VVIP Yang Terhormat

12.12.12

KISAH PENYATUAN DUA HATI... (Part 1)

BERKENALAN
24.07.07

Masa ni saya baru sebulan bertugas di Kraftangan Malaysia Cawangan Selangor. Kebetulan 23-25.07.07 tu, kitorg ada promosi kat Kompleks PKNS, Shah Alam. Nak dijadikan cerita, bos Mr.Z ni nak wat promo angklung group diorg, so dia bagi performance percuma. Ada gak hiburan kat situ. Haihhhh..yg paling kelakar sekali, Mr.Z tgh dok main angklung pun, sempat gak bermain mata ngan saya. Ishhh..dah la 1st time saya tgk one-man-angklung show mase tu. Jakun Terpegun gak la. Haha. Dah abis perform, Mr Z dgn selambanya minta no tel saya. Saya mcm cuak, nak bagi tamo bagi, hati berbelah bahagi. At last dia tulis no phone dia atas paper, Jax 012-XXXXXXX. Since dari tu kitorg smsing-calling. ^______^

BERCINTA

Xde tarikh spesifik pun kitorg declare sbb perasaan cinta dan sayang tu dtg secara tiba-tiba. Nak-nak bila Mr.Z sendiri datang ke rumah parents saya mase raya utk bertemu dgn mak abah saya dan yg paling dia x sabar nak jumpa, anak kesayangan saya, Nur Athirah Qistina. Tapi buah hati mummy mase ni dok jual mahal ngan Mr.Z. Hehehe. Puas la Mr. Z pujuk dia dgn mcm2 cara nak amik hati dia. Haha. Kesian Mr.Z. (masa ni kakak dlm jagaan mak abah saya disebabkan saya msh blm beli kereta sendiri lg. nnt sian kt kakak pulak kan)

Tup tup..entah di mana silapnya, kitorg terpaksa renggangkan hubungan buat seketika dek kerana hasutan insan-insan yg konon-kononnya x suka kan 'pemuzik'. Sedih sgt masa tu. Yg peliknya, keji sgt ke kerja sebagai 'pemuzik' ni. Diorg pun cari duit atas usaha sendiri, yg  penting halal! Mak abah pun seakan termakan hasutan itu. Xpelah kan, restu mak abah tu yg paling penting. Ikutkan, bila saya berstatus 'J.Lo', sapepun pilihan saya, mereka kena terima. Tapi xpelah, saya layankan je la. (dlm hati ni rase sedih yg teramat, x tau nak ckp cemane. sob sob)

Satu hari tu, saya memberanikan diri sms abah bgtau ada org nak masuk meminang. Abah tanya siapa. Saya ckp Mr.Z. Abah senyap seketika. Tetiba abah sms panjang lebar. Abah cakap balik Melaka dulu, nnt kita bincang berapa hantaran, mas kahwin, berapa lama nak ikat bla bla bla. OMG! Korang boleh imagine x perasaan saya mase tu cemane. Mestilah berbunga-bunga cinta. Rase mcm nak balik time tu jugak kan. Ya Allah, akhirnya doaku termakbul jua. Alhamdulillah...

BERTUNANG
27.06.09


Di saat ini, kami telahpun bertunang. Syukur alhamdulillah. Lega yg teramat. Akhirnya, kami dapat restu dari mak abah. Setelah perbincangan antara kedua belah pihak, kami telah bersetuju menetapkan tarikh 05.12.09 sebagai tarikh majlis kami. Tapi saya fikir-fikir balik, apa kata kita lewatkan seminggu selepas tu 12.12.09 at least kitorg ada masa nak prepare ape yg patut. Cadangan diterima! Sbb hantaran semua tu kami buat sendiri, xde tempah kt mane-mane pun.

Masa ni buah hati mummy, c kakak dah boleh terima Mr.Z. Dia panggil Mr.Z dgn panggilan 'babah'. Sejuk hati mummy dgr panggilan itu. Mr.Z pun syg sgt kat kakak. Kdg2 kalau saya ada promosi hujung minggu/abis lewat malam, saya minta Mr.Z tolong tolong amik kakak kt rumah pengasuh & jagakan kakak sementara nak tunggu saya balik. Mr.Z mmg suka & syg budak2. Sbb tu dia x kisah pun. (mase ni saya dok kt Seksyen 7, Shah Alam)

To be continued....

Footnote : Next entry, majlis pernikahan dan persandingan kami. Tunggguuuu!!!

33 comments:

  1. uiks macam zaman p ramlee yer, tak suke pemuzik ni..apepun kalu dah jodoh xkan kemana...epy for u dear.. :)

    ReplyDelete
  2. so suweett 12/12/12...happy anniversary sue and hubby...semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa bersama anak-anak tersayang....

    ReplyDelete
  3. Cam hubungan AJ gak kak.
    Tang yang cucuk2 tu...
    Hehehehe.....

    ReplyDelete
  4. ct cepat up cite kite tak sabar nak baca...

    ReplyDelete
  5. Sweetnya..penuh rintangan yek.. Alhamdulillah. Jodoh x kemana kan..

    ReplyDelete
  6. suwitttnyer.... nak lagi... nak lagi... hehehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..pjg jgk pjalanan...ada suke duka...ad ssh pyah bsama...nk next entry boleh? hhihi

    ReplyDelete
  8. @ieedaz @ mama_isha tu la psl kan. dah mcm ibu mertuaku la pulak kan. haha. alhamdulillah, segala ujian dpt kami tempuh bersama :)

    ReplyDelete
  9. @JembalCastle hihihi. thanks so much kak! thanks for the doa :D

    ReplyDelete
  10. @AyueJean hidup kita penuh dgn liku2. kalau xde cabaran, rase x lengkap hidup ni kan. hehehe

    ReplyDelete
  11. @myfara FLK haha. sabar ye mai. ngah draft next n3 lg ni. akan publish soon :D

    ReplyDelete
  12. @Si Matatajam yes dear. Jodoh antara kami dah tertulis. alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  13. @ayut hihihi. boleh boleh. boleh dinovelkan perjalanan kisah kami tak agak2nye? haha

    ReplyDelete
  14. sue... sbrnya akak tengok kakaktu macam muka mr z.. tu sebab serasi kot...

    ReplyDelete
  15. sedih n rasa nk sebak ja bca entry ni..semga bhgia kak..:-)

    ReplyDelete
  16. @Cho Zila ye kak. ramai kwn2 sue ckp camtu gak. now dia mmg rapat ngan babah dia :)

    ReplyDelete
  17. @hazwan hairy biasalah tu. dugaan bercinta. setiap org ada pengalaman msg2. thanks ye dik atas doa tu :)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara