VVIP Yang Terhormat

11.4.13

HAPPY BIRTHDAY TO REMY ISHAK!


Hari ni merupakan hari ulangtahun kelahiran yg ke-31 buat Hero Malaya, Remy Ishak. Dpt tau pun dari radio Hotfm pagi tadi. Ohohohoho. Since dia berlakon mmg saya minat sgt dgn lakonan beliau. Sampaikan saya teringin sgt nak berjumpa dgn beliau satu hari nnt.

Jom kita tgk biodata Hero Malaya yg kacak dan tampan ini. Hehehe


NAMA SEBENAR: Mohammad Zalimei Ishak
TARIKH LAHIR: 11 April 1982
ASAL: Masjid Tanah, Melaka
KELUARGA: Anak kedua daripada empat beradik

Laaa...rupa-rupanya Remy kita ni tua setahun je pun dari saya. Kihkihkih. Tapi muka dia nampak matured kan. Gimme five la Remy! Kita org Melaka jugaklah. Boleh geng! Ehhhh...tiba-tiba...

Akhirnya, dapat juga saya berjumpa dgn jejaka idaman malaya ni. Sejujurnya, saya tak pernah tgk walau satu episod pun drama Nur Kasih yg hangat diperkatakan suatu masa dulu. Cousin dok pung pang la cite psl drama tu. Tapi saya mmg x layan. Masa tu xde mood lagi nak layan drama-drama ni sgt. Dapat jumpa dgn Remy masa kat AJL last year.

V


V


V


V


V


Hensem kan dia?? Best best best dpt jumpa dgn dia face to face (kalau tak dpt all access pass, mmg x dpt la nk berjumpa dgn artis2 kt backstage n bilik persalinan diorg). Tapi dia nampak kurus. Maybe kena diet utk bawa watak dalam 29 Februari tu. Nampak dia mcm pemalu masa jumpa tu. Nak kata sombong tak tau la kan sbb dia ok je bila ajak bergambar. Maybe sbb sifat pemalu tu yg nampak dia cam sombong. But, he's ok actually. Suka tgk lesung pipit dia.

Last but not least, haruslah kita nyanyikan ramai-ramai lagu besday utk Remy....

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO REMY...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...

Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki hendaknya...
Semoga dipertemukan jodoh hendaknya... ^___^

Footnote : Lupa pulak nak bgtau. Actually, Giveaway by Kinara Kinatara tu, saya just promote je. Saya tak join pun. Salah satu sbb saya promote kerana saya merupakan salah seorang sponsor hadiah GA berkenaan. Bagi yg ada kesempatan dan berminat, jom lah join. Mana tau kot ada rezeki korang kan. ^__^

28 comments:

  1. Replies
    1. hehehe..cuba tgk muka dia tgh senyum org wish kt dia. hehehe

      Delete
  2. sue klu ada ms kena tgk Cinta Jangan Pergi..fall in love with Remy..ahaha..boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lynda, mmg sue layan drama tu. best giler. hensem betul la dia tu! hahahaha

      Delete
  3. rupa2nya remy ni muda setahun je dari akak.... (hahaha bleh tak gitu)

    ReplyDelete
  4. terima kasih ye sebab wish kat saya.hahahahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaa..sama2 ye bang boni. ade2 saje. xpe, x lama nnt glamour la abg, jadi artis gitu

      Delete
  5. happy birthday to Remy :D
    kawan FD kenal Remy ni, satu kampung katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..best la, akak ni pun baru tau dia org melaka. hehehe

      Delete
  6. Wah...dpt bergambar dgn retis tu. Tgh follow citer cinta jgn pergi ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak, kalau xde pass tu, mmg xdpt nak bergambar dgn dia. mmg suka dgn dia ni. saya pun follow gak drama tu :)

      Delete
  7. auwww!! makan hati mak dek non tgk hang bergambar ngan hero idaman malaya nie...auwwwwwww....

    remy ni muke lelaki kan....suke tgk die...hensem giler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe. kalau xde access pass, mmg x dpt la jumpa retis2 fav saya. mmg suka giler ngan dia. hensem dan manis sgt! oppssss...

      Delete
  8. wah syioknyaa dapat jumpa remy ishak :D heee.
    happy birthday to remy! ^_____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kenangan bersama artis dik.
      ni pun sbb hubby akak dpt wat performance kt sana. ^__^

      Delete
  9. Biar btul umo 31!!!!
    Sebaya saya la tu
    Hahahah
    Muka matured abes
    Suka giler kt die ni! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan. mmg matured.
      saya pun dok bajet dia dah 31 ke atas.
      hensem dan manis orgnya.
      saya pun suka kt dia!!

      Delete
  10. amboi sue, bergambar dengan retis, remy ishak lagi...lelaki memang camtu, sebenarnya, kitorang ni kebanyakannya memang pemalu, hehe...tapi jangan jumpa geng dahla, nanti keluar habis watak sebenar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..ala orga, ni pun nasib baik dpt all access pass. kalau tak, mkn hati berulam jantung mak yong ni xdpt join sekaki ngan hubby kt backstage. hehehe. ye la, ramai lelaki mmg camtu. mcm hubby saya jugaklah mula2 kenal dulu. hehehehehe =P

      Delete
  11. wahhh...bestnya daat jmpa remy ishak

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki dpt jumpa artis. mmg minat giler kt dia ni :)

      Delete
  12. muda bertahun2 dari akak nih..

    apappun selamat hr lahir utk remy.

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara