VVIP Yang Terhormat

15.1.14

HAPPY 6th MONTHS OLD BOBOT MUMMY!

Assalammu'alaikum WBT.

Semalam genaplah usia baby Zayyan Nourkhalish yang ke 6 bulan. Alhamdulillah..masih menyusu badan secara eksklusif sepenuhnya. Syukur alhamdulillah..sepanjang membesarkan bobot mummy ni, tiada sebarang sekatan yang melanda utk fully bf baby. Malahan kalau ada make-up job pun, baby mcm tau2 je mummy xde. Pandai minum EBM guna botol. Good boy! Kalau keluar pun, masih menyusu badan lagi sbb sekarang dah senang, ada nursing cover. Nak menyusu kat mana2 pun xde masalah. ^_^

Dah start ambil solid food. Mummy start dengan memberi pisang kastard (produk Heinz). Pastu untuk bekalan, mummy blend kan kentang dan carrot dengan bubur nasi. Alhamdulillah..bobot suka sgt. Suka makan mcm abam bambam dia tu. Hehehehe

Bobot dah meniarap sejak umur 4 bulan lagi, sekarang dah ligat pusing sana sini, angkat2 montot nak merangkak, berat pun boleh tahan (9kg+ kot...berat je bila dukung..), x kisah nak tidur dalam buai atau di atas tilam je, tapi asyik terjaga je kalau ada gangguan bising (yg ni ikut perangai mummy, x bole bising sikit). Hehehehe. Nak buat mcmana kan, telinga kita telinga lintah.


Gambar kiriman babahnya kat whatsapp. Kemain senyum lagi! Comel comel!
Mummy doakan semoga bobot mummy ni diberikan kesihatan yang berpanjangan, otak yang cerdas, bijak, tubuh badan yg sihat senantiasa. Amin. Love u bobot!

Footnote: Get well soon buat my dear hubby..hari ni berat hati nak pergi kerja sebab dear demam teruk. Huhuhu.

34 comments:

  1. manisnya dier senyum..
    sekejap jer kan dah besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tq zee..
      x menahan ada lesung pipit kiri kanan tu.
      babah jeles anak2 dia encem..haha

      Delete
  2. alololo comelnya... bila la unty ni nak dapat baby macam zayyan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq aunty. Soon insyaAllah..sabar dan kuatkan kesabaran. Allah pasti kurniakan..

      Delete
  3. Kejap jer dah 6 bulan yer sue. Happy 6th months old zayyan.

    ReplyDelete
  4. Comelnya zayyan!
    Ensem!
    Moga membesar dgn sehat dan kuat!

    Gws utk hubby sue

    ReplyDelete
  5. Tak sedar kan dah masuk 6 bulan dah usianya...makin comel lagi tu...:D

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. tu la lynda. x puas bergelumang ngan anak2 kt rumah 6 bulan aritu

      Delete
  7. Assalamualaikum kak suria. comelnya dia! sekejap je dah 6 bulan kan.. semoga membesar dengan sihat ye dan jadi anak yang soleh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam. sheila pun mesti dah besar perutnya kan. hehehe. tq sheila!

      Delete
  8. seronok je rasa bila apa yang kita buat, anak makan kan..
    moga hubby sue cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. SERONOK TGK perkembangan anak kan sue.....alhamdulillah ...membesar bagai johan haaaaa.....moga sentiasa sihat yeak sayang....

    best anak jenis pemakan ni kan...takyah pening2....suap ape jek semua die makan....bagus camtu..skrang ni mcm2 resepi baby foods, mmg teruja nak cube....rindu plak nak prepare baby foods...

    ReplyDelete
  10. uh kejap nye kan.. dah pandai neyrap sengih sengih..

    ReplyDelete
  11. assalam, comel nyer baby, usia begini mesti dah pandai merangkak, mencapai barang, tepuk tangan dan buat bunyi (bercakap cara tersendiri) macam2 ...

    sikit hari lagi pandai duduk dan belajar berdiri...

    ReplyDelete
  12. alololo.... comeinya bobot...! geram tgk!

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah sihag membesar..amin..moga jd ank yg soleh sihat dan pintar... :)

    ReplyDelete
  14. dah 6 bulan...kejap jek kan sue...

    alhamdulillah..membesar dgn sihat dan sempurna.....pandai plak tu posing senyum depan kamera...melting aunty lieya tgk tau zayyan...cute sgt...

    ReplyDelete
  15. comenyee Zayyan....Sebaya laa ekk anak kiterr

    ReplyDelete
  16. dah besar si bobot zayyan ni ek.cute!suka tgk seyuman dia tu.:-)

    ReplyDelete
  17. kejap je besar anak akk.. :) comel pula tu..

    ReplyDelete
  18. dah besarpun ... mama dia ada chanceler update blog lebih kerap...
    sekarangni bobotler selalu jadi bahan blogkan...

    ReplyDelete
  19. Kejap je dah 6 bulan kan. Moga membesar dgn sihat

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara