VVIP Yang Terhormat

5.6.13

TEORI CINA PURBA : BAYI LELAKI ATAU PEREMPUAN

* klik untuk tumbesaran *
* klik untuk tumbesaran *

Petunjuk :
Biru - Nur Athirah Qistina (kakak)
Hijau - Ayish Dayyan (bambam)
Merah - New baby
 
KEPUTUSAN:
1. Saya mula mengandung pada bulan Disember dan ketika itu saya berumur 23 tahun 2 bulan, maka keputusannya saya melahirkan anak perempuan.
(TEPAT! Mungkin hanya kebetulan sahaja)

2. Saya mula mengandung pada bulan Julai dan ketika itu saya berumur 27 tahun 8 bulan (ditukar kpd 28 thn kerana 8 bln sudah melebihi 1/2 tahun), maka keputusannya saya melahirkan anak lelaki.  
(TEPAT! Mungkin hanya kebetulan sahaja)

3. Saya mula mengandung pada bulan Oktober dan ketika itu saya berumur 29 tahun 3 bulan, maka keputusannya saya melahirkan anak perempuan.  
(JUST WAIT AND SEE!)

Footnote : Apapun, ini semua hanyalah teori cina purba yang tidak boleh kita letakkan kepercayaan yang tinggi. Kita kena yakin dan percaya kepada Qada' dan Qadar yang telah ditentukanNya. Saya tak kisah jantina lelaki atau perempuan. Yang paling penting, semoga bayi yg bakal lahir nanti sihat dan selamat hendaknya. Amin...

18 comments:

  1. Assalamualaikum kak suria. waaahh macam tu pengiraannya. ehhehe. mungkin kebetulan sahaja. heee tak kisah gender apa, yg penting baby sihat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam Sheila. tu la, akak pun tatau sebenarnya. ye la, kebetulan je tu. akak x kisah mana2 pun

      Delete
  2. Replies
    1. xtau la azza. kita nak percaya sgt pun tak boleh.

      Delete
  3. dulu ada jugak orang suh ikut pengiraan ni. tapi kalau nak plan memang susah. dah ngandung baru kira. hahaha..

    sebab kita tak tau sama ada sekali try tu boleh peknen ke idak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la kak. kita org Islam ni x bole nak percaya sgt sbb bkn kepercayaan kita kan.

      Delete
  4. Apa apa pun yg penting baby selamat dan sihat

    ReplyDelete
  5. lepas bday FD, bday bambam akak pula. hihi :D
    eh harap2 dapat lah pompuan ea kak :p

    ReplyDelete
  6. TP RAMAI Y MERANCANG GUNA KALENDAR CINA NI & BKESAN..APA2 PON SEMUANYA KETENTUAN ILAHI KAN,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. oyeke..kita xtau pun. semuanya Allah yg tentukan

      Delete
  7. ramai yg kata betul kalau guna ni, mungkin kebetulan kan !

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara