VVIP Yang Terhormat

3.7.13

KERINDUAN....

Assalammu'alaikum WBT.

Syukur alhamdulillah..urusan pertukaran sekolah kakak dah selesai. Pagi tadi abah bagitau kakak dapat masuk ke kelas 1 Bijak, dapat kelas no 1 berdasarkan keputusan peperiksaan kakak baru-baru ni di SK Subang...alhamdulillah..lega hati mummy dan babah di sini. Kelmarin berurusan di Pejabat Pendidikan Daerah Melaka Tengah, tapi tak dapat nak dapatkan kelulusan dari Pegawai PPD disebabkan beliau sedang bercuti. So, terpaksa tangguh kepada esok harinya. 

Semalam kami dok tunggu panggilan dari PPD tapi hingga jam 10 pagi masih belum dpt apa-apa berita sbb ikutkan kerani yg bertugas, dia maklumkan akan call kami sejurus mendapat kelulusan dari Pegawai PPD. At last, my dear sendiri yang call utk dapatkan keputusan. Ni la masalahnya dgn perkhidmatan awam, masih belum ada perubahan. Patutlah ramai yg complaint itu ini, ingatkan sistem dah berubah. Rupanya masih sama je. **sigh**...

Apapun, takdelah mummy dan babah risaukan kakak dan bambam. Dua-dua dah selamat berada dalam jagaan mak abah di Melaka. Memandangkan tarikh due saya yang semakin hampir ni. Pagi tadi berat hati nak tinggalkan anak-anak, menitis airmata ni...#hatiseorangibu


 
 Mummy rindu sgt pada kamu berdua!
Doakan mummy selamat melahirkan baby ye...

Airmata menitis lagi.... :'(
 
Footnote : 14 hari lagi menanti detik tarikh jangka lahir 17.07...kalaulah baby keluar 19.07, dah sama dgn tarikh lahir saya. Hehehe. Hopefully baby keluar awal dari EDD. Semoga segalanya dipermudahkan... Amin..

26 comments:

  1. Amin...moga selamat semuanya sue..kalo sama date besday pon best jugok..leh jimat sebiji kek dah..ahaha

    ReplyDelete
  2. Moga dipermudahkan segalanya su...
    Xlama jek lg tu

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. thanks lyn. bkn senang nk berjauhan dgn anak2. terasa sayu je...

      Delete
  4. salam sue
    Ala la la kakak tu manja sgt dgn adik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam TA. mmg pun, diorg ni x boleh berpisah dan berenggang

      Delete
  5. Assalamualaikum kak suria, sheila pun tengah counting days nak jumpa akak dan baby baru! heee semoga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam sheila. hehehe. amboi..excited sungguh dia ye. ape2 akak update k. thanks!

      Delete
  6. sabar lah kak.sedih pulak sy baca nya.jauh ngan ank mmg siksa.moga akk ok2 je k. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu..pagi tadi sayu je tgk dua beradik ni tgh nyenyak tidur. x sampai hati nak kejut, kalau diorg terjaga confirm mesti diorg menangis punya. huhu. thanks rara!

      Delete
  7. Smoga urusan dipermudahkan olehNYA. Akk pon menanti detik gak ni...detik nak tambah umur ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak. samalah ngan saya. ramai jugak blogger kelahiran bulan Julai ye. hehe

      Delete
  8. 14 hari je lagi .. banyak banyak bedoa. baca surah yusf moga senang bersalinnya nanti.

    kalau akak time nak bersalin mesti call mak,ayah mertua semua mintak ampun maaf. alhamdulillah tak de la sakit berhari hari mcm org lain. senang je bersalin sebab sakit tak lama.

    kerinduan kat anak anak sangat subjektif nak di uraikan. tak tau nak cakap mcm mana kan.. tapi yang pasti hati rasa tak nak berenggang

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak for the tips. insyaAllah akan dipraktikkan. ye la kak, dah dekat time ni, kerinduan pd anak2 semakin kuat. pdhal baru je pagi tadi gerak balik ke sini. ni lah kan hati seorang ibu yg x bole berenggang dgn anak2..huhuhu

      Delete
  9. semoga urusan sue dipermudahkan...sedihkan nak berjauhan dgn ank ank

    ReplyDelete
  10. mesti sis rindu kat diorang nanti..alahai sedih pulak baca entry ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la liza. jarang2 sgt berjauhan, bila jauh mcmni mmg terasa. huhu

      Delete
  11. terpaksa berpisah sementara, sedihnya.. mesti rindu sgt kan kak

    ReplyDelete
  12. ooo..ank akak lpas ni mak ayah jg yer?takpe kak...nnt sampai masa jmpe diorg semula...diorg pon mesti rindu akak jgk tu :) due 17 ea?tak lame dh tu kak :)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara