VVIP Yang Terhormat

9.11.12

"ROMBONGAN CIK KIAH KE MELAKA"

Tarikh : 06 Oktober 2012
Tempat : Taman Buaya, Melaka

Haihhhh..lama dok simpan n3 ni. Rase cam nak pitam mengedit gambo2 utk n3 ni. Hahahaha. Mmg penyakit 'M' agak menebal kalau bab meng'edit' gambo ni. Lotih mokcik ni ha!

Kami ke Taman Buaya ni pun sbb lawatan sekolah tabika kakak yg anjurkan. Memandangkan ni adalah tahun terakhir kakak bersekolah tabika kt situ (next year dah darjah 1), so kitorg follow je la. At least kakak dpt pengalaman naik bas bersama kawan2. Hehehehe

Teringat pulak kenangan mase tecik2 dulu. Selalu gak cikgu wat rombongan g Taman Buaya ni. Pastu mesti akan singgah Zoo Melaka dan Hutan Rekreasi. Haaa..mmg bestlah. Kat Taman Buaya ni pun ade rumah hantu tau. Tapi hantu tu menipu je, semua pun guna org je nak takut2kan. Mase tecik2 dulu mmg le penakut. Tapi dah jadi omak org ni ha, tau dah trick dorg. Kihkih.

Bnyk dah perubahan kt Taman Buaya ni. Mcm2 ada. Dulu setakat pameran buaya dan reptilia je. Now dah ade tempat mandi manda utk anak2, bangunan bersejarah dlm bentuk mini, pertunjukan pentas dll.

Cute miniature!
 

Mase mula-mula sampai tu, kami disajikan dgn pertunjukan pentas bersama Cik Buaya besar gabak! Eiiii..sgt besar ok. Siap bro tu buat aksi masukkan tangan dan bercium dgn Cik Buaya lg. Huhuhuhu. Kitorg dah seram sejuk dah tu. Tapi my hubby dok bisik kat saya, "Diorg dah inject ubat penenang (ubat tido) la tu. Kalau tak mane la buaya bole jadi x aktif mcmtu." Tapi mmg betul pun, kitorg tgk buaya tu x brp aktif sgt pun. Dok diam je.

Kakak ngan kawan2 :)
ishhhh..x suka double chin itu! X suka, X suka, X suka!
Last sekali, kitorg jalan2 sekitar Taman Buaya sebelum menuju ke taman tema air yg disediakan oleh pihak Taman Buaya. One more thing yg menariknya, masa kakak ngah mandi manda tu kan, banyak sungguh rombongan dari sekolah tabika KEMAS dari seluruh negeri. Mmg dah janji ke nak buat lawatan ke Taman Buaya ni. Hehehehe.

Cik Buaya besar gabak. Ngah tido sbb dh kenyang!


Yg ni dpt makan ayam hidup yg msh berbulu. Kemain kekenyangan lg

Yang bambam pulak jeles bila tgk kakak mandi manda. Bkn tamo bagi bambam mandi, tapi cuaca sgt sgt sgt panas terik. Risau bambam demam la pulak kan. Cuaca kat Melaka mase tu mmg agak luar biasa, panas semacam. Sudahnye, saya bagi bambam tgk video Upin Ipin (eh xyah tunggu bagi dia dah mintak dulu sambil bagi hp kt saya dan ckp,"Ami, Upin Ipin.")

Comot momot minum coconut shake. hehehe


Actually, rombongan sekolah tabika kakak x berakhir di Taman Buaya. Tapi disebabkan bambam meragam dan cuaca pun agak panas, so kitorg decide utk terus balik ke rumah mak abah. Yg pasti kakak seronok dpt mandi manda dgn kawan2. ^_^

Next entry : Mandi manda di Pengkalan Balak, Melaka

Footnote : Kerinduan pada bucuk-bucuk mummy 2 org tu. Bangun tido pagi tadi pun tercari-cari c kakak sbb saya mandi kt bilik air yg kt bilik tido dia. Huhuhuhuhu

41 comments:

  1. Wah...bestnya rombongan skolah kakak. Geram btul tgk pipi si bambam tu, rasa mcm nak cubit2 ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. FIZA: setahun sekali je kak. hehehe. geram eh? meh geget :D

      Delete
  2. wah...rombongan beramai2x...best ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AYUT: hehehe. teringat zaman sekolah dulu kan :)

      Delete
  3. ok lah tu ada gak aktiviti sekolah kakak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. NORAIN UJANG: hmmm..setahun sekali je la kak. huhuhu

      Delete
  4. rombongan cik kiah ye..hihihii...
    bnyk perubahan dah kat taman buaya tu..
    saya pegi dulu 10thn yg lepas..
    mmg tak ada apa..setakat tgk buaya je
    skrg nmpk lagi bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMAZN: hehehe. kannnn..dah semakin cantik la compared tahun2 dulu :)

      Delete
  5. Replies
    1. KESUMA ANGSANA: yeke? ntah2 kita berselisih kot tp x perasan. hehehe

      Delete
  6. wahh bestnya rombongan..rindu zmn kecik2..haha...klo KL pegi melaka klo png rmbgan ke kl..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAZWAN HAIRY: hehehe. kannn..best sgt bila teringat zaman kecik2 dulu :D

      Delete
  7. Replies
    1. CIK NURUL SIEZUKA: hehehe. jom jom g melaka :)

      Delete
  8. bestnyer mak pak boleh ikut.. kalau akak memang nak ngat ikut tapi tadika anak akak tak lehler pulak..
    tak penah sampai taman buayani.. next visit gi melaka mesti singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHO ZILA: laa yeke? kitorg ni pun sbb kebetulan xde pape. Lgpun kalau perjalanan jauh mcmni, lbh elok mak pak nye ikut. Utk keselamatan anak2 juga

      Delete
  9. mesti kakak best sbab time kecik nie lar nk bg diorang pengalaman kan..

    boleh jgak eratkan hubungan sesama keluarga..=)

    ReplyDelete
  10. da lama tak pegi melaka.....maybe next year kot nak g jalan2 sana...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. EIMAH SITI: wahhh..best2. kt melaka skang dh mcm2 perubahan :D

      Delete
  11. Bestnya jejalan....dah lama tak ke Melaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SI MATATAJAM: hehe. ala sis, kmpg saya pun kt melaka sebenarnya. disebabkan thn ni thn terakhir kakak sek tadika, join la sekali. hehehe

      Delete
  12. Replies
    1. BABY(MAMA AMANA&ARIEF): hehehehe. besar gabak kan

      Delete
  13. Dah lama x pi melaka...bam bam makin cute lar.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SYUHADAH: makin cute dan makin panjang akalnye. hehehe

      Delete
  14. teringat kenangan belajar kat melaka sana tu. taman buaya yg best. huhu, awatnye masam je muka sikecil tu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BABY COMEL: oyeke? kat uitm ke? haha. dia tu majuk sbb xdpt join kakak mandi kat swimming pool :D

      Delete
  15. bestnya gi jejalan.... dah lama tak ikut rombongan cam ni... :)

    ReplyDelete
  16. salam sue rya
    Sesuai bebeno tuk cuti sekolah ni.

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. KARUKORD JAGAU: huhuhu. bukan takat gomok, godang dah tu. takut sungguh!

      Delete
  18. wahhhh bestnya... belum pernah bawa sofea ke sini lagi... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIA LIANA: hehehe..one day kena bwk. kt melaka bnyk tempat2 yg best :)

      Delete
  19. Melaka pun destinasi yg menarik utnuk bercuti

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara