VVIP Yang Terhormat

20.11.12

"MAJLIS KONVOKESYEN"

Tarikh : 23 Oktober 2012
Tempat : Dewan Sek Keb U3, Subang Bestari
Majlis Konvokesyen Kanak-Kanak Tabika KEMAS, Parlimen Subang

Dahsyat kan budak2 skang. Kelasssss ko maria! Baru tabika dah ade konvokesyen. Pernah merasa pakai jubah mase Tadika Perpaduan dulu, tapi utk bergambar kat sekolah je la. Tu pun muka penakut. Hehehehe (nnt saya update gambar zaman saya tecik tecik. hehehe). Konvo kat UiTM dulu pun mase dah 20 series, dah boleh jadi mak org kot mase tu. Hehehehe

Syukur alhamdulillah. Akhirnya kakak dah selamat tamatkan pengajian di peringkat awal. Permulaan dunia persekolahan. Next year, kakak dah darjah 1. Cuma tercalit sedikit kekecewaan dgn sek tabika kakak ni. Huhuhuhu. Tapi x mengapa, let bygones be bygones. Apa yg perlu kita hadapi adalah masa hadapan.

Mujur di rumah kami selalu ajar kakak membaca, mengaji dan sekarang dah boleh baca Sifir 1-6 dgn lancarnya. Baca suratkhabar pun dah boleh dah sikit-sikit. Dah boleh baca subtitle kat tv. She's very a fast learner. Alhamdulillah.... Keep up a good work kakak!



Sempat lagi wat peace yo!



Footnote : Sekolah kebangsaan kakak dah kami daftarkan dan dah dapat surat pengesahan pun. Semuanya saya lakukan secara online je melalui website JPN Selangor. Mudahkan? Now, kena ulangkaji utk penentuan kelas Tahun 1 je bagi refresh balik apa yg dia belajar mase tabika. Semoga dipermudahkan segalanya... :)

34 comments:

  1. Wahhh.... dah konvo.... Selamat masuk darjah satu kakak

    ReplyDelete
  2. wahh tahniah kakak...dah nk msuk alam persekolah baru...pakai baju putih lak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAZWAN HAIRY: tu la. dia pun dah x sabar nak pakai uniform baru. :D

      Delete
  3. dah konvo.. yeah.. yeah...
    nak masuk darjah satu cam atikah..
    dah dapat surat yerk.. akak belum lagi.. bila ujiantu yerk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHO ZILA: kitorg dpt surat dari sekolah masa wat pengesahan aritu. ujian tu 29 Disember ni kak. tapi rasanya tgk sekolah jugak kot

      Delete
  4. Comelnye kakak.....
    Dengan baju convo kaler pink lagi.......
    sukaaaa.......

    ReplyDelete
  5. comeynyer dia... suke tgk ank bila dh besar ni kan... meriahnya konvo dia... :-)

    ReplyDelete
  6. Taniah Kakak..wah dah konvo pun dia..comel jubah konvo

    ReplyDelete
  7. tahniah kakak!
    tahun depan cabaran nye lagi susah
    harap kakak dapat tempuhi nya
    in shaa Allah :)

    kakak boleh! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAD@MAMAZN: insyaAllah aunty. thanks for ur support :)

      Delete
  8. a'ah lah Sue..time ema dulu mana ada berjubah berkonvo bagai ni...tp seronok tgk diaorang kan..

    ReplyDelete
  9. oo kakak baye mija la yeak....tahun depan kite gigih le menghantar anak darjah satu kan sue....sure ade entry tu nanti...tak sabar plak lieya nak tgu hehheeheh.....

    alhamdulillah...semoga kakak dan anak2 kite semua terus2 berjaya dan cepat belajar....terang hati dan mudah terima pelajaran...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIEYALATIF: ye la dear. tp kakak ni tecik je orgnye. makan kuat, tp badan halus je. hehehe. mmg teruja la bila anak nk sekolah ni. seronok je kan. insyaAllah, semoga anak2 kita diterangkan hati dan mudah menerima pelajaran :)

      Delete
  10. sama dgn anak bongus KA lah ni tahun depan drjh satu dah ye!

    ReplyDelete
  11. wah!! dah pandai baca surat khabar.bagus! bagus! keep it up!! :)

    ReplyDelete
  12. semoga menjadi anak yg berjaya yew kakak

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara