VVIP Yang Terhormat

26.9.12

BIKIN PANAS HATI!

Assalammu'alaikum WBT. Morning korang!

Hari ni ade sikit panas hati.
Hmmmm..tetiap pagi mesti ade insiden yg menyakitkan hati.
Actually, penduduk kat situ xde masalah pun tentang parking.
Parking kereta mmg cukup utk semua penghuni kt apartment tu.
Tapi ni org luar yg mmg bukan penghuni kat situ.
Tapi saya tau dia tinggal kat mane which is apartment jugak (yg rata2nya ade prob psl parking)

Org ni boleh dikatakan setiap pagi akan block kereta org lain.
Org ni boleh dikatakan org yg jenis xde budi bahasa.
Dah nampak org nak keluar parking, tapi dia buat selamba je.
Org ni boleh dikatakan mmg x reti bahasa, x faham situasi pepagi cemane.
Org nak pegi keje la woi!
Tau la nak hantar anak ke rumah BS.
Tapi boleh x parking kereta tu supaya x block kereta org lain.
Mmg menyusahkan!
Sumber : Adzriel
Pernah terserempak ngan dia kat tangga.
Tapi muka dia mmg sombong, xnak tegur org lain.
Dtg tempat org, nak berlagak sombong pulak.
X suka dgn org yg bodoh sombong camni!
Plssssss la!

Rase mcm nak bim lampu tinggi2 n nk tekan horn.
Eh..sebelum2 ni pun dah pernah tekan horn, tapi dia buat donno je.
Ade sorg pakcik pun dah pernah tekan horn kuat2 lbh kurang 1 jam.
Mase tu dia nak ambil anak kt rumah BS je pun.
Dahlah block kereta org, parking lama2 plak tu.
Pdhal bnyk giler parking kosong.
Esok2 kalau dia buat lagi, mmg saya letak notis.
Kalau x faham jugak, mmg cari nahas la!
Bikin panas hati, bikin hati mendidih membuak2!

Sumber : pakcik Google
Footnote : Sabar sabar dan terus bersabar. Korang pun pernah alami situasi macamni kan?

28 comments:

  1. mmg tak hormat org ler manusia tue ... menyusahkn org lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. YANA AINA: mmg nyusahkan. Rase nk lempang.muka dia laju2 je

      Delete
  2. wah boleh cuba 2..kalau org sombong kena buat mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. MRS VELENTINE: org cmni kena ajar je dgn cara cmni. Biar dia malu sendiri

      Delete
  3. kwsn hery ni slalu org blog lupa trik hand break pastu hond bising2 pg2 buta org tgh sedap lena bengan punya pasal bgun jerkah kuat2...hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Ggrrrr...geramya baca. Org mcm ni memang kurang ajar lah. Memang tak der adab dan budi bahasa. Bagi jer notis.

    ReplyDelete
  5. ish...ade jugak org macam tu..ape kata kak sue block kete dia plak..tgk ape dia rase.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. NOR ZILLA: the prob is rumah dia kt tmn sebelah. Klau dia tggl kt apartment akk mmg akk try buat camtu. Hihi

      Delete
  6. sabar, sabar...
    rasenya, elok face to face je kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAD: huhu..rasenye xkn F2F kot. Sbb dia nk pndg muka kita pun xnak. Sombong sungguh!

      Delete
  7. akak memang panas hati kalau orang block kereta ni kalaulah pulak masatu kita nak keluar cepat...
    tuler pasal sekarangni akak jadi minah rempit senang... tak sapa nak block...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHO ZILA: Dulu mase keje kt shah alam mmg sy merempit. But now dh keje kt KL. Takut la plak nk merempit. Huhu

      Delete
  8. baca pown KA dah rasa geram buat kertas besar2 tulis dakwat merah besar2 tepek kat kereta dia tu ! ( hehehe jadi batu api lah pulak !)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA: dah pernah buat dulu tp kt kereta org lain la. Hihi. Next time maybe :)

      Delete
  9. saya suka cadangan itu... letak notis besar-besar... bagi mata dia terang sikit... heehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. DWATY: letak notis dari kertas mahjong ok x? Hihihi. Mau terbelalak mata dia tgk gamaknye :p

      Delete
  10. sue, sabar yer..mmg angin satu badan kalu jumpa org mcm ni..dahla buat salah pastu takreti beradab..ishhh gerammm kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. IEEDAZ: hihi..sbb sabar lah sue xde amik ape2 tindakan. Klau x abislah..hihi

      Delete
  11. Tak bertimbang rasa betoi la rg camtu...mmg kena warning ngan cara tu la..
    M klik2 nuff kat atas tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SI MATATAJAM: tul tu. Ikutkan hati mmg geram. Pagi2 dh bikin panas. Hihi. Tq ye :)

      Delete
  12. ishhhh aku plak yg menyirap bace cite nieh...ni betul2 tak pakai otak nie...nak senang keje ko jek...adoiyai....kalo kene kat lieya ni mmg aku tgu face to face laaaaaaa...siap lee sumpah seranah aku bagi....dah ade parking pun tetap nak blocked keter org....mmg die jenis hati kering kot kan.....tak pasal2 ari makan maki org...pelik tul manusia bebal gini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIEYALATIF: fuhhh..klau dpt kt lieya mmg abis kena ganyang la dorg tu. Sue pun takut. Kikiki

      Delete
  13. memang tak patut betul. berlagak dan sombong sangat. lain kali kalau dia buat lagi, pecahkan cermin keta dia dan turunkan hand brake... biar dia rasa... hehehhe

    p/s: mood jahat sekejap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIA LIANA: hahaha..mmg gelak jahat la sy. Geram sungguh!

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara