VVIP Yang Terhormat

9.7.12

CONTEST KE 3 HAZWAN HAIRY




SYARAT-SYARAT:
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog beliau : DONE!
2. Klik Page FACEBOOK LIKE NI : DONE!
3. Letak header seperti di atas : DONE!
4. Tajuk "CONTEST KE 3 HAZWAN HAIRY" : DONE!

TARIKH TUTUP :
20 Julai 2012

Kenapa saya suka masuk ke blog Hazwan Hairy ni?

1. From HEADER to FOOTER
Saya ni jenis camne tau, saya akan terjah ke belog someone tu. 1st yang saya kan tgk dulu adalah header. Masa 1st time terjah ke belog beliau: tgk header dah nampak menarik. Dari header akan turun ke footer. Ini sekadar pendapat saya sahaja. Tapi kdg2 kita x boleh judge mcmtu jugak kan, mcm org slalu ckp, don't judge a book by it's cover. Klau hrp header je cantik, tp footer tu tunggang langgang n x menarik pun x guna jugakkan. (mohon maaf sekali lagi andai ada yang terasa hati. ini sekadar pendapat saya sahaja. sbb belog saya sendiri pun masih perlu diperbaiki dan masih dlm proses pembelajaran dunia berblogging)

2. Tajuk dan Tagline
Cer korang tgk tajuk dan tagline belog beliau. "LIKU-LIKU KEHIDUPAN - SEJUTA LANGKAH KEMBARA IMPIAN". Oh mula-mula baca je dah terdetik kat hati, "Oh bagusnya dia ni..punya azam, cita-cita dan wawasan yang tinggi. Susah dah nak jumpa dengan orang yg mcm ni di zaman skang ni tau..." Yang ni, ikhlas dari hati akak dik oi. Mmg awk seorang yg punya azam yg tinggi. Bagus! Teruskan perjuanganmu itu!

3. Entry dan info-sharing yg menarik
Dan yg paling best skali, segala intipati, entry atau info-sharing di dalam belog beliau ni, sgt menarik tertarik tarik dibuatnya! Beliau akan sedaya upaya membuatkan pembaca berminat dgn segala info yang dikongsikan. X kiralah dari segi pengalaman, info-sharing tentang apa sekalipun ianya mampu menarik minat pembaca. Belog beliau sgt santai dan relaks bila dibaca! Beliau jugak suka anjurkan contest bagi yg berminat. Mmg ramai je la yg berminat utk join dan menjadi followers kamu. Bagus!

4. Design dan background
Belog beliau sangat SIMPLE BUT NICE! Sejuk mata memandang. Design dan background putih bersih je, x serabut, x semak, x kusut. Susun atur pun mmg teratur je. Double thumbs up!

5. Seorang yg berpesonaliti tinggi
Sungguhpun saya tak pernah berjumpa dgn beliau secara dekat, namun saya yakin beliau merupakan seorang yang FRIENDLY, MESRA ALAM, MUDAH MESRA, BERSIKAP KETERBUKAAN, MATANG DSB. X kira di alam belog mahupun di Twitter. Dia akan reply segala mak nenek komen yg ada dari kengkawan yg dok ngomel kat belog/twitter beliau. Walaupun lambat, tapi beliau tetap akan reply comment. Betul tak? Betul betul betul (sambil angguk gaya Upin Ipin) (Saya slalu je main tweet tweet dgn dia. Suka layan karenah dia. Maklumlah, saya ni ade adik lelaki sorang je kan, jauh di Melaka pulak tu..sob sob)

"Segalanya SIMPLE FROM HEADER TO FOOTER membuatkan aku terjatuh cinta untuk membaca segala informasi darinya. Setiap hari pasti akanku terjah dan akanku cari masa untuk kembali ke blognya jua.."

Hoooyeeeeaaahhhhhh!!!!

Fuhhhhhh..hamek panjang berjela-jela mcm jala! Penat mak jemah nak perah idea yg kian tumpul ini. Otak blur pepagi buta ni kan. Huhuhu.

If korang berminat untuk join, jom ke belog Hazwan Hairy.

Selamat berblogging!

Footnote: Thanks so much to adik Hairy ni sbb sudi tweet akak aritu utk inform ttg contest ni! Rase terharu pulak bila dpt invitation camtu. Harap di suatu masa nanti, dpt berkenalan secara lbh dekat dgn beliau. Boleh berkenal-kenalan dgn my dear hubby dan anak2. ^_^

41 comments:

  1. gd luck. nk join juga tp x sempat2 nk wat N3

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESUMA ANGSANA: actually, n3 ni dh draft last Friday. tp arini baru published..hehe..jom la join! mane tau ade rezeki. ni pun saya men blasah je :D

      Delete
  2. assalamualaikum akak...mula2 buka wahhh pnjjg sgt entry yg akak krg...rsanya akak lah yg paling pnjg stkt nih....ulsan yg sgt2 wat sya teruja & hargai..terkedu nak jawab semua tuh..yg pastinya saya nmpk akak pham dan knl saya n blog saya dan apa yg sama mahukan..all the best tuk akak...myyb akn stop esok this contest sbb ada kjutan pada hari khms...hehe....terima kasih lg skli sbb krg entry yg penuh dgn ulsan yg buat sya tmbh smngt... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAIRY: wa'alaikumsalam dik. tu la psl kan. pnjg berjela2. hehehehe. insyaAllah, ade rezeki ada la. akak pun x kisah. yg penting, hubungan sesama blogger semakin mesra dan semoga ianya kekal sampai bila2.. :D

      Delete
  3. wahhh kemain panjang berjela entri akak kan..so apa apa2 pun good luck yer kak ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAFFIYA_ALEESYA@ECHA: hehehehe..mitak mahap la ye sbb kena baca dari awal smpi abis. akk ni klau bab mengarang, mmg no 1. tu yg kenkadang melalut2 dibuatnye. hehehehehe..btw, thanks dik :D

      Delete
  4. Replies
    1. IEEDAZ@MAMA ISHA: thanks so much dear. saje nak mencuba nasib. hehehehe

      Delete
  5. panjang nye dye punye huraian...rajin betul huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZZA AFDZAL: tgh rajin nulis n3 pepanjang, idea dtg mencurah2. hehehe

      Delete
  6. all the best n good luck...kalo lieya salah sorang judges kompem lieya bagi markah tinggi sebab huraian mmg superb!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIEYALATIF: thanks so much dear. hehehehe. saje je join ni. ade rezeki adelah, xde xpe. mmg suka mengarang saya ni :D

      Delete
  7. hery dtg sini copy link tuk di BW smbil tgk2 calon pemenang..hehe

    ReplyDelete
  8. niera dtg jalan2 sini jenguk blogger comel !
    all the best :)

    niera follow sini.

    www.aisyahhumaira.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. AISYAH HUMAIRA: thanks dear. selamat berkenalan. all the best to u too :)

      Delete
  9. singgah...dtg dr contest yg sama...
    happy blogging..
    http://www.safiyahezora.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. SILENT THINKER: salam perkenalan. saya dh follow awk :)

      Delete
  10. Salam. Hana dari contest yang sama no.66! Datang BW & follow. Good Luck ye! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumslm. thanks for following me. good luck to u too :)

      Delete
  11. datang melawat sini ^^

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK RONGOKS: terima kasih daun keladi. nnt saya terjah blog awk ye :)

      Delete
  12. salam :) eykaa datang singgah n follow ^^ goodluck ^^ btw, nice blog :) salam ramadhan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. NOR ATIQAH AISYAH: thanks ye. nnt saya singgah blog awk :D

      Delete
  13. salam kenal:)
    kte dri contest yg sme:) gud luck ye:)
    bw n flow here:)ada ksmptn jom singgh cnie..hehe
    http://deary-ainn.blogspot.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEARY AINN: salam kenal. thanks for following me. done follow u :)

      Delete
  14. dieya datang sini dari contest yang sama
    follow mollow kamu, good luck ya

    http://www.dieyaworld.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIOCCOLATO WORLD: ok tq. good luck to u too :D

      Delete
  15. tahniah kak sue :-)..dah menang 1st prize contest ni..hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NOR ZILLA: thanks dik. alhamdulillah. rezeki di bln Ramadhan :)

      Delete
  16. tahniah kak sue.. memang best entry ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NURFARA HANI: terima kasih ye dik. idea dtg mencurah2 :D

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara