VVIP Yang Terhormat

11.3.13

BEGITU PANTASNYA MASA BERLALU...

Newborn
1 bulan
5 bulan
10 bulan
1 tahun 5 bulan
2 tahun
Dalam sedar tak sedar, begitu pantasnya masa berlalu kan..Dalam sedar tak sedar, bambam telah pun genap 2 tahun usianya..Dalam sedar tak sedar, bambam dah pandai mengira 1-10, alif ba ta, baca doa makan (walaupun dalam pelat2 dia tu) bahasakan diri dia as ABANG (sambil tangan tepuk kt dada), makin hari makin bijak, makin hari makin manja yg teramat (since preggy ni, bertambah2 manja ngan mummy. gedik sungguh! hehe)

Syukur alhamdulillah..sejuk perut mummy mengandungkanmu bambam. Gelaran bambam ni saya dapat since badan dia makin chubby, pipi dia makin bolat sejak dari baby lagi. Geram sgt! Nama betulnya: Ayish (penghidupan yg kekal) Dayyan (pelindung). Dapat nama 'Ayish' directly from Al-Quran. Ramai yg salah sangka pada mulanya, diorg ingatkan bambam ni gegurl. Tapi bila tgk iras wajahnya betul2, mmg terserlah kelelakian dia tu. Tu belum tgk ragamnya lagi. Hehehe.

Sepanjang membesarkan bambam hingga usianya 2 tahun, tak berapa sukar sebenarnya. Sbb sedari baby lagi, bambam mmg x banyak ragam, tanyalah mana-mana pengasuh (taska kt opis, babysitter kt rumah, mak abah saya, adik beradik saya dan plg terutamanya incik asben saya sendiri), pasti response dari mereka, "Senang nak uruskan Ayish, x bnyk ragam". Syukur alhamdulillah..cuma lately ni, bila dia semakin besar, dah pandai cakap n mintak itu ini, since mummy dia ngah preggy ni, makin menjadi-jadi lah manja dan lasak dia tu. Apedehal kan, nama pun anak lelaki. Mmg lasak semacam bila umur gini. Tanyalah mana-mana ibu yg pernah melahirkan anak lelaki. Pasti akan lalui pengalaman yg sama mcm saya ni kan. Hehehe

Tanggal 9 Mac 2013 yang lalu, maka genaplah usia bambam ke-2 tahun. Tapi kami tak celebrate pun disebabkan kekangan masa. Mungkin akan celebrate masa cuti sekolah nnt, boleh bawa anak2 berjalan2 or masa besday babah bulan 4 nanti. Hadiah utk bambam kami dah cari, tunggu time nak beli je. Dan hadiah tu, dia sendiri yg pilih. Tu yg paling penting! ^__^


Buat putera mummy, Ayish Dayyan...
Selamat ulangtahun kelahiran yang ke-2
Semoga dipanjangkan umurmu
Semoga dimurahkan rezekimu
Semoga dicerdaskan akal fikiranmu
Semoga dicergaskan fizikalmu
Semoga menjadi anak yg soleh
Semoga menjadi anak yg mendengar kata
Semoga menjadi anak yg berjasa kpd mummy babah
Semoga menjadi anak yg sentiasa menyenangkan
Semoga menjadi insan yg cekal, tabah dan semangat di masa-masa akan datang
Semoga kamu sentiasa dalam redhaNya…
Ya Allah Ya Ghafur, Ya Arhama Rohimiin,
La ilaha illa anta, Subhanaka inni kuntu minazholimin.
La ilaha illallah, Muhammad Rasulullah. 
Amin...

Hugs and kisses,
Mummy
Babah
Kakak
Baby inside

View pengalaman bersalinkan bambam kat SINI

Footnote : Nak bawa anak-anak bercuti di mana ya sempena cuti sekolah nanti? Boleh celebrate besday bambam sekali :D

48 comments:

  1. Sat ja masa berlalu...Hepi belated besday Bambam...

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir bambam ... hehehh alaaa tomel ^^

    ReplyDelete
  3. Selamat hari lahir Bambam..
    Nanti jumpa nanti AJ belanja coklat...
    Hehheheeh... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks aunty AJ yg genit!
      opssss..bocor sudah rahsia bambam dok kambam cekelat mase wedding AJ aritu. hehehe

      Delete
  4. happy belated besday bambam..memang bambam pon..hehe..moga membesar menjadi anak yang soleh..Amin..

    ReplyDelete
  5. HAPPY BIRTHDAY Ayish Dayyan a.k.a. bambam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u aunty myfara. aritu xdpt kita jumpa kan

      Delete
  6. Ya Allah chomelnyaa abang ayish neh..hehe...mesty ayish xsabar nak jadi abglong kann.. :D btw, happy birthday abg ayish! semoga menjadi anak yg soleh dan abang yg baek utk adek yg bakal lahir nnt...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik, actually bambam ni anak no 2 akak. hehehe. yg sulung tu dah darjah 1. ngeee~

      thanks for the wishes ya. mudah2an :)

      Delete
    2. owhhh, silap pulak akak, hehee, sorry eyh, semoga ayish menjadi abgngah yg baik nnt eyh... :D suka tgok ayish senyummmm....chomel mcm mama die.. :D

      Delete
    3. hehehe..mekasih aunty yg comel!
      dia kalau ngah marah, berkerut2 dahi menahan marah tau.
      haaa..masa tu tau dah dia nak nangis. hehehe

      Delete
  7. Cutenya dia.. :D
    Selamat hari jadi Ayish.. Semoga menjadi anak yg soleh berjaya dunia & akhirat.. Amin..

    ReplyDelete
  8. Hepi bday bambam!
    Baru tau nama dia ayish dayyan
    Sedap namanya
    Pegi waterpark kot.. Mesti seronok dorg main air

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. mekacih aunty nad.
      alhamdulillah, dpt nama pun dari Al-Quran.
      tu la yg xtau nak bawak g mane

      Delete
  9. Comelnya bambam...Dah besar dah... Anak saudara ummi nama panggilan Bobam sebab dia tembam gak masa kecik..hehe.
    Eppy belated besday ye Ayish Dayyan..Moga membesar bagai juara..menjadi anak soleh kebanggaan mummy & babah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah, kurniaan dan anugerah dari Allah SWT. thanks aunty for the doa :)

      Delete
  10. Hepi Birthday Bam Bam...jangan nakal2 tau....

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari Lahit Ayish Dayyan...sedap nama ☺☺

    Semoga membesar sebagai anak yg soleh, bijak pandai dan sihat tubuh badan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aunty fiza. nnt kem salam kt baby comel ye :)

      Delete
  12. Assalamualaikum awak. happy belated birthday untuk Ayish Dayyan. comelnya dia. mmg cam pompuan pula sekali pandang. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam sis. thanks ye. tu la, ramai je yg ckp mcmtu. baik masa rambut pendek mahupun masa rambut panjang

      Delete
  13. alooo tomey tomeyyyyyyyyyyyyyyyy.. HAPPY BIRTHDAY BAMBAM hehehehehe

    ReplyDelete
  14. epy belated birthday bambam... peluk cium dari untie ye

    ReplyDelete
  15. hepy belated birthday :) comelll sangat!

    ReplyDelete
  16. happy belated B'day to Bam bam. eh dah 2 tahun kamu yer. nanti nak dapat adik. pandai pandai main dengan dia tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mekasih aunty wantie. ye la, saya dah besar dah. nnt saya gomol2 adik saya ok :D

      Delete
  17. slmt hari lahir bt bambam tanggal 9 mac yg lpas...hihihi..moga menjadi anak yg menjadi pelindung dipenghidupan yg kekal kelak bt ibu ayah dan keluarga..amin... ^^

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara