VVIP Yang Terhormat

4.7.13

KNOW WHAT YOU EAT


Kirakan berapa jumlah makanan yg kita nikmati dalam masa satu hari. Adakah melebihi dari yang disyorkan? Berpada-padalah dalam pengambilan makanan seharian kita. Ingat ye!

Footnote : Menghitung hari.....13 hari lagi!

27 comments:

  1. Assalamualaikum, sheila makan sehari sekali je, waktu lunch time kat ofis. hehhe >____<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam Sheila. wahhh..bagusnya!!
      kalau akak mmg x bole la, nak2 tgh preggy ni kan.
      makan mesti berulang2. hehehe

      Delete
  2. owh.. terasa cilinya...tak de nak pikir pikir pun dik oi. asal lapar bedal je..

    kalau la penjual yg letak nilai kcals tu kat makan dorang. tak laku le jualan deme. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya, nilai kcal tu kita sendiri yg kena kira kak. bkn apa, takut terlebih or terkurang. sbb kita org melayu mmg jenis makan bedal je. mmg penting utk kesihatan ni. hehe

      Delete
  3. oiishh seketul kuih pun dah sratus lbey kalori?? huhu.....
    slmt mghitung hari, smoga baik2 aja smuanya n dpt bby sihat n awk juga sihat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..bahan2 yg digunakan tu buat kalorinya tinggi. thanks dear. insyaAllah, semoga selamat semuanya :)

      Delete
  4. 13 hari lagi sue?!!! omg...kite plak yg debau...ni kire dah anytime ni kan...lieya semua anak2 cepat seminggu...hope semua dipermudahkan ...in sha Allah....

    seb baik lieya bukan diet kalori....lieya buat diet karbo so dok kire karbo jek laaa hari2 heheehehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la lieya. kalau si kakak dulu, bersalin awal 5 hari dari EDD. kalau bambam pulak bersalin tepat2 EDD. thanks ye lieya :)

      Delete
  5. Wah tingginya kalori mee.....mesti kurangkan lah ni...
    Tak lama lagi...take care sue !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..mee kan diperbuat drpd tepung gandum, sbb tu kalorinya tinggi. belum campur dgn bahan2 lain lagi. hehehe. thanks mia!

      Delete
  6. rara skrg ni mmg kira juga karbo yg amik.nk buat diet atkins xlarat.so berpada pada lah bila mkn.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes dear. kita ni mmg nak kena beringat selalu ttg pemakanan ni.

      Delete
  7. Main bedal jer. Tak check pon...huhuh...kena save gambar ni ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita kak. nak2 time preggy ni, makan x hengat donia. hehehehe

      Delete
  8. kalau dah lapar lupa berapa kalori...menghitung hari ke....semoga dipermudahkanNya.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun sama jugak. kdg2 main belasah je. tp bila fikir2 balik, kena buat jugak carta kiraan. thanks ye kak!

      Delete
  9. alamak, memang tak pernah kira pun.. mesti dah terlebih-lebih ni..

    ReplyDelete
  10. sy la tuh men bedal je mkn..pastu komplen kat hubby bdn dah berisi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..sama la ngan saya. cuma kdg2 beringat jugak

      Delete
  11. saya makan sehari sekali je, agak2 cukup tak kak?

    ReplyDelete
  12. :) jom jg pengambilan mkanan...ayut skrg ni pon tak tahu nk mkn apa..lg payah..nmpk mcm smua tak best..huhuhu

    ReplyDelete
  13. Salam, wah byknya makanan...yup betul, kena tahu sihat ke tak / seimbang ke tak apa yg kite makan tu..
    Selamat Berpuasa kak (n_n)

    My Recent post :

    http://lynndamya.blogspot.com/2013/07/craft-review-tiny-polaroid-fridge-magnet.html

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara