VVIP Yang Terhormat

24.4.13

HAPPY SECRETARY'S DAY!

Hari ini, 24 April merupakan Hari Setiausaha Sedunia. Yesss, sedunia! Sebab tu la kalau korang perasan, sejak bulan Mac hingga Mei, adanya Minggu Setiausaha di sana sini. Since bertugas sebagai Setiausaha Pejabat ni, berpeluang jugaklah saya join Minggu Setiausaha. Tapi tahun lepas dan tahun ni, attend kursus je. Saya pilih Bengkel Setiausaha Super! yg akan berlangsung pada 8-9 Mei 2013 di Swiss-Garden Hotel, KL. Ada artis jemputan gitu, Wardina Safiyyah. Jadilah kan, daripada xde langsung. Hehehe

Tugas sebagai seorang setiausaha ni bukan mudah sebenarnya. Nampak je mcm mudah (ade yg ckp setiausaha ni tau duduk angkat phone je), yg lain-lain korang tak tau. Tu x termasuk lg dgn kerenah bos-bos dan client-client bos, kena maki, kena perli, mcm-mcm la yg kena kan. Hanya yg pernah duduk di kerusi Setiausaha je yg tau cemane. :P


 





TO ALL SECRETARIES OUT THERE, I WOULD LIKE TO WISH:


Footnote : Teringat segala kenangan semasa study di UiTM Shah Alam dulu. Kursus Setiausaha adalah pilihan utama saya, tunggu punya tunggu, tup tup dpt offer. Pergi kelas pun kena pakai high heels, bayangkan je la jalan kaki naik bukit dari kolej pakai heels ke fakulti. Oh keterpaksaan! Paling best bila belajar grooming, personaliti, menaip, table ethiques dll. Ada sesiapa kat sini yg sama jawatan dengan saya? ^___^

32 comments:

  1. Assalamualaikum kak suria. hee sheila akaun je. pakai baju selekeh pun boleh. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam Sheila. Hehehe. yg penting kerja halal kan :)

      Delete
  2. nak ucap utk diri sendirilah. hehehehe..

    kita pun secretary jugak. secretary tuk suami. ngeee

    ReplyDelete
  3. selamat hari setiausaha...klu akak disuruh jd setiausaha taknak lah sbb akak rasa mcm susah je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mekasih kak. nk wat cemane kan, nak cari kerja pun kena cari yg sesuai dgn course masa belajar. mmg susah, tp kdg2 happy gak

      Delete
  4. selamat hari setiausaha Sue...
    Hari juruaudit ada tak? hehehe

    ReplyDelete
  5. Hapi seketeri day dear.. moga menjadi seketeri yg baik2 saja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih kekda. mudah2an. ni seketeri kategori bole tahan degil gak ni. kihkih

      Delete
  6. laaaaa sue sup ke? same laa mcm lieya hah...lieya dulu pun kat uitm shah alam...dok kolej kenanga...lepas tu kolej teratai...lieya mmg dok dalam je .....lieya batch OM114

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss..kita serupa. sue pun OM114 tapi batch intake Nov 2011. lieya senior sue kot. nape x bertembung ek. hehehe. kenal la kot ngan safara, eryani, abong sape lg ek..sue dok kolej kenanga sampai part 4, pastu part 5-6 dok kolej melati. hehehe

      Delete
  7. Selamat Hari Setiausaha untuk Sue...setia eh ?.. semoga majujaya dalam kerjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks PCL. hehe. setia la sgt kan. setia kt cik abg je. :D

      Delete
  8. ada ke hari secretary sue, taktau pun...anyway, wish jugak untuk mereka yang bekerja sebagai secretary...happy-happy sokmo yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..actually, sue tau pun dari fb member. kalau tak, mmg tatau la. thanks ya!

      Delete
  9. Hepi secretary day!
    Takde secretary, bos jadi jiwa kacau la ;)

    ReplyDelete
  10. slmtharui setiausaha... pentingnyer mereka dlm suatu organisasi itukan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks KA! betul tu. backbone of the company :D

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara