VVIP Yang Terhormat

15.4.13

JOM KE AEON CARNIVAL!

Assalammu'alaikum WBT.

Semalam planning nak ke Baby and Kids Fair kat Stadium Malawati, Shah Alam. Tapi x pergi pun. Sebabnya, mmg org tgh bersesak kat sana. So, kitorg terus menuju ke AEON Bandar Baru Klang (Bukit Raja). Mmg kami comfort bershopping kat sana je.

Sampai je tgk2 ade AEON Carnival. Karnival ni berlangsung mulai 9 hingga 21 April 2013. Ada kupon diskaun yg boleh didapatkan di kaunter informasi dan kaunter bayaran. Kupon tu kena serahkan di kaunter tapi dgn syarat, hanya satu kupon saja yg valid utk setiap pembelian di kaunter pembayaran. Karnival ni kalau x silap berlangsung di seluruh AEON di Malaysia.


Macam kitorg semalam, of coz la terjah ke baby, infant & kids dept dulu. Tapi x beli ape pun, just survey dulu ape yg patut. Tgk2 ade 20% utk jenama JBaby & JKids. Senang dah pasni boleh dtg shopping brg2 baby inside (baru beli sikit je). Baju utk bambam dan kakak pun cantik2 jugak. Tunggu minggu depan lah terus grab je. ^__^

Geram je tgk brg

Then, kitorg terus ke Reject Shop. Kat situ pun diorg ade diskaun jugak. Gereklah! Mmg selalu beli jeans dan baju utk anak-anak kt sana jugak kalau kt AEON dah xde pilihan. Pilih punya pilih, grab jugak 5 pasang utk diorg. Total RM60 je. Kira berbaloi jugaklah. Tapi korang kena pandai pilih lah. Mcm kitorg mmg beli apa yg dah dirancang je, xnak over bajet.

Utk saya of coz la terjah ke ladies dept jenama Scarlet, nak cari cardigan dan preggy shirt. Cardigan RM19 dan shirt RM12.90. Kat situ dah jimat RM6 camtu bila guna kupon diskaun 20%. My dear hubby mmg akan cari t-shirt dan jeans jenama Sam je kalau ke AEON. Tapi dia beli t-shirt RM15 je, guna kupon diskaun dptlah RM12. Siyes mmg berbaloi! At the same time, dpt kumpul points :D

* Ni contoh je. Kalau nak, kena dptkan di kaunter AEON *
Cuma yg x bestnya, bila bershopping tgh2 bulan camni. Mmg korang kena buat bajet dan planning apa yg nak dibeli. Kalau tak, mmg terover bajet. Tapi dlm pada tgh2 bulan ni, ramai jugaklah kt AEON Bukit Raja semalam. Hehehehe

Selamat membeli belah!

Footnote : Jumpa artis lagi hari Sabtu lepas. Nnt saya update ok :D

21 comments:

  1. cam best jew nie Aeon Carnival nie...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best pun iman. aritu ade baby n kids fair kt AEON. terus sambung ngan carnival ni pulak. let's shopping!

      Delete
  2. Wahhhh sakan laa soping ni sue...kalo ari lepas gaji lagi menjadi2 laa soping barang bb nih hehehehe....tu laa kalo time sales gini mmg elok laa tu beli buat persiapan...dpt jimat kan.....

    Amboiii jumpe artis sesajeeeer....cepat2 masukkan pic dgn miss F tu...makan ati i lagi tauu youuuu hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe lieya. geram je tgk baju2 diorg ni tau. kalau ikutkan nafsu, semuanya nak beli. tapi kena buat listing mana yg penting, kalau tak kang sure overbajet.

      hehehehe..gambar dgn miss F tu? tungguuuu!!! kalau x arini, esok la ye. tgk pd kerajinan. :D

      Delete
  3. Sue, jmpe sape? Fazura ke?
    18/4 ni jcard day bukit raja
    Take note okeh! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tunggu next next entry k :D
      alaaa..18/4 ni kita ade kursus kt cameron la dear.
      sure lg murah tu. nk cari brg2 baby lg ni.
      shopping kan la utk sue :D

      Delete
  4. sy suka jugak shopping2 nih folo mamaD n gurls.., tp masalahnya nk menunggu dorang habis..siksa., paling lama setengah jam sy boleh ikut..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..ala PCL. biasalah tu org pompuan kalau shopping. so, kena faham2 je la kan. saya pun kalau bershopping, mmg amik masa. sbb agak cerewet dlm bab nak pilih2 ni. hehehe

      Delete
  5. tgh bulan ni duit aku pun dah habis nok...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan saya kak. mujur hubby biz sendiri, kalau x mmg x shopping la jawabnye tgh2 bulan ni. hehehe

      Delete
  6. Bestnya kalau dekat sini...mesti shopping sakan M...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan. kita yg dah jadi mak2 ni boleh dikatakan wajib shopping tiap2 bulan. xdpt bnyk, sikit pun jadi lah. dah kata membeli belah tu terapi tangani stress. hehehe

      Delete
  7. takut la kalau nak jejak kaki shopping tengah tengah bulan.

    memang avoid ok.buat buat tak nampak. hahahaha

    ReplyDelete
  8. bestler kalau dapat gi sanatu... depan opis akak ada aeonni..

    ReplyDelete
  9. sue..betul ke n? okies malam n nak pi terjah jusco kat equine la kalau camtu…kat intan ada lagi kupon yg hari tut p ada rm20 je…bestnya…sue makan apa hari n? hope sue sihat dan ceria selalu..ameen..eh mekap2 cemana? lama x dengar berita mekap2 sue…mesti banyak job ni kan..ameen

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara