VVIP Yang Terhormat

19.11.12

KE PENGKALAN BALAK, MELAKA!

Tarikh : 07 Oktober 2012
Tempat : Pengkalan Balak, Melaka

Hmmmm..lately ni rasa malas pulak nak update blog. Xtau la kenapa. Badan pun rasa lemah je. N3 ni patutnya dah lama publish. Tapi tau je la kalau nak ngedit gambar tu, mmg x nyempat la gamaknye. Huhuhu.

Actually, planning ke pantai ni kitorg adik beradik punya idea. Walaupun masa tu mak abah berada di tanah suci, kami berkumpul adik beradik. Saya pegang amanat abah mak soh tgkkan adik-adik. 2-3 minggu sekali saya akan balik kalau xde pape hal. Tapi yg dapat join family Kak Lang, adik bongsu dan family saya je.

Saya ni kalau mandi laut, mmg xyah ckp la. Saya mmg suka swimming! X kira berkelah kat ceruk mane pun. Mesti saya xkan lepaskan peluang. Hahaha. Nak-nak kalau pegi pantai camni. Mmg saya akan berenang puas-puas.

One more thing, saya kalau balik Melaka mmg akan mandi manda di Pengkalan Balak compare with Tanjung Bidara. Sbb Tanjung Bidara ramai orang, sesak skit. Kalau kat Pengkalan Balak ni, x ramai sgt. So, kita bole awasi pergerakan anak-anak kita :)



Bambam redha je kakak nak tanam kaki dia!
Cian kaki bambam kena tanam. Hehehehe
Sedang menikmati kelazatan coki coki!
Kakak bz wat istana pasir. Bambam bz mam coki coki lagi. Hehehehe
Kudaku lari gagah berani...hehehe
Kakak peluk kuda itu. Kemain senyum :D
Bambam syiok main air. Lepaskan dia pun dia ok je, x takut :P
Kakak belajar berenang :)
Tgk la tu, dah syiok mandi manda, tamo balik. Hahahaha
Yg kelakarnya, bila bambam terpaksa guna pelampung warna pinky dinky Hello Kitty itu. Adik saya yg belikan. Dia kata design yg lain2 dah abis. Xpelah kan. Yg penting bambam ade pelampung. Mane dia reti berenang lagi. Hehehehe

Both my kids lebih kurang mcm saya jugak. Kalau pegi mandi manda, mmg syiok sgt! Rasa tamo balik je kan. Hahaha. Nak nak c kakak tu. Dah ajak balik pun masih nak mandi2 lagi. Abis gelap kulit dia. Esok tu terus demam. Cuaca panas terik. Mane x nye, semlm tu mandi manda kt Taman Buaya, esoknye tu pulak mandi manda kat pantai. Xpe la, as long anak-anak gumbira :)

Kami pun dah sepakat, rasanya honeymooning for our anniversary nnt pun nak ke pantai jugak. Belum decide lagi nak ke mane. Lagipun, tarikh anniversary tu jatuh pada hari bekerja. So, no need to rushing. Hehehehe

Footnote: Jgn xtau, saya pandai berenang mase mengandungkan c kakak tau. Itu pun belajar sendiri. Dulu penakut air, tapi skang x nyempat org lain salin baju, saya dah terjun dulu. Hahahaha

23 comments:

  1. comel je kuda pasir tu...
    syok gi pantai... dah lama tak gi pantai...

    ReplyDelete
  2. wah bestnya mndi mnda..artu ada lpk sini jga tp xmndi xsuka mndi laut tp suka lpk2 laut..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAZWAN HAIRY: yeke? rugi nye x mandi manda. hehehe

      Delete
  3. wah bestnyaaaaa tempat ni! gambar-gambar tu pun nampak cantik sangattttt!

    ReplyDelete
  4. selalu nak balik umah mentua akan nmpak pantai nih tp xpernah mndi kat sini pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. PINKUMMI: one day kena try berkelah kt sini. best tau :)

      Delete
  5. lucu...bambam budak lelaki guna pelampung warna pink hello kitty...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIA KASSIM: tau xpe. terpaksa guna jugaklah. dah xde design yg lain mase adik belikan tu. huhuhu

      Delete
  6. eh bambam, tak takut ke main air 2? hehe.syoknye dapat bercuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. NOR ZILLA: haaa..jgn xtau, dia sungguh berani tau. :D

      Delete
  7. ank gmbira..mak ayah pon gmbira skali..bkn slalu pon mndi2x kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AYUT: hehehehe..tau xpe. tp mak ayah pulak yg terlebih gumbira. hahaha

      Delete
  8. Bestnya dapat beriadah camtu...hepi ja bebudak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SI MATATAJAM: kannn..mmg happy pun diorg tu. sampai tamo balik la. hehehe

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara