VVIP Yang Terhormat

3.5.13

CUTI CUTI CAMERON HIGHLANDS : DAY 2

Assalammu'alaikum WBT.

Selesai sudah TeamPlayShop pada 17 April 2013. Seronok sgt sbb ni adalah pertama kalinya saya join since bertugas di MATRADE. 2 thn lps Teambuilding wat kat Janda Baik.Kalau ada yang terlepas, boleh view kat link ni -->  Part 1 dan Part 2.

Laughter Wellness

"Humor improves vision. Things always look better after a good laugh."
(Larry Wilde)





Utk aktiviti Laughter Wellness ni, anak-anak saya pun boleh join jugak. Cuma bambam je tamo join sbb dia tgk ramai orang, dia cam terkejut la kot. Tapi kakak mmg nak join sama. Mr Bill x kisah kalau anak-anak nak join, dia tau anak-anak suka aktiviti mcm ni. Hehehehe. At least, she can gain new experience dan jadi lebih berani utk berhadapan dgn ramai orang. Syabas kakak!

Work as A Team!

Seterusnya, aktiviti mencari barang/benda sekitar Hotel Equatorial dan Kea Farm. Organizer ada bagi list, so kitorang kena complete kan barang-barang tu  utk kumpul point. Point tu nnt kena redeem as a chook. Chook ni boleh digunakan semasa next activity.

Bila dah settle pertukaran chook dgn barangan utk memasak, kena masak utk lunch. Chef of the day utk kumpulan kami adalah saya sendiri. Saya masak edisi belasah! Kaum Adam yg menghias meja kami tau. Dahsyat! Cantik dan kemas pulak tu. Syabas betta!!


Sand-Deco

Masa ni masing-masing dah mengantuk sebenarnya. Maklumlah, aktiviti hari ni agak padat. But, we still enjoy wat sand-deco ni. Kalau dah namapun kaum Hawa kan, confirm x lari punya dari elemen-elemen butterflies, flowery bagai. So, inilah hasil kerja kumpulan kami.
 

Mencabar!

Actually, xnak join sebenarnya aktiviti yg agak mencabar ni. Tapi saya cuba jugak (saya mmg jenis yg x reti dok diam wpun ngah preggy. hehehe) Ada member2 yg kesian tgk saya berdiri dan pegang tali lama-lama, volunteer tolong saya pegangkan. Terima kasih sgt2 kat member tu. Actually, kaki saya dah start sakit-sakit disebabkan berdiri terlalu lama semasa mencari barang/benda kt luar hotel dan semasa masak lunch tadi. Tu yg nak wat aktiviti mencabar ni mmg x termampu dah.

Nak tau apa aktivitinya? Jom layan gambar-gambar ni.

 


Malam Kemuncak!

Kami dihidangkan dengan BBQ dinner. Macam-macam makanan ada. Kambing bakar, daging bakar, ketam bakar, udang bakar, macam-macam lagi la. Sampai tak larat nak makan. Then, diteruskan dengan persembahan dari setiap group. Haaa..part ni yg paling best sekali. Kami group terakhir yg buat persembahan. Pada mulanya, kami agak ralat sbb dapat lagu yg ntah pape ntah utk persembahan.

Group kami terdiri daripada 5 org kaum Adam dan 4 kaum hawa. Hanya 3 org saje yg main instrumen muzik. Saya? Of course la saya bawa a piece of angklung utk memeriahkan dan menghangatkan lagi suasana malam tu. Tapi gambar utk persembahan group kami ada sekeping je pun, incik hubby x sempat nak snap. Huhuhu


Surprise buat My Dear Hubby

Segmen yg paling ditunggu-tunggu buat kaki karok! Saya mmg x berapa gemar berkarok, selalu nyanyi live dengan band kitorg. Hehehe. Tapi nak jugak karok buat insan yg tersayang. Saya mendendangkan lagu 'Kasih' dendangan Hetty Koes Endang. Pas dah abis nyanyi tu, saya tujukan ucapan 'Happy Birthday to You' buat my dear  hubby. Then, ada sorang staff yg kebetulan jadi emcee pulak mcm tu, dia soh nyanyi lagu happy birthday to you ramai-ramai buat my dear hubby. Oh...so surprising!! Siap ada yg bawa lilin soh hubby tiup. Korang mmg sporting la!! Thanks sgt2!! Cuma saya terlupa sgt2 nak ambil kek dan suapkan kat hubby. Maklumlah, semua ni unplanned. Mmg saya tak rancang nak wat surprise pun. Semua ni secara kebetulan je. Apapun, semua peserta enjoyed that nite. ^___^

Next entry ---> Pick our own strawberry & Butterfly Farm

Footnote : Aritu kakak demam, arini bambam pulak yg demam. Get well soon ye syg mummy...

31 comments:

  1. Assalamualaikum kak suria, comelnya. mesti suami akak happy kan dgn suprised tu? heee. bestnya bercuti sambil bekerja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam Sheila. dia tersangat2 happy!

      Delete
  2. namapun surprisekan..akak memang tak reti nak berkarokni suara sumbang mambang.. kalau gi ngan suami dan anak2 diaorangjer nyanyi...
    best gak yerk penuh xtvt.. mak buyong memang hebatler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak. surprise yg x dirancang sebenarnya tu. saje gedik nak berkarok, pdhal dah lama x berkarok tu. mmg kelaut la jawabnya!

      Delete
  3. bestnya aktiviti...

    mesti hubby sue bangga dan terharu waktu tu kan.

    moga bambam cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sgt!
      yesss kak.
      dia sgt terharu masa tu.
      malu pun ye gak :D
      thanks ye kak

      Delete
  4. Bestnya...macam2 aktiviti ada kan...
    Happy Birthday untuk hubby awak...mesti dia sangat surprise kan..

    ReplyDelete
  5. Bestnya...mst en hubby touching habis...hihihi.. sesekali buat mcmtu apa salahnya kan...

    semoga cepat sembuh ya bambam...

    ReplyDelete
  6. suka ngan aktiviti cenggini dari dengar ceramah..... best

    ReplyDelete
  7. tu dia..bestnya

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/05/tips-tarik-minat-anak-bersolat.html

    ReplyDelete
  8. wah.. mesti teruja habis le hubby kamu tu yer. mana taknya tetiba b'day di nyanyi ramai ramai. very appreciated.

    ReplyDelete
  9. wahh! meriah betul. dah lama tak bercuti macam ni. ntah bila lah company tempat abah FD kje tu nak buat family day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi la best kalau ada family day. lama dah akak x join family day. hehehe

      Delete
  10. Cantiknya sand deco tu yek Sue..kreatif!

    ReplyDelete
  11. course camni mmg bule release tension ah.. kiterang dah settle team building last year. abis kump P n P and sokongan 1 dah pegi. Mmg takdak la tahun ni gaknya. huhu

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara