamnya sebab mengantok. Sabar ye nak, korang layankan je la mummy yg mmg suka bergambar dan jalan-jalan ni. Hehehehe






 

Kami tak naik pun ke Menara KL tu sbb melihatkan keadaan bambam yg sedikit mengamuk. Tapi dia redha je bila soh bergambar. Hehehehe. Then, kitorg terus gerak ke Tugu Negara. My dear hubby tak pernah lagi sampai ke sana. Jarak perjalanan dari Menara KL ke Tugu Negara tu pun x berapa jauh sgt. So, bolehlah continue jalan-jalan kami :D

To be continued....

Footnote : Pagi ni masih kemengantokan lagi....huhuhu

25 comments:

  1. Cantek wat photoshoot ni kan?
    Macam tmn mini malaysia kat melaka tu ke ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh..yes nad. mmg cantik view kat sini
      ha'ah..mcm kt mini malaysia
      nnt balik melaka nak pergilah jalan2 kt sana pulak

      Delete
  2. Assalamualaikum kak suria, comelnya! kak, larat ye buat part banyak2 gini. chaiyok2! hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam Sheila. hehehe..sementara masih larat lagi ni, kang dah x larat silap2 aribulan langsung xde entry :D

      Delete
  3. akak pun dah lama x g cuti ke kualalala lumpur...hehe... last pegi tahun 2011 kot...huhu
    nampak happy sgt famili sue...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa..yeke kak? xpe, nnt set time baik punya bawak anak2 g jln kt KL. thanks kak! tp biasalah dlm berkeluarga ni ada pasang surutnya. hehehe

      Delete
  4. sesekali dapat meronda KL best jugak...

    zee pon tak pernah coti2 KL ni..maybe dekat kot tu yang tak terasa nak pegi..yang pernah gi hanyalah Zoo Negara n Aquaria KLCC..tu pon lama dah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe Zee. kitorg pun jarang-jarang sgt ke KL. Zoo Negara dan Aquaria KLCC pun sue x pernah pegi lagi tau. hehehe. jakun pulak dibuatnya!

      Delete
  5. seronok bila nengok keluarga bahagia mcm ni.. Im sooo happy for you sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks so much my dear Mak Dara. semoga kekal bahagia hingga ke akhirnya. amin...

      Delete
  6. bestnya...percaya x, akk xtau pun ada 1Malaysia Cultural Village nie..uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa..yeke kak? xpe2, nnt bole repeat ke sana lagi :)

      Delete


  7. banyak jugak gambar gambar yang akak tengok kat blog kamu ni. betul cakap. wajah anak sulung kamu tu seiras suami kamu le.

    tak pe la mummy suka bergambar. sebab gambar kamu comel je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..saya mmg suka bergambar la kak. tu sbb setiap entry mesti ada gambar. hehehe
      yup..ramai yg ckp muka diorg sama, dah babah dia jaga dari kecik, mana tak samanya.

      Delete
  8. saya xtau pn tmpt ni kak..atlease skrg dh tau..hehe...best juga ni blh g nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xpe, mmg kdg2 org x perasan tempat ni
      next time boleh pegi k :)

      Delete
  9. Replies
    1. tak dpt singgah pun kak. bambam dah ngamok, kitorg terus keluar

      Delete
  10. Wah bestnya ronda2 KL....
    Masih larat lagi sue nak jalan dengan perut yang bulat camtu kan....mengah pulak aku nengo...hehe

    ReplyDelete
  11. ehh bagus ape ko tunjuk gini sue sbb lieya pun tak tau tempat2 ni....ye laa kl ni pun byk lagi tempat tak terexplore hah heheheeh...

    cantikan suasana kat situ...mcm damai jek ....bambam letih la tuuu...sian die hah....tapi dah alang2 jalan kan so kene redha lee dgn kuase veto mak nye nak bergambar heheheh lieya pun selalu buat gitu hahaahahahahaha

    ReplyDelete
  12. kesian bambam... letih sangat la tu... sebab tu ngamuk... cantik juga nampak perkampungan tu...

    ReplyDelete
  13. tak pernah jejak lagi ke Menara KL tu..

    ReplyDelete
  14. ..alololo..comelnya gambar2…moment2 yg cukup menarik..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara