VVIP Yang Terhormat

26.9.12

Majlis Sambutan Eidul-Fitri 1433H


13 September 2012 . Khamis
Dewan Perdana, Menara MATRADE

Hahaha.. Rase mcm dah basi nak ngapdet psl Raya kan. X kira, nak ngapdet gak. Hihihi. Actually, mase sambutan Raya dept. kitorg ni, saya ade exam kat Mines@Sapura Rabu dan Khamis tu. Tapi exam abis pkl 11.30am. Gigihkan diri utk datang sbb kesian kt Mummy Jue wat persiapan sorang (seksyen kitorg ni tinggal 2 puteri je. Dulu ade 4 puteri. 2 dah pindah tempat lain. huhuhu)


Disebabkan exam abis awal, so callo betty on time. Trafik mase lunch tau je la cemane kan. Ada sedikit sesak la. Tapi kena baik punya cilok la kan. kihkih. Kt area KL ni, kena berani kan diri driving. Klau x, mmg susah. (dulu saya pun penakut jugak. tapi dah lama2 biasa dah)

Mase saya sampai tu, tgk org dah ramai serbu makanan. Perut ni mmg tgh lapar sesgt. Seksyen kitorg ditugaskan utk wat lemang, pulut kuning ngan rendang. Mummy Jue punya turn utk rest n makan lak. So, saya n few of our officer jaga stall kitorg. Makin lama, makin ramai pulak kan. Kitorg dah risau sbb juadah mmg dah tinggal skit. Xpelah kan, dah nama pun konsep sape cepat, dia dapat. ^_^




Part yg best sekali bila pengumuman "Stall Tercantik" diumumkan. Haruslah stall kitorg yg menang! Rezeki saya yg bidan terjun ni jugak. Mahap la ye kwn2 seksyen ku, x dapat nak tulun mase deko deko stall kita tu. Klau saya xde pape, mmg saya turun pdg bantu semua. Huhuhu.

Pantang nampak kamera, haruslah posing sakan :)
Anak sapa yg rajin melipat kain batik tetengah majlis nih. Kihkih
Harus abadikan kenangan Raya 2012 ngan warga seksyen kitorg.
Tapi masih belum cukup korum lg ni. Huhuhu
Tapi semasa majlis ni, saya makan x banyak pun. Rasa sikit2 dari stall2 yg ade. Perut ni dah terbiasa makan sikit, tu yg bila makan sikit dah kenyang. Lgpun, masih dlm mood berdiet ni. Terasa berat sgt badan ni ha. Nak x nak kena turunkan berat lg. Nak tau berat badan saya? Biarlah rahsia... :P

Footnote: Esok saya akan update majlis di Melaka pulak :)

12 comments:

  1. wow... bestnyer... meriah sgt... hehe.. dpt hadiah lg...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. LEILY: haruslah meriah. Sethn sekali kan. Hehe

      Delete
  3. Replies
    1. AMYRA: haha..comel? Alala..*malu*..mekasih mira!

      Delete
  4. sangat besttu.. akak tak merasaler maalumler opis banyak cha ya nun alif dan staffpun ciput...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHOZILA: biasa le tu kak. Dulu mase sy keje kt private co pun camtu kak. Kwn pun ngan dorg2 je. Huhu

      Delete
  5. wahhhhhh..akak meletop..vouge la akak...cntikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAZWAN HAIRY: huhu..time ni la nk melaram sakan..kikiki

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara