VVIP Yang Terhormat

20.5.13

CUTI CUTI CAMERON HIGHLANDS : DAY 4 (PART 2)

Assalammu'alaikum WBT.

Penat sudah jalan-jalan di Sungei Palas Tea Plantation, ingatkan nak singgah minum dulu kat Boh Tea Centre & Umppphhh TeaShop. Tapi crowded giler kot dgn macam-macam umat manusia. Terus CANCELLED! Then, ingatkan nak singgah ke Gunung Brinchang, tapi disebabkan dah terlepas simpang menghala ke gunung tu, kitorg teruskan perjalanan. Nak patah balik mmg payah la, sbb jalan mmg ngam-ngam ho je. Jadinya, kami teruskan perjalanan ke Honey Bee Farm.

HONEY BEE FARM

Masuk adalah PERCUMA ye kawan-kawan. Tak perlu bayar pun. Cuma yang kitorg x berapa berkenan dengan Honey Bee Farm ini adalah disebabkan ianya tidak diuruskan dengan betul. Longkang berbau busuk. Pastu honey bee pun xdelah banyak mane pun. Huhuhu. Rasa mcm nak keluar je. Tapi alang-alang dah sampai kata org kan, baik teruskan aje. Bukan selalu dtg ke sini. Pusing punya pusing, xde apa yg best sgt pun.





Kan bahaya bila palang di lereng bukit hanya guna kayu camtu je




Seperti yang dirancang dari awal lagi, kitorg ingat nak singgah ke Wild Orchid Farm dan Rose Valley. Tapi disebabkan cuaca di waktu petang selalunya hujan, tak dapatlah kami nak singgah. Sedih jugaklah sbb dulu masa ada family day kat CH, mmg kitorg akan singgah ke Rose Valley. Tempat yg musti pergi kalau ke CH. Huhuhu.

Kitorg singgah kat deretan kedai bersebelahan Rose Valley tu. Saja nak cari sayur-sayur dan jagung utk dibawa pulang. Jagung kat CH ni mmg terbaik, manis pulak tu. Sempat jugaklah saya buat cucur jagung, bubur jagung manis dan jagung rebus. Mmg terbaik!

Cuma tak dapat nak berbelanja lebih sikit sbb masa ni belum gaji. So, bajet mmg tak banyak. Huhuhu. Antara yg dapat kami bawa pulang:
1. T-shirt CH utk kami anak beranak
2. Fresh strawberi
3. Jagung manis dan sayur-sayuran
4. Fridge magnet CH

Last but not least, segala kenangan pahit dan manis selama berada di Cameron Highlands mmg tak dapat kami lupakan sampai bila-bila. Yang penting, anak-anak seronok bila bercuti-cuti macam ni. Paling best sekali dapat hirup udara segar dan nyaman sepanjang berada di CH :)

Bye bye Cameron Highlands...
TAMAT....

Footnote : Trip to Beijing terpaksa dibatalkan disebabkan penganjur tidak dapat bawa pemuzik bersama ke sana, hanya bawa penari dan peserta demo sahaja. Takpelah, xde rezeki kami nak ke sana :(

29 comments:

  1. Replies
    1. hihihi..aritu anum x stay ke pas teambuilding? xpe, x jauh pun dari sini. hehee

      Delete
  2. Assalamualaikum kak suria, tak penat ke berjalan? waaaa kagum gila ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam. hehehehe. akak mmg kaki berjalan la sheila. mmg suka jalan2 ni :)

      Delete
  3. bestnyer su kalau dapat berjalan ngan famili... seronok... walaupn x larat di gagahkan jua kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg best pun kak. bukan selalu dpt bercuti2 ngan anak2 kt tempat camni

      Delete
  4. Seronok anak2 dapat berjalan kan kak.... =D

    ReplyDelete
  5. puas tak berjalan CH sue?? ok gak la blom gaji..kalo tidak lagi banyak nak tapau balik.. memang rambang mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah Zee. so far, mmg kami puas hati jalan2 kt sana. cuma ralat bila xdpt g tmpt yg sepatutnya kitorg pegi disbbkan hujan yg x menentu. haaa..tau xpe. mmg shopping sakan kalau dah gaji.

      Delete
  6. BK dah booking nk g CH tapi apa kan daya musibah berlaku tnpa di pinta

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu..it's ok dear. mudah2an ada rezeki nak ke sana satu hari nnt. sabar ye

      Delete
  7. kang bulan 7 turn aku pulak ke sana...heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan 7 akak g sana, org standby nak beranak dah. hehehe. enjoy urself k :)

      Delete
  8. besttnya jalan jalan dan cuti cuti malaysiaaa... jelesssnyerr hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe..ala MD, tamo jeles2 k. nnt MD curilah masa honeymooning kt sana berdua2 dgn cik abg :D

      Delete
  9. alamakkk rugiinyaa haritue pergi CH xmelawat pun honey bee farm tu...rugii2..nice sharing akak, lepas ni kalo brcuti kat sana kena p ni..hehe...geram laa tgok anak2 akak yang chomel kiut miut macam mama die..hehe..kalo jumpa nk cubit2 pipi tu..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe..klau setakat nk jalan2 ok je, cuma bau busuk kt situ x bole tahan la dik, busuk longkang. mcm x terurus je. hehehe. diorg mmg gitu, ngade lebih. mcm mummy dia jugak :D

      Delete
  10. comel mak yongkan.... dah nak dekatpunkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..perut tu yg buat saya jd comel. hehehe

      Delete
  11. kalau pergi ch memang kena beli jagung yang dekat sini, memang terbaiklah. tak jumpa lagi dekat tempat lain, makan macam tu je pun dah rasa manis, tu belum masak...

    setuju tu sue, masa pergi last pun view sama jer honey bee tu, kalau buat betul-betul biar gempak sikit, mesti lagi ramai pengunjung...

    sedih pulak dengar tak dapat join ke beijing...takper, maybe rezeki lain kali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe. makan cenggitu pun dah manis, apatah lagi kalau dimasak.
      kannn..honeybee farm tu cam serabut je sue tgk, x teratur. bau busuk tu yg x tahan.
      xpe la orga, tang ke beijing tu mungkin bukan rezeki kami.
      lgpun, jadual yg diorg bagi terlalu padat. takut x dpt berjalan je nnt

      Delete
  12. M pi dulu tak masuk plak kat bee farm ni sb dah nak balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la, kdg2 org x perasan honey bee farm ni. xpe, next time bole pegi lg

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara