VVIP Yang Terhormat

16.4.13

CAMERON HIGHLANDS KAMI DATANG!

Assalammu'alaikum WBT.

Untuk makluman semua, 17 hingga 19 April 2013, saya akan menghadiri Kursus Teambuilding di Cameron Highlands anjuran tempat saya bertugas, MATRADE. That means, I'll be away from office starting from tomorrow, next week baru akan masuk office semula. Pada mulanya mcm tak nak join. Tapi disebabkan 2 tahun lepas pun saya x join, why not this year saya join pulak. At least dpt release kan stress dan bergembira dgn aktiviti sepanjang kursus. Teambuilding ni x mcm kursus2 biasa. Teambuilding ni lebih kepada enjoy dan happening, pengisian aktiviti pun xdelah terlalu stress dan strict.

Yg lebih mengujakan saya lagi, bilamana insan2 tersayang berada di samping saya sepanjang keberadaan saya di sana. Kursus 2 tahun lepas kat Awana, Genting Highlands pun saya bawa diorg bersama. Bak kata orang, sambil menyelam minum air. Berhoneymoon dgn suami dan anak2 sambil berkursus, boleh gitu? Hehehe. Lagipun, dah lama kami tak bercuti-cuti Malaysia luar dari kesesakan kota. At least, my dear hubby x risau bila berjauhan memandangkan kandungan saya dah 6 bulan+. Senang nak pantau kesihatan isteri dan baby inside. ^___^
Apa yg menarik di Cameron Highlands?

Cameron Highlands merupakan antara pusat peranginan terkenal di Malaysia. Ia terletak di negeri Pahang, di tengah-tengah Banjaran Titiwangsa,yang berada pada 1524 meter dari aras laut. Ia menjadi tarikan kepada pelancong tempatan dan asing kerana cuacanya yang dingin, tempat-tempat yang menarik dan ladang-ladang teh yang telah ditubuhkan pada akhir tahun 1929. 

Selain itu, ladang sayur-sayuran, buah-buahan dan bunga-bungaan menjadi tarikan utama. Tempat berkhemah dan laluan pendaki juga disediakan bagi pelancong yang gemar mendaki dan berkhemah. Aktiviti tersebut amat sesuai untuk mengisi masa cuti anda.

Footnote : Di saat korang baca entry ni, saya dah otw balik utk check-up appointment lagi kt Hosp Sg Buloh. Hehehe. Esok pagi-pagi kami dah gerak ke Cameron. Doakan perjalanan kami dipermudahkan ye kawan2. Hopefully, dapatlah kami singgah di setiap tempat-tempat yg menarik sepanjang berada di sana. Maybe akan stay kat sana sampai 20hb.

48 comments:

  1. Wah bestnya..smbil kursus dpt bwk skali ank2 berjln kan.. :D
    Semoga selamat perjalanan pergi balik ya.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. mane la boleh tinggal anak2 lama2. nnt rasa rindu pulak kt mereka. hehehe. thanks ya!

      Delete
  2. wahh..bestnye sis..sambil berkursus, boleh makan angin sekali..nanti update kat instagram tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tau xpe. ok, nnt saya update kt instagram. cuma line internet kt cameron agak problem, xdpt nk update daily

      Delete
  3. bestnye ge cameron...
    tahun lepas dah pergi...
    tahun ni maybe pergi lagi sebab ada mesyuarat kat situ...
    apapun semoga selamat pergi dan selamat balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh...lg best la akak nnt.
      tiap2 thn pergi. hehehe
      thanks ye kak :)

      Delete
  4. assalamualaikum kak suria, bestnya dapat bawa suami dan anak2. hehehe, semoga sentiasa sihat dan bahagia ye kak suria, jaga baby leklok tau ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumsalam. mmg seronok sgt bila mereka ada bersama2. hehehe. thanks ya sheila :D

      Delete
  5. Replies
    1. ye la mimi. sekali sekala dpt releasekan stress

      Delete
  6. Cameron highlands tempat best untuk bercuti!! selamat Bercuti!!

    ReplyDelete
  7. wow...sambil menyelam, sambil minum air ye sue, sambil attend training, boleh jalan-jalan dekat cameron highlands. untunglah, dapat bawak hubby and anak-anak...saper yang sanggup tinggal kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..tau xpe. mane bole tinggalkan diorg lama2 :D

      Delete
  8. wahh bestnya kak! dh lma xp sini..bln 6 kami lak smpai..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi la best awk pergi bercuti. akak pegi ni dlm mood berkursus tapi still cuti2 cinta :P

      Delete
  9. Oooo, nak p bercuti!
    Celebrate bday hubby skali ek?
    Heehe
    Hepi holiday! Take care okeh! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde lah bercuti sgt nad.
      berkursus je pun, tapi alang2 dah sampai sana bawaklah diorg sekali. hehe
      thanks ya!

      Delete
  10. wahh, seronoknya. have a save journey ^^

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. sekali sekala pergi tempat2 dingin camtu mmg best

      Delete
  12. wahhh best2....dah le tempat kursus best...pastu family pun sekali join...mmg best laa sue....sonok le makyong makan jagung ngan strawberi nanti yeak heheheeh....

    selamat berkursus sue...makan kan jagung mutiara tuk lieya lebeh2 sikit key....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tau xpe lieya. kalau bole pegi mana2 nak bawak diorg. haruslah seronok :D

      Delete
  13. Selamat berkursus kak....
    Have a safe one okay....
    Take care... =D

    ReplyDelete
  14. best kan cameron....tenang dan damai jer...sy dah gi sana banyak kali pun rasa xjemu2 nak gi lagi....memang rindu dengan suasana dingin malam2 kat sana...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..mmg best g tempat2 camtu. seronok sgt!

      Delete
  15. appaun take care ye sue.... done clik2 nuffng

    ReplyDelete
  16. selamat berkursus dan selamat bercuti ye

    ReplyDelete
  17. sernok kalau kursus teambuilding..banyak buat aktiviti luar kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni 1st time sue join. 2 thn lps mmg bnyk aktiviti luar. kali ni indoor je, sbb tu sue boleh join :)

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara