VVIP Yang Terhormat

10.8.12

Uptown Kota Damansara

Assalammu'alaikum. Salam Jumaat kawan2. Yippppyyyyy! Esok lusa cuti. Lompat tinggi-tinggi. Haha.(Actually, xde istilah cuti pun bagi saya. Bercuti dari tugas hakiki di pejabat. Tp tugas sebagai Manager SuWaRa Entertainment masih berjalan spt biasa. Weekend penuh dgn show sana sini. Huhu)

Semalam, ramai yg sedia maklum, kami meneruskan misi mencari kasut utk anak2. Utk bam bam kami dah survey (kena survey dulu, baru bole grab with the best price kan). Dah dpt kata sepakat. Kami akan beli sepasang kasut utk bam bam (sama ada jenama Adidas or Nike). Tapi malangnya, utk c kakak (spt thn2 lepas jugak), mmg xde yg berkenan dan kalau ade pun, xde saiz. Haih la kakak. Payah sungguh mummy n babah mau carik kasut kamu. Ok xpe, malam ni kita cari lagi tau. (sian dia. semlm dh seronok bgtau nk belikan kasut utk dia. tup tup xde pulak yg berkenan. huhu).

Bagi sesiapa yg pernah ke uptown or downtown, mmg akan al fenin bab pilih memilih ni. Rambang mata sungguh. Bnyk giler pilihan. Tapi yg plg penting, kena survey harga dulu. Dpt harga yg cun, baru bole grab. Yg paling penting, korang kena pandai tawar menawar.

Kitorg gerak dari rumah pukul 9.30pm. Masa tu x ramai org lg. Tapi bila dah pukul 11pm, punyalah sesak. Parking kereta sampai 3 lapis. Fuhhhh..Mujur kami dah nak beredar waktu tu. Tapi singgah makan jap sbb mase berbuka, saya buat burger je utk my dear hubby n kakak. (sgt x larat ptg semlm. penat semcm. biasalah org fomfuan bila red light. huhu)

Kitorg makan kt satu gerai ni. Ape ntah nama dia..Cenpawan or Cendawan (kedai no 2 dari kanan, kalau kita dari arah tempat jualan). Ntah x bole nak ingat. Saya order char kue teow & limau suam. My dear pulak order mee bandung muar & laici kang. Utk kakak, dia nak kerang bakar. Kerang bakar tu diorg orderkan kt gerai sebelah.

Saya bajet diorg orderkan char kue teow kt gerai sebelah skali ngan kerang bakar. Tapi diorg sendiri yg buat. Dan klau korang nak tau, rasanya sgt  TAK SEDAP! Mcm org yg x pandai masak. Yg buat loya tekak saya ni, bila suap ja char kue teow tu, manis giler (manis gula+manis kicap)!!!! Dah la sikit giler letak kue teow tu. Ade la udang seketul, kerang ade la 5-6 ketul. Sayur?? Langsung x de okeh. Ni adalah pertama kali saya makan char kue teow yg paling x sedap. Bila my dear rasa, dia pun ckp benda yg sama. Mane la pernah org buat char kue teow manis2. Dah la pulak tu, telur dia pecah (mcm santan pecah tu), then dia tambah air pulak kat kue teow tu nk bg nmpk basah. Mmg bluwek la!

Pastu, my dear bgtau mee bandung muar yg dia order tu, diorg guna pes mee bandung segera je. Bahan dlm tu pun sikit giler. Ade la daging 3-4 ketul. Sayur?? Selai dua je. Buat org maki je la klau mcm ni. Siyes! Mase order kan main ckp mmg mee bandung muar yg ORI. Tapi bila rase? Mmg TAK SEDAP!! Sumpah kitorg xkan dtg gerai korang lagi.

Tukang masak tu, ikut selera tekak dia bkn ikut selera pelanggan. Saya mmg geram dgn diorg ni. Berniaga tau nak untung je. Tapi xde citarasa langsung! Pertama kali dan terakhir kitorg makan kt gerai ni. Mmg patutlah x ramai yg dtg mkn kt gerai korang. Total semua sekali RM15 (utk mee bandung, char kue teow, limau suam n laici kang). MAHAL giler kot. X berbaloi langsung dgn rasa n food presentation korang tu. THE FIRST & LAST kitorg mkn kt gerai korang. Tobat x dtg lg! (malas nk amik gamba mknn n gerai tu sbb sakit ati yg teramat!)

Balik dgn rasa hampa sbb makan makanan yg PALING TAK SEDAP. Tapi malas nak fikir. Yang paling penting, misi mencari kasut anak-anak akan diteruskan pada malam ini, nak singgah ke Seksyen 18, Shah Alam pulak. Yang penting cantik, murah dan berkualiti. :D

Footnote: High heels yg saya beli raya thn lps masih elok dipakai lg hingga ke hari ini. RM15 je. Murah tp berkualiti. Bagus kan? Klau berjenama pun, tapi xde kualiti pun x bagus jugak kan. Sbb dah pernah terkena. Beli yg ada jenama, tp bole pakai 4-5 bln je. Huhu

12 comments:

  1. Replies
    1. FAFA EHA: mmg teruk dik. sakit ati je. nasib bkn mkn mase bukak puasa. klau x, mmg akak muntah terus kt situ jugak agaknye. huhu

      Delete
  2. adoi la...mmg bengang kalau dapat masakan tak sedap dan hampeh mcm tu...grrrr!! sabo je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK WAHIDA: ni bkn geram lg. tp rase nk bgtau je semua customer yg baru smpi kt gerai tu soh cari gerai lain. huhuhu

      Delete
  3. Kalau KA pown tobat dah nak mkn kat situ lagi!.. apapun settle juga misi mencari kasut raya anak2 tu ye! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA: tobat x mkn kt situ lg dah. bole cerry berry dibuatnye. ntah sape2 yg jd tukang masak tu. huhuhu

      Delete
  4. ida pernah gak gi updatown kota dam ni, tapi tak pernah singgah gerai makan tu..teruknya, macam manela diaorang bole berniaga kat ctu..pelik2..nak untung aje kan..ishhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. IEDA: nak dpt keuntungan semata2. tp x reti nk hidangkn makanan yg sedap dan berbaloi kpd customer. mmg customer larilah jawabnye :(

      Delete
  5. ala cianya sis
    dapat makan mcm tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANUM: yes sis. mmg teruk sgt rasanye. geram je!

      Delete
  6. uh...lama giler dah tak pegi downtown, uptown ni. sesakkk... dah tua tua ni tak larat dah.. huhu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. PUANSTOBERI: thihihi. ni pun kebetulan dekat je ngan uma n kebetulan mmg nk cari kasut utk anak2. klau x, mmg malas nk singgah sbb kesian kt anak2 tu, agak kepanasan kt dlm tu kan. huhu

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara