VVIP Yang Terhormat

26.4.13

CUTI-CUTI CAMERON HIGHLANDS : DAY 1 (PART 2)

TeamPlayShop 'Take 5' 


Then, kena masuk dewan. 2 thn lps diorg kata aktiviti teambuilding agak lasak, mujur x pergi. This year, best nya sbb semua aktiviti indoor je pun. Best best best! Bertuah sbb dpt join. Utk staff MATRADE yg akan join TeamPlayShop sesi-sesi akan datang, aktiviti-aktiviti mmg menarik. Cuma Mr. Bill bgtau kena siap siaga je la sbb diorg akan tukar tolak tambah aktiviti yg kitorg join memandangkan kitorg ni 1st group ke Teambuilding programme. Jadual program mmg diorg x provide, so kena get ready n standby je. Barulah SURPRISE!!


Belajar Main Ukulele

Belajar main ukulele pun sama jugak. Maybe ada, maybe xde dalam program korang. Maybe akan belajar main alat muzik yg lain pulak. Sape tau kan. So, get ready je la.

Yg kitorg belajar main ni pun, basic chord je. Senang dan mudah. Cuma tali ukulele tu masih baru, jadi agak keras utk strumming. Jari-jari boleh jadi sakit kalau x betul2. Utk hari pertama tu, kitorg just belajar cari chord basic giler C, F dan G7.

* Pinky ukulele yg comel! *
* kebetulan pulak ukulele tu sama warna dgn baju saya.  hehe *
Kalau dah pandai bermain gitar, mmg senang la bagi korang. Mcm ladies2 ni semua, mmg terkial-kial gak la nak mencari chord tu sume. Kalau chord C dan F tu mmg saya dah belajar dgn incik asben. Tapi tau je la, kalau kat rumah mmg x berpeluang la nak pegang ukulele tu. Anak ramai la katakan...(alasan je kan). Hahahaha

Dare-to-be Different!

Malam tu pulak, ada dinner di Chinese Restaurant. Hohoho. Kalau makan Chinese food, mmg x kenyang la. Siyes! Yg ada steamboat je pun. No rice! Berkongsi table pulak ngan geng-geng jejaka. Haaa..mmg haruslah diorg makan banyak. Malam tu, masing2 kena pakai pakaian lain dari yg lain. Saya pakai black dress dan masquerade mask je pun. Perut dah memboyot susah nak cari costume yg mcm2 gaya. Best tgk gelagat semua peserta sbb dorg sgt sporting! Pemenang --> seorang jejaka yg pakai Spiderman's mask dgn gaya ala ala Spiderman. 



Masa utk bersama keluarga tercinta!

Pas settle dinner dan ambil t-shirt TeamPlayShop, cargas balik ke bilik. Tgk anak-anak masih belum tido lagi. Incik asben bgtau diorg tunggu mummy suapkan makan. Gitulah anak-anak kan. Lebih manja dgn ibu. Bila mummy suap tu, kemain selera. Bambam siap ckp sedap! Dah pandai tunjuk ibu jari GOOD. Clever boy! Saya pun sambung makan jugak sbb lauk sambal sardin yg menyelerakan. Sambal, telur goreng dan roti telur saya masak siap-siap dari rumah. Siap bawa rice cooker lagi. Kelas tak kelas sgt la kan. Haha.

Utk pengetahuan korang, kat Hotel Equatorial ni mmg xde aircond. Yg ada hanyalah kipas. Angin dari luar sgt sejuk. Xyah pasang kipas pun dah terasa sejuk giler! Saya mmg dah standby stokin dan selimut lebih utk anak-anak. Bilik Superior yg kitorg stay ni ada 2 single bed. Utk bambam, pihak hotel ada sediakan baby-court, senang dia tido dlm tu, x dikenakan bayaran pun. Baguskan kalau semua hotel ada provide baby-court.
* ni cuaca kat sana. setiap malam hujan dan sgt sejuk! saya snap ni masa pkl 7pm *

Next entry ---> Laughter Wellness & TeamWork activities


Footnote : Sorry la ye korang. Mmg cuti-cuti CH ni agak panjang entry nya. Silalah jgn jemu membaca dan menikmati gambar-gambar yg x seberapa ^__^

27 comments:

  1. Assalamualaikum kak, sheila suka tengok gambar akak dengan black dress + mask tu. serius vogue! ehehe. bestnya anak2 manja dgn ibunya. take care sis suria. sana sejuk gila :)

    ReplyDelete
  2. salam sue…wah pink lg..ukulele tu cam gitar jugak kan? comel nye…

    ReplyDelete
  3. Best nye ge cameron....
    Masa pergi tahun lepas pun akak tengah mengandung 8 bulan....

    ReplyDelete
  4. Itss okey!
    Kite suka je bace pengalaman kawan kawan :)

    ReplyDelete
  5. Comel akak pakai mask tu....
    Hehehhehehehe...
    Takde ke gambar spiderman tu kak??
    Best jugak equatorial ni ade baby court...

    ReplyDelete
  6. macam best jer stay kat hotel tu...nanti nak gie CH boleh la stay kat situ...

    ReplyDelete
  7. dlm preggytu masih vogue .. kalau akak tak kuasa..
    memang seronok tengok gelagat kawan2...

    ReplyDelete
  8. eh.. tak nampak pun mcm memboyot dalam black dress & mask tu. lawa la..

    ReplyDelete
  9. bestnyer dapat kursus sambil bercuti, kat ch plak tu...
    erm, taun ni x der kursus lagi.. huhu

    ReplyDelete
  10. Seronoknya....dah dapat bayangkan macam mana kesejukkan di waktu malam, kira kalau kat Sabah, kat Kundasang lah camni....

    ReplyDelete
  11. seronok teambuilding dpt bawa family sekali kan...

    ReplyDelete
  12. wah bestnya :D
    chantek laa akak sue neh! ^______^ makin berseri seri....have a nice day lovely sis!

    ReplyDelete
  13. bestnya....ukulele tu sgt comel...sbb wrna pink...hehe

    ReplyDelete
  14. amboi berseri ibu preggy ni..wah gitar pink..

    ReplyDelete
  15. Seronok pulak baca entri cuti2 CH ni.. =)

    ReplyDelete
  16. wah besnyer,heheh ukulele bleh plak same tema warne,,hihih

    ReplyDelete
  17. Wah! Blajaq main ukulele plak yek...pink mmg cute...mummy preggy ni mmg berseri la.. Rindunya Cameron highland..sejuk ja mata memandang hijau bumi tuhan

    ReplyDelete
  18. cntik kostum.....bestnyer byk aktiviti n belajar benda baru....=)

    ReplyDelete
  19. bestnya..tengok gambar pun dah tau sejuk sgt tu

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara