VVIP Yang Terhormat

4.4.14

"THE NEW ME..."

Assalammu'alaikum WBT.

Hmmmm..dah banyak hari saya hutang ngan uolls..tapi uolls setia singgah dan drop komen kt blog iolls ni. Huhuhu. Sorry banyak-banyak. Sejak berita #MH370 tu diwar-warkan, saya langsung xde mood nak update blog. Ntah..mungkin terkesan, walaupun mereka bukan siapa-siapa dalam hidup saya. Tapi saya merasa simpati yg mendalam kepada ahli keluarga mereka. Semoga Allah permudahkan misi mencari #MH70. Semoga adanya keajaiban, hanya Allah SWT Yang Maha Mengetahui..Ameen..

Kalau uolls perasan, dah lama kan saya tak tepek gambar sendiri kat blog ni. Perasan tak perasan tak? Hehehehe. Since cuti bersalin 6 bulan aritu, sampai la ni rasanya mmg takde gambar-gambar saya selfie. Adoi..x suka selfie jugak sebenarnya. X reti nak wat mimik muka. Kalau org lain amikkan, bole la posing sikit kan. Thihihi

Sekarang ni dalam misi cabaran 100 hari untuk kembalikan bentuk badan yg ideal, nak dapatkan BMI yang sesuai dgn ketinggian saya yg kecik molek ni. Dahlah tinggi tak berapa nak ada, so nak kena jaga tang tu. Usia pulak dah 30+, serba serbi nak kena jaga. Kaum hawa ni lain sikit, tak mcm kaum adam. Kita nak kena jaga penampilan, kecantikan diri luaran dan dalaman, macam-macam lagilah nak kena jaga bila usia semakin meningkat ni. Hehehe. #projekmemikatsuami

Meh kita tgk apa kata Kevin Zahri kita "9 Tips Mudah Azam Kurang Berat Badan 2014"

Credit : Kevin Zahri
InsyaAllah..akan follow tips mudah yang Kevin Zahri cadangkan ini. Mudah-mudahan berjaya. Setakat ni, berat badan adalah sedikit penurunan. Maklumlah, bila menyusu badan sepenuhnya ni, badan kita bekerja dan apa yg kita makan akan menghasilkan dan meningkatkan jumlah susu. Tapi pemakanan pun nak kena jaga juga, tak boleh main hentam kromo je. Hehehe. Then, kena rajin bersenam, jgn ngelat! Ini penting untuk kesihatan tubuh badan luaran dan dalaman, biar segala toksin keluar melalui peluh kita. Air pulak kena minum sekurang-kurangnya 3 liter sehari untuk proses detoks. Semoga segala usaha membuahkan hasil. Amin amin..

Nak tengok "The New Me..."? 

V



V



V



V



V



V


V



V



V


Am wearing wideshawl from Glamorise :)
Bila post gambar selfie ni kat Whatsapp group sek men dan sek ren kami, ramai yang tak cam dan tak kenal. Memasing kata dah berubah sgt. Ye la, dulu masa sek kemain comot masing-masing. Hehehehe. Mula la memasing tanya apa rahsianya....

Cabaran 100 hari!
10 kgs more to go!!
Chaiyok chaiyok!!

Till then, happy working & have a nice day!

Salam Jumaat yang penuh berkah...

Footnote : Dulu muka penuh dengan jeragat. Sejak mengambil set menyusu (juga merupakan salah satu supplement utk set kecantikan), jeragat semakin pudar dan kulit semakin cerah. Alhamdulillah...nak tau rahsianya? meh whatsapp kita k... :D

18 comments:

  1. assalamualaikum
    dan salam jumaat
    singgah pagi

    ReplyDelete
  2. Salam Sue ; dah kurus ea..tahniah , pcl masih dlm proses wish me luck eh..

    sue kalau ada masa mohon like review sy di fbpage
    https://www.facebook.com/mbherbs/photos/a.424193451049358.1073741846.172523436216362/424372661031437/?type=3&theater

    t.kasih

    ReplyDelete
  3. Phewitttt...misi berjaya lah ni yer ☺

    ReplyDelete
  4. dah lama tak teserempak ngan awak. cer masuk gambar penuh... kot2 kita nak ikut jejak jugak. hehehe

    ReplyDelete
  5. matlamat... memang bukan semua matlamat kita leh tercapai kn...

    ReplyDelete
  6. tahniah...keep up a good work...hope dapat berat yang diidamkan...SA pun tgh bertungkus lumus ni....

    ReplyDelete
  7. memang susah nak mulakan bentuk balik badan selepas lahirkan anak.kena usaha kuat..

    ReplyDelete
  8. wah cantik2... maintain je yer ! tahniah

    ReplyDelete
  9. Akak makin cun...
    Sy plak dgn geng geng skola rendah masing masing tgh buat contest bertungkus lumus capai berat bdn ideal nih kak....smp bulan 8...mcm sy join sbb suke suke...if sy meng sy xdpt pela sbb join nk support kwn je...sy pun nk turunkan 10.6kg...bmi sy xnormal dh...mjdi jdi berat sy naik...sket je lg nak cecah 70kg...adoiii...skang tgh usaha utk diet.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak suria. wahh makin cun melecun ni.. semoga berjaya dalam usaha akak ni. hehe singgah menabung Herbal-Essences~~~

    ReplyDelete
  11. muka pun dah slim ni... sure body pun slim gak ni kan..

    ReplyDelete
  12. Jeragat boleh hilang? Ni yang akak jealous nih! Sue, akak suka tengok solekan mata begitu tapi tangan ni gigillah tak pandai betul nak buat cantik-cantik. Camna ek nak buat mata gitu dengan tangan yang kuat mengigil ni? Oppsss.... ini gigil bukan kerana usia tapi memang sejak azali tangan ni tak leh nak tetap bila melukis bahagian eye ni.

    ReplyDelete
  13. Tu dia....moga berterusan kak..ayut pon dah kna start gamaknya ni...nk tunggu lmbt2x nnt jd makin malas kot.hihi

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara