VVIP Yang Terhormat

14.12.12

KISAH PENYATUAN DUA HATI... (PART 2)

Assalammu'alaikum WBT. Morning uolls! Salam Jumaat yg penuh berkah :)

Haaaa..korang dah baca kisah cintan cintun saya dolu-dolu? Kalau belum, meh klik kat sini PART 1. Ini adalah kesinambungan dari babak pertunangan kami. (wahhh..mcm dlm filem gitu ada babak babak. kihkih. bajet sungguh la kau ini. agagaga)

BERNIKAH
Saat penuh debaran. Masa adik-adik dan cousin bgtau rombongan pengantin lelaki dah sampai, ketaq lutut, kecut perut gak dibuatnya. Walaupun dah ade pengalaman sebelum ni, tapi saya tetap nervous. Hohohoho. Sape pun akan nervous kan. Sedangkan retis yg selalu naik stage tu pun nervous, inikan pulak kita ni ha.

See..Mr.Z pun nervous gak. hehe
Utk hilangkan nervous, saya ngusik c kakak :D
Abah yg nak akadnikah kan pun berdebar, apatalah lagi saya dan Mr.Z. Lafaz "Aku terima nikahnya..." mula berkumandang. Mula-mula imam saje ngusik Mr.Z soh pakai microphone. Tapi abah kata x perlu la kot. So, letak mic kat tepi tu je, dengar sipi-sipi je la. Hehehe. Kecut perut gue kalau satu taman dengar lafaz itu. Mula-mula imam try testing dulu kt Mr.Z, dia ajar cemane nak sambut akad nikah tu. Abah dah ada pengalaman mengakadnikahkan anak2 sebelum  ni, so dah tau cemane.

 
Kau nikahiku dgn Bismillah :)
Penyerahan mas kahwin
(kami gubah bentuk bunga ros kembang)
Pembatalan air sembahyang
 Ohohohoho. Selesai sudah upacara pernikahan. Tiba masanya lafaz penyerahan tanggungjawab wali kepada pengantin lelaki, pesanan ibu kepada anak perempuan, lafaz terima kasih daripada anak dan lafaz penerimaan tanggungjawab oleh pihak lelaki (credit to Syahirul.com) benar-benar membuatkan hati ini terasa sayu dan sebak. Masa mak abah baca lafaz tu, saya dah sendu2, airmata xyah cakap la. Berjurai-jurai. Mak andam soh tahan takut makeup comot. Cuba ditahan, tapi klau jenis sendu2 ni mmg x bole tahan la.

Berjurai-jurai airmataku. sob sob
Then, dah settle semua lafaz, kami bersalaman dgn mak abah, mertua, buah hati mummy, adik beradik, saudara mara & semua yg ada. Tanpa restu dari mereka pasti majlis kami takkan berjalan dgn lancar. FYI, barang-barang hantaran, kami deco sendiri. Utk pelamin, hiasan backdrop kat bilik, busana pengantin dan makeup pulak semuanya saya guna khidmat Jastina Bridal (butik andaman dia terletak di Bandar Hilir). Even my kakak2 nye wedding pun guna khidmat diorg. Cantik dan harga yg berpatutan. ^__^
Kami dgn adik beradik saya dan anak2 buah :D

To be continued lagi....

Photos credit to our photog, Shakir Akekun :D

Footnote : Next entry, bersanding dan outdoor photoshoot. Harap korang tak jemu la ye entry yg panjang berjela2 dan bersambung2 ni. Hehehehe

58 comments:

  1. bestnyer abadikan kenangan di sini..akak baca semua.. seronok tengok saat bahagia sue..

    ReplyDelete
  2. owhhh








    teringat kenangan manis dipinang en dedi 9 tahun lepas. ahaksss

    ReplyDelete
  3. tak kisah sambung banyak mana pun,kite suka...teruskan lagi..

    ReplyDelete
  4. best nyer hadiah anniversary paling berharga utk Sue, baby dlm perut tu...

    ReplyDelete
  5. sue..very sweet kan kenangan kenangan ni..:) semoga berbahagia selalu..ameen

    ReplyDelete
  6. Bestnye tengok akak bahagia camtu.. tak sabar nk lalui zaman tu. ehh?

    ReplyDelete
  7. cantiknye akak,,=)

    saye time kakak saye lafaz penyerahan tu saye yg nangis lebih,haha sedih kot

    ReplyDelete
  8. wahhhh suke!..senyum2 lieya bace entry ni sue ...auwwww...betul2 mengimbau kenangan lame gituuu...

    same la kite...mase lieya dulu pun gelang tuk batal air semayang heheeheh....

    ReplyDelete
  9. ayut membace pon jd berdebar + sedih..terasa..huhuhu...mcmne la nnt ayut nk hadapi masa ni kan..huhuu..debar gak kot :D

    ReplyDelete
  10. sweetnyer... su... akak x de le simpan gambo gini masa akak kawin dulu ... rugi lak rasa sbb akak kenal ngan somi akak 3 bln aje nak terus kawin... gedik nak kawin lebih dari nak posing, orang nangis bagai.. akak hepi giler, adik akak kata gatai sesangat, akak cam biasa le.. ADA AKU KESAH.. hehehhehe

    ReplyDelete
  11. So sweet. Tak jemu pon klo baca citer2 mcm nih.

    ReplyDelete
  12. Kenangan paling indah.....terus feeling sekejap ingat kisah dulu2...(*_*)

    ReplyDelete
  13. semoga kekal bhgia kak hingga akhir nyawa...sedih kan bila dh sah..tgk mbr pn aritu nangis2...hehe

    ReplyDelete
  14. Wahhh..sedih plak tgk muke suria sendu2 tu.hhehe

    ReplyDelete
  15. @Amyra Chuari yes mira. 'hadiah' ni adalah yg paling berharga buat sue :)

    ReplyDelete
  16. @intanfirdaus247 yes intan. mmg sgt sgt sweet bila dikenang balik. thanks ya!

    ReplyDelete
  17. @baby comel alhamdulillah. semua org pun inginkan kebahagiaan. one day awk pasti akan lalui pengalaman cam akak jugak :)

    ReplyDelete
  18. @Dunia Wilma yes yes. moment yg paling indah bila bergelar isteri kpd insan yg kita sayangi :)

    ReplyDelete
  19. @NORSHAHFEZA HAMSAN hohoho. akak mmg jenis cpt sendu. tu yg x bley tahan nangis. dulik kan je org sekeliling. that means, kita menjiwai apa yg dilafazkan :D

    ReplyDelete
  20. @lieyalatif hehe. mekacih dear. mmg kenangan terindah ni :)

    ReplyDelete
  21. @ayut hehehe. ayut pun bakal perantin kan. kena belajar nnt ni. mmg nervous pun. tang air mata tu mmg x tertahan dah nnt :D

    ReplyDelete
  22. @Mayang ABDUL RAZAK ye ke kak. alaaa..sayangnye! xpe, nnt bole amik kt studio pakai baju perantin. hehe. biasalah, kdg2 kita excited kan. tu yg jd camtu :)

    ReplyDelete
  23. @Mia Kassim hehehe. kenangan terindah yg paling manis sekali :)

    ReplyDelete
  24. @hazwan hairy hehe. tu baru tgk kawan. belum sendiri lg kawen. thanks for the doa ye dik :)

    ReplyDelete
  25. @Nad @ MamaZN hehehe. saya mmg kuat nangis sbb bwh mata ade taik lalat. kikikiki

    ReplyDelete
  26. yang membaca ni pun rasa sebak ni...
    Acane ni??
    hehehehhehe...

    ReplyDelete
  27. kenangan terindah moga terus kekal abadi

    ReplyDelete
  28. So sweet...saat2 diijab kabulkan ni memang moment Indah yg tepahat diingatan bg semua yg berkahwin..hi hi..

    ReplyDelete
  29. gambar last tu comel..umah sue dah comel sekarang..lama kak fieda tak jenguk sini...

    ReplyDelete
  30. macam manalah saya nanti.. pasti sangat2 nerves..hehehe

    ReplyDelete
  31. @AyueJean hehehe. sebak ye? ala dik. setiap org punya pengalaman masing2 :)

    ReplyDelete
  32. @boni kacak bang boni, setiap org yg laluinya pasti akan rasa nervous. cool n relaks k :D

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara