VVIP Yang Terhormat

7.9.12

Rezeki di Hari Jadi Kakak

Assalammu'alaikum. Salam Jumaat! Cepat betul masa berlalu kan. Arini dah 20 Syawal. X sempat nak beraya kat semua rumah kawan2. Weekend ni mmg tersgtlah banyak jemputan open house. InsyaAllah, kalau berkesempatan kami akan datang ye.

Ni cite ari Isnin lepas, which is on my gegurl birthday. Kami celebrate anak beranak je. Balik je dari office, saya tanya my dear hubby nak bawak anak2 makan ktne ni. Saya suggestkan kat McD je memandangkan esoknya nak kerja. McD Kota Damansara pun x jauh dari uma kitorg.

Mase nak siap2 keluar malam tu, my hubby tgh sikatkan rambut kakak.
Dia tanya: "Kakak tau x hari ni hari apa?"
Kakak jawab: "Ntah..xtau la babah" (kakak terpinga-pinga mase jawab tu)
My dear hubby: "Hari ni HARI JADI kakak tau. Ni babah ngan mummy nak bawak kakak dan adik g McD. Sebelum tu kita beli kek dulu. Nanti kakak pilih kek mane yg kakak nak."
Kakak: "Yeay!!! Adik..hari ni HAPPY BIRTHDAY TO YOU kakak. Jom kita nyanyi sama2."
Adik apa lagi, bila kakak melompat2, dia pun lompat sama jugaklah. Hihihihi

Kek Hello Kitty pilihan kakak :)
Rezeki di hari jadi kakak. Sbb ape tau rezeki, mase kitorg dah amik order dan cari table, tgh makan2 tu: Kakak cakap: "Mummy, miaw la"
Saya pun cakap: "Miaw? Biarkan je la. Meh kita makan"
Kakak tetap x puas hati, then dia ckp kat babah: "Babah, miaw la"
My dear hubby dgn kerut2 dahi cam pelik: "Mane ade miaw kat McD ni"
Kakak cam bengang skit sbb mummy n babah malas nak layan. Dia pun ckp: "Bukan miaw la, tapi MIA SARA!"

Hahahahahahaha. Kami bantai gelak mase tu. Yg kakak pun ckp slow sgt. Dari MIA jadi MIAW pulak. Mmg jadi bahan la! Kami tgk kat table sebelah, ye la Mia Sara la. Kebetulan table kami sebelah table Mia n family. Sempat jugak saya borak2 dgn Mama Mia. :)

Hai la kakak. Rezeki kamu dpt jumpa retis di hari jadi kamu. Siap boleh berborak dan main2 mcm dah lama kenal je. Mia pun tau je la keletah dia camne, jenis pandai bercakap. Hehehehe

Sila abaikan mummy yg comot itu. huhuhu
Tgk la tgn kakak dok peluk Mia Sara mcm dh lama kenal :D
Muka bam bam pelik mase ni sbb ape tau.
Tangan dok gatal main sos n dia rase la sos tu.
Tu yg jadi camni ^_^
Mcm dh lama kenal je diorg ni  kan

Pas dah makan2, kitorg balik rumah. Masa ni acara potong2 kek. Nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY to u. Walaupun kami celebrate anak beranak je, tapi seronok sgt2. At least, kita dpt spend mase yg amat berharga with them. Lagipun, esoknya nak kerja. Jadi, saje suka2 je nak belanja anak2 makan kt luar. Hehehe




Footnote: Syukur alhamdulillah..saya rasa bangga dpt anak mcm kakak ni. Kakak jenis yg cepat dan mudah membaca, mengira & mengaji. Now, dia tgh dok belajar sifir 4. Bila tanya sifir 2 & 3, lancar je. Alhamdulillah...tgh berkira-kira nak belikan hadiah apa utk kakak ye? :)

15 comments:

  1. happy birthday kakak! ala, bila nk jmpa akak ni, ni bg duit raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. IZYAN AL-ZA'IM: tu ls. Aunty pun dah cuti bersalin. Hihi. Tq aunty!

      Delete
  2. Comelnya. Rezeki birthday girl ☺☺

    ♪♫ Happy birthday to you kakak ♪♫

    ReplyDelete
  3. seronoknya..rezeki kakak dapat jumpa mia sara...

    happy birthday kakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMAEMA: hihi..seronok dpt main2 dgn mia. Tq aunty :D

      Delete
  4. Happy Birthday Kakak..semoga jadik anak yg solehah utk Babah dan Mummy..semoga jadik kakak yg baik utk adik² ye..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. KESUMA ANGSANA: tu la. Mmg x sangka. Dh la dua2 jenis bnyk mulut. Lg la menjadi2

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara