VVIP Yang Terhormat

12.3.13

SIMPLE ENTRY....

Assalammu'alaikum WBT. Selamat pagi korang! Arini just nak update simple entry je. Ketidaklaratan melanda :(
  1. Semalam petang dpt time slip dari doktor sbb saya rasa x sedap badan, sakit kepala dan tekak dah start sakit. Check BP ok. Check suhu, 37. Check tekak, bengkak dan merah.
  2. Tgh driving, baby inside dok meronta sbb kelaparan mungkin. Pagi tu hanya breakfast roti bakar 2 keping je. Gara2 x sedap badan, makan pun x brp selera.
  3. Sampai je rumah, tgk bambam tgh tunggu depan pintu. Kemain senyum senyih menyeringai lagi tgk mummy balik (hari2 pun gitu la). X sempat nak bukak kasut, bambam dah capai beg mummy nak tgk ade buah tgn utk dia ke tak.
  4. Baru nak rest, org lori datang nak hantar barang (nnt saya update kendian). Settled je, terus placing baik punya dan lelap x sedar diri (akibat makan ubat)
  5. Bangun dan mandikan bambam, terus gegas ke dapur cari bahan utk masak-masak makan malam.
  6. Simple dinner : sambal daging, sayur sawi bersuhun+berkentang, telur dadar dan nugget ayam. Walaupun x brp sihat, saya tetap upayakan diri ke dapur masak  utk suami dan anak2.
  7. Sempat lipat kain baju sikit je sbb x larat sgt dah sambil dok layan filem P.Ramlee 'Keluarga 69'.
Tu je la kot nak update.

Happy working!

Footnote : Mood x berapa nak best bila sakit tekak dan sakit kepala ni. Huhuhu

40 comments:

  1. rest tu biar cukup sue..sian baby kat dlm perot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. skang ni dah susah nak tido lena time mlm. cuaca pulak x menentu. huhuhu

      Delete
  2. saya pun dah ada tanda2 sakit tekak nie..nak makn pun dah xlalu..:(

    ReplyDelete
  3. bayi gerak2..ekh.keh..dah lama tak....

    ReplyDelete
  4. Musim tak sihat kak..
    Take care, nak2 tengah berbadan dua..
    Lagi senang nak tak sihatnya tu......

    ReplyDelete
  5. Get well soon sue, Take care.

    Tu lah supermom kan. Dlm tak sihat tu pon masak juga utk somi dan anak² makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak!
      betul tu, ada anak kecik ni lagi la nak kena rajin masak :D

      Delete
  6. Assalamualaikum awak, jaga kesihatan baik2 ye. hehehe

    ReplyDelete
  7. Rajinya even xsihat.. Kalau MQ demam biasanya keje memasak, anak, kerja rumah mintak hsbnd tlg.. kalau time tu die ade kt rumah la.. Kalau x memang bior gitu je la.. just masak simple janji anak mkn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikutkan badan, mmg x larat sebenarnya. tapi gagahkan jugak ke dapur utk suami n anak2. hehehe. x selera nak makan masakan kt kedai sebenarnya, tu yg masak jugak

      Delete
  8. moga cepat sembuh ye.. jaga kesihatan ye kak :)

    ReplyDelete
  9. alahai..kalau sakit time preggy memang susah. kalau akak le mesti tak makan ubat. Tu la kan dah jadi wife & mummy tak larat macan mana pun still gigih ke dapur. thumb up untuk kamu k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat camne kak. org preggy ni, mmg mudah dpt sakit sbb antibodi berkongsi dgn baby. thanks ya kak!

      Delete
  10. sakit lagiker sue.. moga dah sihatler hendaknyer...
    gitulah ibukan kalau boleh nak buatsemuakan....

    ReplyDelete
  11. enrty yg simple tapi padat...makan tau jangan x makan..done kotex

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. lbh mudah wat gini. makan tu mmg kena makan, utk baby inside. thanks dear!

      Delete
  12. Akak tak shat ea...arini ok dh ker?bli perabt baru ke kak?hihihi ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..so far akak dah ok dah ayut.
      jeng jeng jeng..nnt akak update story mory ok :D

      Delete
  13. semoga akak dan baby dalam perot sihat2 selalu ye...take ur rest sis! :)

    ReplyDelete
  14. Alahai sian mak yong...sue jaga diri key...patut esoknye tu doktor bagi mc terus tu....

    Comel jek bambam gigih menunggu buah tgn ye...same laaa mcm dayyan ni sue, tu pasal kene stenbai tuk die kalo x merajuk tgk xde ape2 heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak wat camne lieya, ibu mengandung ginilah. jap kesihatan ok, jap x ok. tapi so far dah ok dah, lega sikit.

      tu la psl. selalu mmg bwk balik apa2 utk dia. tapi aritu 1/2 day dah ade kt rumah, tu yg x sempat nak membeli. hehehe

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara