VVIP Yang Terhormat

7.6.13

BENGKEL SETIAUSAHA SUPER 2013

Bengkel Setiausaha Super
'Lebih Karisma Dari Biasa'
8 hingga 9 Mei 2013
Swiss-Garden Hotel & Residences, KL

Entry dah agak basi. Tapi tetap nak cerita jugak. Hehehe. Setiap tahun, semua Setiausaha yg berkhidmat di MATRADE diberi peluang untuk pilih salah satu bengkel/kursus berkaitan kesetiausahaan. Entah kenapa saya masih tertarik dgn Bengkel Setiausaha Super ni. Padahal tahun lepas saya dah pernah join. Hehehe. Entry di SINI....

Bengkel ni adalah anjuran UTMSpace. Ini adalah kali ke-2 saya menyertai bengkel anjuran UTMSpace. Kenapa saya pilih bengkel ni buat kali ke-2? Salah satu sebabnya adalah kerana modul yang menarik, penyampaian trainer yg pasti membuatkan kita tidak bosan, penyampaian modul lbh kepada aktiviti supaya kita x mengantuk dan mudah faham. Mmg berkesan teknik tu

Trainer kami adalah Puan MaryAnni M. yang merupakan seorang Perunding Imej Antarabangsa, Perunding Gaya dan Fesyen bertauliah, Konsultan Kerjaya bertauliah dan Trainer bertauliah. Beliau kini merupakan master trainer Akademi Perunding Imej Profesional.


with Puan Mary yg sporting
 
Modul 1 : Personaliti dan Profesionalism
Modul 2 : Tugas dan Cabaran
Modul 3 : Imej dan Etika
Modul 4 : Kemahiran Interpersonal dan Komunikasi
Modul 5 : Menangani Konflik dan Stres

Kelainan di bengkel ini pada tahun ini kerana adanya artis undangan iaitu Puan Wardina Safiyyah. Beliau membincangkan topik antara "Keluarga dan Kerjaya". Seronok dpt berkongsi pengalaman dgn beliau. Cara penyampaian beliau yg bersahaja dgn topik yg menarik melalui komunikasi dua hala.


Salute her dlm membesarkan anak2. Inspirasi saya :)
Group "Lady in Red"
Design dan warna ni saya yg pilih. Dpt tempat pertama gitu!
Setiausaha2 yg masih junior :)
Hopefully tahun depan akan ada kursus/bengkel utk Setiausaha yg lebih menarik mcm ni. Mmg best! Mcm-mcm aktiviti yang menarik disediakan dlm kursus mcmni. Bukan tu saja, malah ada cabutan bertuah pulak tu. Dah la join kursus ni dpt souvenir beg & mug. Tapi nombor saya tak bertuah pulak hari tu. Untunglah sape2 yg dpt tudung2 Ariani yg disampaikan sendiri oleh Puan Wardina ^__^

Footnote: Hari ni drive ke office, jalan clean & clear je. Tengok je la Isnin nanti, sure jammed giler! Tensi sungguh nak driving dlm keadaan jammed. huhuhu

17 comments:

  1. dua minggu syok je dapat bangun lewat skit dari hari2 biasa.

    senin ni... mmm.... kalu lambat lagi sila la hantuk kepala kat thumprint. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak. saya gerak dari rumah pun kul 7.15 pagi, sampai ofc kul 7.40 pagi. smooth je driving. tunggu la minggu depan. hadap jammed melampau! huhuhu

      Delete
  2. Bestnye sue...dah lame x pi kursus utk PA gini...last tahun 2011 kot...ye laa kursus berbayar ni nak apply kene tgk bajet jabatan jugak....gitu lee tempat aku kooo...kene rotate ikut turn kalo nak pegi...

    Betul2...senin siap sedia laaa jalan sesak heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorg mmg setiap tahun ada kursus camni, tapi setiap PA kena pilih satu je dlm setahun tu. mmg best! dulu2 dpt gak pegi minggu setiausaha, skang x dpt dah. huhu

      Delete
  3. best kalu attend kursus yang ada aktiviti, lagi2 ada retis plak tu, xder la boring asik nak dengar ceramah jerk kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tau xpe. rezeki kami dpt jumpa retis masa tu. patutnya mmg mcmtu, kursus yg x membosankan kena ada buat aktiviti. barulah best

      Delete
  4. wah mesti best giler ni + dapat ilmu berguna lagi

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. gimme 5 la kak!
      she's so simple & sporting :)

      Delete
  6. Wah glemer dapat gambar ngan wardina....hehe

    ReplyDelete
  7. bestnya ada bengkel mcm nih...

    next week confirm jalan dah jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..mmg best pun. tu la psl nye kak. x larat nk ngadap jalan jem hari2. huhu

      Delete
  8. Kursus mcm ni tak bosan kalau pegi byk kali pun, lagi pulak ada penceramah jemputan yg bestkan :)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara