VVIP Yang Terhormat

4.7.13

MY PREGGIES MOMENT....

Assalammu'alaikum WBT.

 

Tahun 2006
Masa ni mengandungkan kakak, kandungan dah berusia 9 bulan pun masa tu. Tunggu time nak bersalin je. Esoknya selepas event ni settle, saya selamat melahirkan kakak.  Tapi amik masa yg agak lama utk bersalinkan kakak, lbh kurang 16 jam juga nak tunggu bukaan ke 10cm.

 

Tahun 2011 : 
Masa ni ada promosi Hari Kraf Kebangsaan 2011, teman my dear hubby wat persembahan. Masa ni saya mengandungkan bambam, kandungan dah berusia 9 bulan jugak. Mmg tunggu hari nak bersalin je, esoknya selepas event ni, kami ke Seksyen 18 Shah Alam nak cari set jamu bersalin. Tup tup...pukul 3 pagi dah terasa air ketuban pecah bercampur lendir + darah.  Terus bergegas ke hospital. Ambil masa lebih kurang 10 jam bukaan ke 10cm. Mujur dah ade pengalaman, xdelah terasa sgt.

 

Tahun 2013 :
Ke Floria Putrajaya, menemani suami tercinta utk persembahan. Dah genap 9 bulan pun masih ke hulu hilir lagi. Sampaikan semua org naik risau bila tgk perut saya. Ada yg ckp perut saya dah turun. Sekarang masih sabar menanti detik berharga itu. Tatau mcmana pulak kali ni. Mengikut kata mak, kalau kaki dah bengkak pastu susut, pastu bengkak n susut balik, tu tanda dah dekat tu. So far, masih belum ada tanda2 lagi. Cuma ada sedikit braxton-hicks (contraction main2)

Footnote : Pengalaman mengandung dan melahirkan anak-anak yang tak dapat dilupakan hingga ke hari ini. Setiap anak yang dikandung dan dilahirkan dgn cara yang berbeza, lain anak lain pengalamannya. Semoga dipermudahkan segalanya. Amin...

48 comments:

  1. huiissshhh
    mesti tengah berdebar2kan...
    moga dipermudahkan semuanya ye sue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg pun kak. dup dap dup dap je ni. risau kot2 pecah ketuban mcm bambam dulu. kalau keluar tanda masih ok lagi

      Delete
  2. Replies
    1. setiap insan yg bergelar isteri pasti inginkan pengalaman mcmni. insyaAllah, satu hari nnt anum akan mengalaminya juga :)

      Delete
  3. Assalamualaikum kak suria. comelnya gambar mak buyung ni! geram tengok. heeee tak sabar nak jumpa akak dan baby baru tu. semoga segalanya dipermudahkannya kak suria >______<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam Sheila. alahai..comel ape nye dik. comel tang perut tu je ha. hehehe. insyaAllah, ada rezeki kita berjumpa k. thanks for the doa :)

      Delete
  4. jaga diri yer.. moga dipermudahkan juga kali ini yer sue !

    ReplyDelete
  5. aktif sue..tak apa senang nak bersalin...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikutkan, mmg x larat dah nak ke sana sini. tp bila fikir2 balik, berjalan sana sini tu pun salah satu senaman :)

      Delete
  6. boleh tengok prubahan dahulu dengan sekarang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..ye la, umur makin lama makin meningkat. tu yg nmpk perbezaan. kikiki

      Delete
  7. kalau yang ni tak mau keluar juga. kamu kena le pergi mana mana event lagi. ate dah yang dua sebelum asal lepas event je ko bersalin kan.. ( akak lawak je)..

    tak pe jalan banyak banyak senang bersalin. kata org le. tapi akak bila ngandung tak leh nak jalan. tapi bersalin senang jugak. sakit tak smapai sejam pun.

    jgn lupa mintak ampun maaf mak ayah mertua semua. ( tips ) senang nak bersalin. alhamdulillah dua dua akak bersalin sakit tak lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tgh giat nak berjalan sana sini. cuma bila baby dh terasa kt bawah ni, asyik rasa sakit n x selesa je.

      insyaAllah kak, thanks for the tips dan doa :)

      Delete
  8. comel jer akak tgk sue masa peknen ni...muka berseri2...moga dipermudahkan sue bersalin nanti...aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la comel mana pun kak. seri mengandung tu namanya. thanks for the doa ye kak. mudah2an bersalin kali ni dipermudahkan...amin

      Delete
  9. alangkah indahnya menjalani kehidupan sebagai seorang ibu kan? saya ni entah bila lah akan menjadi seorang bapa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..kelebihan seorang wanita yg bergelar ibu. insyaAllah, boni akan turut melalui pengalaman bergelar seorang bapa suatu hari nnt. cepat2 naik pelamin k! :D

      Delete
  10. sy pulak baru nk masuk 8 bln tp da ade yg tegur perut da turun..haa sudah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oyeke..xpe, yg penting ibu dan baby sihat. saya ni tatau la bila. sakit2 tu dah rasa skang, cuma tanda2 tu lum ada lagi

      Delete
    2. 0o, yeke..akak bila due? kena stand by awal2 la..hehehe

      Delete
    3. Ikutkan due 17.07, tp baby kuar awal pulak, 14.07 a.ritu..hihi

      Delete
  11. MQ dah admitted...tapu blm bersalin lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak gayanye MQ bersalin lbh awal dari saya la ye..

      Delete
  12. sue....satu jek nak ckp...dari dulu sampai skrang tetap comel ok.....preggy mommy yg comel heheheeheh....sebab ade org katekan pregy2 ni selekeh tak mo makeup bagai...tapi sue tak.....tetap gojes...mcm lieya gak laa, tetap put on make up...simple2 pun tetap make up...so seri tu lagi naik tauuuu....almaklum laa seri preggy mommy ni lain sikit kan....heheheeheheeheheh

    perut lak lieya tgk same besar jek....tu pasal senang kurus kot sue kan....

    ReplyDelete
  13. rasanye tahun 2013 lg nmpk tembam pipi tuh...

    ReplyDelete
  14. semoga proses kelahiran untuk kali ini dipermudahkan olehNya isyaa allah :)

    ReplyDelete
  15. owh bestnya kak, dah sarat eh. Moga mummy dgn baby sihat2 selalu :)

    ReplyDelete
  16. dh turun perut tu mmg tak lama kak...jgn jln jauh2x sgt yer...hihihi.tp klu yg berpengalman tak kisah sgt.sbb dpt rasa kan?moga akak selamat deliver baby nnt :)

    ReplyDelete
  17. aduh..
    punya lama x jenguk kak sue..
    tahniah kak sue..

    ReplyDelete
  18. singgah dtg & nak wish selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer ! take care yer sue..

    ReplyDelete
  19. salam sue dah lama tak update ni..sue dah bersalin ke?

    ReplyDelete
  20. Alamak, citer ong pompuan. Selamat berpuasa buat keluarga :)

    ReplyDelete
  21. Salam kak.. Ros singgah sini lawat akak..Selamat menjalani ibadah puasa.. moga dipermudahkan semuanya kak :)

    ReplyDelete
  22. singgah jgk lagi.. harap semuanye ok yer sue !

    ReplyDelete
  23. singgah sambil follow sini, dari bloglist ciksu, tertarik dengan tajuk entry akak, ;-)

    ReplyDelete
  24. halo kak.. lama x blogwalking nih.. hehe.. hope semuanya bjln lancar bila akak bsalin nnti ya.. =)

    ReplyDelete
  25. Aloo comel.. Selamat Berpuasa Mummy.. take care.. ;)

    ReplyDelete
  26. setiap 2 tahun mengandung.. tahniah :-)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara