VVIP Yang Terhormat

29.11.12

"WELCOME BACK TO MALAYSIA!"

Tarikh : 6 November 2012
Tempat : KLIA, Sepang
Menyambut kepulangan jemaah haji dari tanah suci

Haishhh..dah dekat sebulan kot kan, baru nak published entry ni. Hehehehe. Tau je la kalau preggy sickness ni kan, penyakit M tu mmg sgt2 tinggi. Hahaha. Maaflah kengkawan, mane yg saya sempat singgah blog korang, saya akan singgah, tgk mood camne. Lately ni mood agak ke laut skit (korang yg pernah preggy mesti tau cemane pengalaman 1st trimester)

Apepun, kami tersangat bersyukur ke hadrat Ilahi kerana mak abah telah selamat tiba di tanahair pada 6 November 2012, jam 12.30 tgh malam. Abah call saya bgtau dah sampai tapi hp dok dalam beg. Tapi saya belum sampai kat KLIA lagi. Then, ada bgtau abah, adik beradik yg lain dah tunggu kat sana. Mula2 kitorg plan biar kitorg yg dok Shah Alam ni je yg dtg jemput mak abah. Tapi ye la kan, adik beradik lain mesti la rasa rindu dan teruja nak jumpa mak abah. Tu yg pakat semua sekali datang. Hehehe

Haji Abu Bakar & Hajjah Siti Zaleha dah selamat tiba!
Alhamdulillah...
Adik beradik kami. Yang xde masa ni kak long (dok kelantan)
dan adik lelaki kami (tukang snap gambar)
Kalau korang perasan la kan, mase ni cousins bambam dok kerumun dia.
Kemain lagi jadi pojaan hati cousins2 ye. hehehe
Ni la kalau cousins berjumpa. Riuh rendah!
Then, esoknya tu kitorg pakat wat majlis kecil-kecilan menyambut ketibaan mak abah kat Ayer Keroh, Melaka pas Isyak. Kitorg dah pakat nak wat nasi lemak, bihun goreng, kuih muih, buah2an dan dessert. Utk dessert, saya buat dadih. 1st time buat sebenarnya ni. Hahaha. Tapi kalau nak tau, siap ada tetamu yg minta tapau bawak balik tau. Sedap katanya. Hehehe. Boleh la jadi tokey dadih pasni :P

200 bekas dadih dah siap!
Mujur ada c kakak rajin menolong mummy wat ni. Hehe
Bambam yg makin hari makin manja.
Rupa2nya dia dah tau nak dpt adik. :D
Terima kasih atok utk jubah  yg cantik ni.
Ngam ngam je. Agak kecomelan di situ!
Syukur alhamdulillah!
Alhamdulillah, mak abah dah selamat tiba. Rasa lega bila dpt tgk diorg face to face. Terubat kerinduan kitorg selama ni. Hahaha. Ngengade je kan. Cuma masa mak abah tiba tu, diorg x brp sihat. Macam2 story dan pengalaman sepanjang diorg berada di sana yg dikongsikan kpd kami adik beradik.

Semoga kita juga bisa menjadi tetamu Allah di tanah suci suatu masa nanti. InsyaAllah :)

Footnote: Kepala agak ting tong arini. Badan dah start rase nak demam. Jauhkanlahku dari sebarang penyakit Ya Allah...

39 comments:

  1. Replies
    1. tu la kak. kitorg tgk pun geram je sbb comel sgt. hehehe

      Delete
  2. wahh tahniah suee..dah berjangkit dah yaa..berapa minggu dah? bestnyee dapat dengar macam-macam story dari kota suci makkah n madinah tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. mekacih kak. baru 7 minggu je. teruk sgt sickness ni. huhuhu

      Delete
  3. Alhamdulillah... semuanya dah selamat tiba...

    comel je si bambam pkai jubah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah. ye la mira, kitorg pun dok geram kt bambam tu :D

      Delete
  4. Alhamdulillah.. selamat semuanya..

    hahaha..comel bambam..hehehehe

    adeh.. kenapa orang atas ni bagi komen macam ni jugak??hahahaha.. padahal saya yang komen kemudian kan??hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah. hahahaha. semua pun nak komen camtu gak bang boni :)

      Delete
  5. comelnye bambam berjubah..alhamdulillah..semua selamatkan,lega rasanya

    ReplyDelete
  6. suka tengok si bambam tu pakai jubah..comel sangat2!

    ReplyDelete
  7. comel je adik pakai bju tu...ngam2x labuh yer...dadih?blh dh kak bt projek dadih pasni..hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. dia mmg comel sokmo. selalu kena geget! hahaha

      Delete
  8. Syukur alhamdulillah dah selamat tiba...

    ReplyDelete
  9. alhmdulillah slmat smpai dan slmt mngejakan haji...comel bambam pakai jubah tu..kecik ja..hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. ngam2 ho je jubah tu ngan dia :D

      Delete
  10. alhamdulillah.....
    hikhik cumel lah abang bambam pakai jubah tu... hehe

    ReplyDelete
  11. alhamdulilah selamat tiba,,muke happy n beseri2,,heheh

    ala comelnye dia pakai jubahhh,,geram,heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..berkat dari mengerjakan haji, mmg nampak berseri. cuma mereka x brp sihat je.

      Delete
  12. Alhamdulillah selamat sudah..wah banyaknya dadih.. Comel bambam pakai jubah..

    ReplyDelete
  13. Comeynyer dak bam2 tu... Tolong peluk dia untuk ummi...;)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah... comelnya bambam pakai jubah tu... ^_^

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah..dah selesai menunaikan haji mak ayah sue...

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara