VVIP Yang Terhormat

26.3.13

KEJUTAN BUAT YANG TERSAYANG

Assalammu'alaikum WBT. Semalam mood agak ke laut sikit nak hapdet belog. Mood merudum lagi...Hmmmm..pada mulanya mmg saya planning nak ke Port Dickson. Saja bawa anak-anak bermandi-manda di sana. Tetapi disebabkan hari Sabtu yang lepas, group Gamelan kami terlibat dengan persembahan di Setapak, makanya planning terpaksa dibatalkan. Habis show pun dah lewat petang.

Disebabkan nak merawat hati yg lara sbb tak dpt berjalan-jalan di tepian pantai, maka tanpa segan silu, saya telah terjebak utk membeli promo deal di MyDeal : Special Bonus for Family Getaway: 2D1N Stay at Tiara Beach Resort for RM88 up to 6 pax. Murah kan? Siyes murah giler kot! Boleh guna voucher ni mulai daripada 25 Mac hingga 30 September 2013! Hohoho..agak keterujaan di situ. Saya nak buat surprise pada hubby dan anak-anak. Kebetulan 19 April ni hari jadi hubby. Then, kitorg belum celeb besday bambam pada 9 Mac yang lepas. Mmg dah planning nak celebrate sekaligus. Baik punya planning kan?

 

Details tentang promo ni:
  • Up to 6 people can stay in Tiara Beach Resort's Family Studio (Open concept)
  • Apartment features:
    • Family unit can fit up to a maximum of 6 people
    • Open concept (approx. 400 sf)
    • Similar to Family Studio (don't have separate bedrooms)
    • Affordable family getaway
    • Theme Park located downstairs
    • Nearest beach (5 min)
  • Apartment facilities:
    • 2 Super single beds (can fit 4 adults)
    • 1 Queen size bed
    • 1 Extra (spare) double sized folded air-bed
    • Air-conditioned
    • Water heater
    • Attached bathroom
    • Television
    • Extra bedsheets in cupboard
    • Package excludes:
      • Breakfast & Theme park (buy separately at counter)
     
Kira murah la kan promo deal ni. At least terubat jugak lara hati saya nak ke pantai. Tentang breakfast dan theme park tu tadehal sgt. Makanan boleh bawa dari rumah (pedehal kan, masak siap-siap kat rumah then tapau ke sane). Tentang theme park pulak, boleh je beli tix kat sana. Theme Park Rate boleh check kat SINI. So, settle sudah planning kejutan saya buat hubby dan anak-anak.
 
Lagi satu, saya terpikat jugak ngan promo deal kat Groupon : Contemporary and Minimalistic Stay at Boutique Hotel in Cameron Highlands - Parkland Hotel 2D1N RM98 only!.


Details promo: 
  • Recently renovated (June 2012) boutique hotel in Cameron Highlands.
  • Newly refurbished Double Rooms.
  • Nearby tea plantations, strawberry farms, butterfly and insect farm, jungle trekking and more 
  • Stay period: Apr 7, 2013 – Jul 31, 2013. 
  • Max. 2 adults and 1 child aged 5 and below per room. 
  • 2D1N stay for 2 for RM98 (RM218.10 published rack rate) (only RM49 per person per night)
  • 3D2N stay for 2 for RM168 (RM436.20 published rack rate) (only RM42 per person per night) 
Cuma yg tak bestnya ttg promo ni bila hanya dibenarkan seorang kanak2 je stay bersama 2 dewasa. Tapi mcm nak grab jugak. Bambam pun bkn besar mane. Tapi boleh ke? Huhuhu. Dah bertahun-tahun tak ke CH ni. Teringin nak pegi lagi sebelum bersalin. Ape pendapat korang? Promo deal ni pun murah je. Yang ni kena hold dulu. Saya akan try tanya dgn pihak hotel. Hopefully boleh la kan.... -_-"

So, bagi yang belum ada apa-apa perancangan di masa akan datang, tunggu apa lagi? Let's grab this promo deal!

Footnote : Saya lebih suka bersiar-siar kat tempat-tempat mcmni, sambil menikmati keindahan alam semulajadi seperti di pantai, gunung ganang, bukit bukau, air terjun dsb..Sbb tu kalau korang perasan, percutian saya bnyk kat tempat-tempat camni. Nak dekatkan diri anak-anak dgn keindahan ciptaan Yang Maha Esa supaya satu hari nnt diorg tau menghargai alam. Hopefully, segala yg dirancang dipermudahkan hendaknya. Amin amin..Kalau anak-anak gembira, bertambah-tambah gembira la hati seorang ibu ^___^

44 comments:

  1. Wah murah tu....
    Memang berbaloi....
    Pernah ge Tiara Beach Resort tu, best....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..mmg murah pun.
      saya x pernah lg ke TBR tu.
      tu yg rasa nk kena beli jugak

      Delete
  2. Replies
    1. tau xpe Rina.
      yg TBR tu mmg dah grab.
      Cameron tu je xtau nk grab ke tak.
      hehehehe

      Delete
  3. Murahnye kak....
    AJ tak boleh nak cuti2 lagi sampai after June......
    Kalau tak dah sambar dah yang Cameron tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye la. AJ baru kerja kan.
      xpe, bnyk lg promo deal akan2 dtg nnt :)

      Delete
  4. Replies
    1. hehehehe..meh kita grab ramai2!
      berbaloi2 tau dpt spend time ngan org yg kita sayang

      Delete
  5. bestnye cuti-cuti..tiara beach dah tukar nama kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala bercuti dgn family.
      eh yeke..x perasan pulak saya

      Delete
  6. selamat pagi ...
    singgah pagi
    apa khabar pagi nie.. dah makan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning anum!
      sihat alhamdulillah..
      dah makan dah, karipap 2 biji+milo ais kaw je. heheeh

      Delete
  7. salam sue
    Selamat pg kunjungan balas tirana aduka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam TiranaAduka.
      terima kasih ye sbb x jemu2 BW sini :D

      Delete
  8. Happy Holiday Sue.....saya pun suka gi CH .... tenang jer kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dni. tu la, mmg tunggu time je nak grab tu.
      ada masa lagi ni. hehehe

      Delete
  9. Tiara beach resort tu harga weekdays kan? Cer check balik
    Yg cameron tu bleh je budak2 lebih dr sorg. Ikut keselesaan kite. Tak selesa amik la extra bed

    Btw, bday hubby suria sama ngan kite 19/4 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..TBR tu mmg harga weekdays. kalau weekend, kena caj lain.
      kita grab ni sbb rasa dah lama nk bawak anak2 g sana.
      klau kena caj pun takpe. asalkan anak2 happy. hehehe

      oh yeke sama?? boleh la celeb sama2 nnt. hehehe :D

      Delete
  10. Bestnya pergi bercuti di Cameron.. Azwa follow kak sue.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg best pun.
      dpt menikmati udara yg nyaman.
      thanks Azwa =)

      Delete
  11. wah super duper berbaloi.... ni bopleh mendatang jeles. hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe..selagi murah, bole je nak grab kak. sekali sekala :D

      Delete
  12. murah tu..

    nanti sy join in shaa ALLAH..bizi sikit
    tenkiu ye ajak ciksu:)

    ReplyDelete
  13. bestnya...murah pulak tu,akak pun teringin nak bawa anak2 berjalan lg,tp taktau ke mana lg destinasinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la kan kak. kita nak released pale dari hiruk pikuk kota yg sesak. mmg perlu ada masa utk diri sendiri dan keluarga

      Delete
  14. wahh sangat murah tu.. nak check jugak la promo tu nnt hehe

    ReplyDelete
  15. my deal mmg lagik murah dari gruopon mahu pun streestdeal tapi cuma hotelnya saje yang tk brapa nak best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl. saya register je kat semua website deals ni. mmg berpinau bijik mata nak pilih mana yg best. dasar pompuan kan. hehehe

      Delete
  16. wah wahhh murah dan sangat berbaloi kan akak.. :D
    lama xpegi bercuti kat CH, boleh laa pegi nnt.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah kannnn, mmg berbaloi!
      jom jom! bole g sesama. hehehe

      Delete
  17. kejutan utk tersyg??nk ikut jugak....hahahha..happy holiday kak sue :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..boleh2. tapi tido hotel lain2 la.
      akak beli je promo deal ni dulu, peginya xtau bila :D

      Delete
  18. sue, intan pon suka ke tempat2 macam n…sebab otak kita kan dah penat dengan kesesakan , bangunan, mall semua..sekali sekala dapat berehat, memang nilah tempatnya….tempat yang aman damai..selamat bercuti nnt yer…boleh celeb besday bambam sekali hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe. mmg syiok g tempat2 camni. lg aman dan relaks je. jauh dari hiruk pikuk kotaraya. thanks intan!

      Delete
  19. seronoknyer dapat gi bercuti tmpt gini tenangkan fikiran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala kak. sementara saya masih larat nak jalan2 :D

      Delete
  20. Mmg murah....samalah saya pun suka juga tempat yg bergunung ganang....:-)

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum kak suria. grab jangan tak grab! hehehe. untung2 dapat anak lagi. heee. pergi lepas bersalin pun ok what? heeee

    ReplyDelete
  22. Sue...bertuah cik abang awak...dapat kejutan yg sangat sweet.

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara