VVIP Yang Terhormat

8.5.13

CUTI CUTI CAMERON HIGHLANDS : DAY 3 (PART 2)

Assalammu'alaikum WBT.

Selesai sudah kursus Teambuilding, haruslah jalan-jalan kat Cameron Highlands. Rugi la pulak kan, alang alang dah sampai, haruslah spend 1 more night kat situ. Banyak jugak tempat nak pergi. Semua dah ada dalam kepala. Kihkihkih


Tempat-tempat yang kami dah planning nak pergi macam yg dikotakkan dalam gambar tu. Tapi, kitorg hanya dapat pergi certain tempat je disebabkan cuaca kat sana hujan lebat sebelah petang. Sedih jugaklah bila planning nak pergi, tapi x dapat pergi.

Pick Your Own Strawberry!

Ini adalah destinasi pertama yang kitorg terjah sebab dekat sgt dengan Hotel Equatorial tu. Jalan kaki pun boleh sebenarnya. Tapi my dear hubby kesian pulak tgk mak buyung ni berjalan kaki. Hehehe. Actually, kat CH ni banyak strawberry farm. Tapi yang dicadangkan pergi adalah Raju's Hill Strawberry Farm. Kawasannya agak luas. Korang boleh petik sendiri strawberi mengikut banyak mana yg korang suka. Tapi korang kena bayar RM27 di kaunter (kalau tak silap) jika nak petik strawberi sendiri utk 1/2 kg. Kalau lebih dari tu, korang kena tambah duit lagi la.
Raju's Hill is one of the well known strawberry farms in the area. Tourists can freely visit the farms. Entrance is FREE for everyone and can get a free tour of the strawberry field and the actual processing plant which is one of the most remarkable sights of Pahang.
 OPENING HOURS : 8.30 am - 6.00 pm daily


Mereka teruja!
Keterujaan bambam memetik strawberi sendiri. Ngelat sebab petik yg masih muda



Butterfly Farm

Settle je melepaskan keterujaan memetik strawberi, kami terus ke Butterfly Farm yang tak jauh juga dari Raju's Hill Strawberry Farm dan Hotel Equatorial. Lebih kurang 5 minit je, itupun bergantung kepada keadaan trafik kt sana. Kalau nak tau, area situ mmg agak jammed disebabkan jalan yang kecil. 

 







Hi..sayalah Chipmunks!





Macam-macam ada kat dalam Butterfly Farm ni. Antaranya adalah : Butterfly House, Insects Exhibitions, Reptiles & Amphibians, Tropical Flower Garden, Souvenirs Shop dan Restaurant & Cafe.

Kalau korang ke Cameron Highlands, jangan lupa singgah di sini ya :)

Next entry --> Sungai Palas Tea Plantation & Honey Bee Farm

Footnote : Entry auto publish....



35 comments:

  1. Inilah dinantikan kalau pergi CH... wou siap dah tanda nak gi mana kan... next time leh rujukni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak. mmg kami ternanti2 detik memetik strawberi ni. pengalaman yg manis buat anak2 :)

      Delete
  2. Assalamualaikum. bestnya tengok gambar2 kak suria. semua happy. lagi2 dak kecil dua orang tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam. hehehehehe..mmg kami seronok sgt!

      Delete
  3. Replies
    1. hehehe..nnt KA boleh plan ke sana pulak cuti sekolah ni

      Delete
  4. mak buyong naik cameron highlands :)
    terasa strawbery kat tekak ni

    ReplyDelete
  5. jeles la sue boleh petik...
    time zee pi aritu,bukan je takleh petik..nak masuk pon takleh...close sebab CNY...kuciwa tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa..yeke..siannya Zee. xpe, nnt kalau planning nak pergi sana lagi, boleh petik2 strawberi :D

      Delete
  6. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  7. apsal akak tak g butterfly tu ari entah. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..maybe x pasan kot kekda
      saya mmg dah print out siap2 destinasi2 yg nak p
      rasa syg pulak kalau x singgah

      Delete
  8. Replies
    1. hehe..mmg sedap!
      kitorg siap buat jus strawberi lagi

      Delete
  9. Replies
    1. hehehe..budak ngengada tu mmg camtu la. semua pun dok geram kt dia

      Delete
  10. wahhh sempat lagi yek?
    Okla tu nanti ade anak kecik dah payah nak bergerak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah sempat. alang2 dah sampai kan.
      kalau ade anak kecik pun tetap nak singgah jugak. hehehe

      Delete
  11. wahhhhh bestnyaaaaaaa dpt petik buah strawberry :D
    btw, akak chantek sangat3! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..best best best sgt dik!
      ishhh..akak biasa2 je la

      Delete
  12. tu lah sue, sekarang ni asyik hujan je petang-petang...nak pergi mana-mana pun tak boleh. ngelat ek makan strawberry yang muda, tak pernah try lagi, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..actually, lg bagus hujan sebenarnya. sejuk je
      kikiki..gitu le bebudak, tatau mana satu muda mana satu yg dah masak :D

      Delete
  13. ish.. teringinnya nak pergi cameron highland ni... tak pernah sampai lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..nnt kalau nak g honeymoon, bolehlah pegi sana :P

      Delete
  14. Replies
    1. scone?? apakah itu kak??
      aritu sempat makan aiskrim strawberi je pun.
      ala2 aiskrim strawberi malaysia.
      yg diorg buat sendiri, rm1.50 harganya

      Delete
  15. part petik petik memang best. serious ckp wajah kamu sangat ayu. suka tau tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..tau xpe.
      ish..manada kak, biasa2 je la kita ni.
      maybe sbb preggy kot
      pembawakan budak

      Delete
  16. Replies
    1. seronok sgt kak.
      xyah basuh pun kalau nak makan

      Delete
  17. happynya bebudak tu kak......
    Terasa seronoknya bila tengok gambar..
    Bambam lagi nampak happy.....
    Kiri kanan nak dipetiknya strawberry tu.... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki..mereka mmg sgt seronok, kemain lagi.
      maklumlah, ni pengalaman pertama diorg g sana :D

      Delete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara