VVIP Yang Terhormat

4.2.14

MAKE-UP BERTANDANG FAZIAH FAJA @ KG JOHAN SETIA, KLANG


Assalammu'alaikum WBT.

Ni bulan 11 punya cerita. Masa cuti panjang aritu, mmg x dapek la nak update blog selalu. Kata work at home mom kan. So, 6 bulan mummy kat rumah menatap anak2 terchenta, bergelumang ngan mereka adalah AWESOME! Sesekali dapat job mekap utk wedding or dinner or any other events, mmg best. Dapat pulak incik dear yg always support. Alhamdulillah. 

Make-up Artist MUA aka Mak Andam 
Manager to our own company 
+
Shaklee Independent Distributor
Work At Home Mom

Itu cita-cita saya, itu impian saya. Sejak dari dulu lagi, nak nak bila dah beranak 3 ni kan, bertambah-tambah kuat azam itu. Soon insyaAllah. Doakan perjalanan hidup saya mudah. Amin amin..

Ok2. Back to topic asal. Hehehe. Job ni pun kira last minit jugak. My partner, Kak Yana minta tolong mekap dan siap2kan perantin. Kebetulan majlis tu ada 2 pengantin. So, dia takut x dan nak siapkan sorang2. So, kitorg collaborate la. Gituuuu kan..yang paling bestnya, rumah pengantin rumah kampung beratapkan zink! Haaa kau..panas rentung! Seb baiklah ada kipas ajaib, kalau tidak abis la perantin, cair mekap kan.

Since ada baby comel ni kan, mmg x pernah lagi tinggal bobot Zayyan kat mana2, kalau sekejap2 setakat g kedai ke ape kan ada la. Tapi bila dpt job camni, mmg kena tinggal dari pagi sampai petang. Paling awal pun, pas bersanding callo betty. Mummy x keruan jugak sebenarnya sbb baby fully BF secara eksklusif sejak hari pertama dilahirkan. Dear whatsapp bgtau baby mengamok carik mummy! Oh tidak!! Seb baiklah dah siapkan perantin, mekap semua. Sempat gak meroyan ngan geng2 sekepala ni bergambar sakan. Hahaha

Jom kita lihat hasilnya!






Haruslah MUA bergambar dgn perantin. Hehe

Pengantin baru: Faja dan suami

Cantik tak? Cantik tak? Hehehe. Apapun, syukur alhamdulillah Faja dan suaminya berpuas hati dgn hasil solekan dari SQBT. Alhamdulillah. Akak bagi pihak SQBT ingin mengucapkan selamat pengantin baru buat Faja dan suami, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya. Amin amin.

*********************************************************************************************
Suria Qaisara Beauty Touch menyediakan perkhidmatan:
- Sewaan pelamin
- Sewaan busana pengantin
- Khidmat mekap/solekan utk sebarang majlis
- Sewaan dan tempahan bunga tangan
- Sewaan dan tempahan hantaran
- Tempahan hamper

Whatsapp:
SURIA 014-2379783
Facebook:
Suria Qaisara

48 comments:

  1. Beza sungguh sblm dan selepas... Ada magic kt tgn suria ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah yg dipanggil kuasa solekan, mmg magis. hehehe. thanks nad!

      Delete
  2. cantik pengantin..pandai Sue mekap..semoga impian Sue tercapai..best kan dok umah tp ada job yang diusahakan sendiri..tak tension hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. thanks lynda. ada bakat dan minat, hubby pun support. teruskan juga minat ni. mmg pun lynda, dok rumah wat job sendiri lagi best. kita yg manage masa :)

      Delete
  3. Assalamualaikum kak suria, cantiknya akak make up kan pengantin! berseri wajahnya (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumsalam sheila. hehe. terima kasih ye mom to be :)

      Delete
  4. Mata tu nmpk garang...tp mmg okla utk make up sanding.cantik gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..akak saje wat style gini, nampak galak sikit utk sanding kan. kalau nikah mmg wat natural je. hehehe

      Delete
  5. gabungan warna baju pengantin ni kan, dah lama zam minat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yeke? kalau nak dptkan khidmat andaman dan pakej pengantin, roger2 sue k. insyaAllah akan bagi servis tip top! :D

      Delete
  6. Kak ila pun bersalin..pastu ulang alik sepital sebab anak.. akak update blog je tapi nak bw memnag tak sempat..kak ila pun cuti separuh gaji tau..tmasuk cuti bsalaian 9bulan... btw cantik sgt awak makeup pengantin tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh..cuti 9 bulan tu. lagi best. hehehe
      thanks kak utk komen mekap tu :)

      Delete
  7. cantik hasil sentuhan sue....naik seri pengantin....

    gitu laa kalo fully bf mom ni kan sue, baby tetap cari kite...hehehehe....takpe2 zayyan leh belajar sabar kikiki sure dah balik tu zayyan hisap tak keruan kan...mcm lieya dulu pun laa, balik keje susu kan dayyan kemain lagi hisap sampai tak cukup napas kakaakakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. thanks lieya. gigih nak mekapkan perantin jugak masa ni. hehehe
      mmg pun, sampai je rumah, babah dia bgtau dia tgh tido. tapi dia terjaga, mcm tau2 je mummy dah balik. apalagi, mmg mencarik la jawabnya. hehehe.

      Delete
  8. sue, memang totally diffrent..pandai sue make-up..

    ReplyDelete
  9. hai suria.
    kita follow juga
    lawa nye makeup!! cantikk sgt

    ReplyDelete
  10. wow memang nampak kelainannyer.. senyum sampai ketelinga pengantin barutu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak. mmg pun, pengantin ni seronok sgt bila dpt result mekap saya ni. suka betul dia

      Delete
  11. cantik la Sue mekap...SA simpan no tipon tu eh..mana tau boleh panjang2 kan rezeki Sue...boleh rekemen kat kawan2...mana tau jugak SA nak kawen semula kan dalam tempoh terdekat ni....semoga allah permudahkan impian Sue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh SA. xde masalah. kalau kena timing nya, insyaAllah boleh. thanks SA!

      Delete
  12. cantiknya kak makeup terkelu lidah nk ckp...goodjob kak..baju depa cntik lah! xsbr nk wat baju raya..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..puasa pun belum, nak raya pulak. apapun thanks hery :D

      Delete
  13. cantik kak..warna baju pengantin tu pun cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq anim. trend warna gini pengantin skang ni. hehe. bole la anim pilih2 nnt :)

      Delete
  14. Oh, my! Cantiknya pengantin lepas siap make-up. Sayang pulak dah lama saya jadi pengantin kalau tidak, teringin juga nak kena make-up cam ni cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah. yg penting, pengantinnya suka mekap camni itu dah cukup buat hati saya seronok. thanks sis!

      Delete
  15. cntik. hasil sentuhan akak. good luck dear

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara