VVIP Yang Terhormat

18.12.12

KISAH PENYATUAN DUA HATI... (PART 4)

Assalammu'alaikum WBT. Selamat pagi kawan2! Maaflah semlm x dpt update pape. I'm on medical leave. Demam on off, batuk semakin teruk pulak, mabuk dan pening toksah ckp la. Mmg non-stop 24/7. Huhuhu. Sabo je la kan. Nak wat cemane.

Aritu saya dah update Kisah Penyatuan Dua Hati Part 1, Part 2 dan Part 3. Hari ni nak sambung yg Part 4 pulak di mana kami telah mengadakan aksi gedik gedik di tepian pantai, outdoor photoshoot. Ohohoho. Sgtlah best! Mula-mula photog kitorg nak cari kawasan rumah kampung lama/terbiar, tapi cam susah nak cari pulak kan. Disebabkan kat Melaka ni punya lah banyak pantai, so kitorg decide pegi Pantai Puteri je la. Pantai Puteri ni berdekatan dengan Pantai Klebang.

Sebelum bertolak ke Pantai Puteri, kitorg bersembang dulu
ngan kawan rapat kami Safara & Zul.
Diorg pun pengantin baru juga :)
Masa kitorg sampai ni, ramai anak-anak muda remaja tgh bermain bola sepak pantai. Then, ramai gak family menghabiskan masa dgn anak-anak. Huihuihui. Malu? Mmg tersgt la malu bila kitorg turun dari kereta. Mana taknya, kami dgn costume kami ni kan. Mmg menjadi tarikan la kat diorg. Tapi disebabkan nak buat kelainan dan abadikan kenangan di hari bahagia kami, layankan je la. Malu tu kena tolak tepi. :P


Part berlari-larian ni la yg paling best sekali. Kelakar pun kelakar. 3-4 kali kena ulang balik scene ni tau coz photog nak dapatkan photo yg paling cun. Hohoho. Penat gilos! Berpeluh2 gak la. Photog ckp scene ni kena buat cepat, kang kalau matahari dah turun tak cantik dah.


"Bila tiba di pasiran pantai
Ombak menuju pantai merindu
Cintamu sehebat laut yang luas
Sesegar ombak yang memutih
Bercanda di pasiran pantai
Kita bersama memadu asmara
Cinta setia.."

 
We're married!

Kitorg abis photoshoot tu around 6.45 ptg. Saya pun dah start migraine, berdenyut2 kepala. Maklumlah, start dari subuh sampai la ke outdoor photoshoot mane la ada peluang nak rehat. Pagi2 buta dah bangun mandi siap-siap mak andam nak makeup kan, pukul 10 pagi nikah, lepas Zohor pulak berarak dan bersanding, last sekali g outdoor photoshoot selepas semua tetamu dah balik. Fuhhhh..mmg penat sgt2.

Sampai je kat rumah, photog kitorg ingat nak soh kitorg bergambar beramai-ramai ngan family yg ada. Tapi disebabkan mak yg sgt2 keletihan plus demam, kitorg tunda ke hari lain. Apapun, kami bersyukur majlis telah berjalan dgn lancar seperti yg dirancang walaupun mungkin terdapat sedikit kekurangan/cacat cela.

Footnote : 12.12.09 masih segar dalam ingatan. Kenangan terindah yang tak mungkin dilupakan :)

46 comments:

  1. fuhhh...baru ada kesempatan nak wish.
    So, hepi anniversary Su, moga kekal bahagia hingga ke akhirat :)

    ReplyDelete
  2. hehehh kenangan indah mmg akn sentiasa tersemat ^^

    ReplyDelete
  3. baca entry2 review kawin buat sy mcm nak buat jugak entry psl kawin..

    dulu masa kawin blog x wujud lagiii..

    ReplyDelete
  4. wow so canti laa dan romantik daa.. memang sue alahan teruk sangat ya kali nih? dulu pun teruk jugak kee..? extra take care yaa sue..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  5. Maunya tak migraine. Subuh dah start ☺☺

    Cantik² gambar photo shoot.

    ReplyDelete
  6. fuhhh..pnat yer..seharian..huhuhu.. :)

    ReplyDelete
  7. subhaballah!! cantik semua gambar2 sue...merase gak sue gambar outdoor gini...lieya nan ado pun..setakat kat pelamin ngan katil jek laaa....ni rase nak buat photoshoot lagi ni heheeheheh.....


    mmg penat jadi raja sehari ni sue....penat posing, penat dok kat pelamin..tangal baju pengantin ngan make up terus rase lega ya Allah heheheeheheh

    ReplyDelete
  8. dah keluarpun gambar yang ditunggu memang cantik bebeno.. kalau akak memang malu sesangatler kot..
    oo patutler keluar alkisahnyer ni rupanyer sambutan aniberseri2... semoga sue dan keluarga akan bahagia selamanya...

    ReplyDelete
  9. masa kiter kawen dulu, blom ado dslr wak, semua pakai kodak..tu yg gambo anibeseri nan hado je.. hahaha





    tapi sentimental value wooo pakai negatif filem ni...

    ReplyDelete
  10. mesti ramai yang tengo masa photoshoot kat tepi pantai tu kan...hehe

    ReplyDelete
  11. sweet tengok gambar lompat tu. cantik.

    ReplyDelete
  12. Sweetnya...
    Suka tengok pic yang lompat2 tu ^_^

    ReplyDelete
  13. @PUANSTOBERI mekasih kekda. same goes with u, happy anniversary too :)

    ReplyDelete
  14. @Ayu sukatiakula buatlah. best gak tu. saya ni pun psl x pernah buat lagi. tu yg timbul idea nak review. hehe

    ReplyDelete
  15. @JembalCastle kannn..saya mmg suka pantai! mmg teruk alahan saya kak. 1st n 2nd preggy pun teruk gak. thanks ye kak

    ReplyDelete
  16. @ayut haaa..nnt tunggu turn ayut pulak ye. tgk cemane penatnye. hehehe

    ReplyDelete
  17. @lieyalatif mmg cantik pemandangan tu lieya. sue mmg suka laut2 ni. indah je rasa. ye la, dulu photog x terfikir kot nk wat camtu. ni pun dpt photog dgn pakej yg menarik. dah salin baju tu rase lega sgt2. hahaha

    ReplyDelete
  18. @myfara FLK hehe. thanks my dear! korang pun sweet jugak. serasi bersama :)

    ReplyDelete
  19. @NM03 mmg sgt sentimental value kak. 1st marriage dulu pun kita guna kamera kodak je. xde pun canggih2 camni. hehehe

    ReplyDelete
  20. @Mira Adzlia terima kasih ye dik! photog gak punya keje ni. klau x, xde menjadinya

    ReplyDelete
  21. kenangan terindah..seronok dapat outdoor shoot time wedding..

    ReplyDelete
  22. alahai comelnyer...mcm artis wat photoshoot..

    ReplyDelete
  23. saya baca sekali semua part... seronok sangat baca kisah cintan cintun sue... sweet gitu...

    ReplyDelete
  24. @dwaty yeke? hehe. thanks dear. suka duka pengalaman bercinta yg menjadi kenangan terindah :)

    ReplyDelete
  25. dtg jenguk sue mama comel sekali lagi...hihi

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara