VVIP Yang Terhormat

3.5.13

MARILAH MARI PERGI MENGUNDI....

"Marilah mari
Pergi mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara

Hari undi akan tiba
kekalkan demokrasi
gunakan hak kita yang asasi

Fikir terlebih dulu
Dengan akal bestari
Sebelum membuang undi
Yang dihargai


Jangan lupa kad pengenalan
Serta nombor daftar undi
Masa tidak kerugian
Membuang mengundi

Bila memangkah kertas undi
harus kita berhati-hati
kalau salah tak berganti sesal sendiriMarilah mari
Pergi mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara"


LANGKAH-LANGKAH MENGUNDI:

Sumber : Kit Jom Bertindak

CARA UNTUK MENGUNDI:
Sumber : Kit Jom Bertindak

TIPS BERGUNA UNTUK MENGUNDI:
Sumber : Kit Jom Bertindak

Keterujaan sgt sebab ini adalah kali pertama saya mengundi. Yang paling bestnya, akan ada saluran khas untuk warga emas, OKU dan wanita mengandung. Lagi la buat saya teruja. X perlu beratur panjang...yeayyy!!! Undilah calon/parti yang benar-benar layak untuk mentadbir dan menerajui negara demi masa depan kita, generasi akan datang dan juga demi masa depan agama, bangsa dan negara. 

Selamat mengundi uolls!!! Saya pilih mengundi.... ^___^

Footnote : Saya akan mengundi di Dun Kota Damansara dan Parlimen Subang. So, mmg tak perlu tergesa-gesa balik kampung untuk mengundi. Memang dah lama tukar alamat sini, senang utk sebarang dokumentasi.

15 comments:

  1. assalamualaikum kak suria, sheila undi untuk Dun Dsara Damai, Parlimen Subang. hihi tak dapat jumpa. hehehehe bestlah dia undi senanggggg :D

    ReplyDelete
  2. moh le kite...Happy Election Day!

    ReplyDelete
  3. Jom gi mengundi...best yek ada saluran khas tu...tp mcm sy ni yg preggy perut xnmpak lg ni.cmner...kira layak jgk tak ikut lorong khas tu yek...

    ReplyDelete
  4. aduii.. awat rasa berdebor2 lak nih.. hihihi

    ReplyDelete
  5. Selamat mengundi SUE.

    p/s: apa account instagram sue?

    ReplyDelete
  6. Rindu nak dengar lagu mengundi yang lama tu ;D
    Sekarang ni banyak sangat lagu moden..
    Selamat mengundi yang ;)

    ReplyDelete
  7. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Promosi dan GA sempena pembukaan blog shop ini sedang diadakan sehingga 30 mei. Jangan lupa follow jg ye.. :)

    Terima kasih
    ~Hijab Valley~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara