VVIP Yang Terhormat

28.5.12

Personal Make-up Class!

Tarikh : 12 Mei 2012
Masa : 10 pagi hingga 4 petang
Tempat : Apartment Sri Pelangi, Seksyen U5, Shah Alam
Program : Basic to Advance Personal Make-up Class

Assalammu'alaikum..Salam 7 Rejab 1433H..pejam celik pejam celik dah masuk ke bulan Rejab kan..hmmmmm....terasa cepat benar masa berlalu..hadapi dengan tenang, pasti semua kan baik2 saja.. ^_^

Ok, hari ni saya nak update tentang aktiviti hujung minggu saya 2 minggu yg lps..dh lame nk update, tp x berkesempatan, dok tertangguh2 je..n3 pun dah bersarang dok dlm draft..kihkihkih..
Mula2 skali, saya pernah join Basic to Advance Makeup Class pada bulan Mac yg lalu..kemudian, diikuti dgn photoshoot (sbb menang contest)..Actually, saya ade lg 2 kelas yg perlu saya attend bagi mendapatkan sijil, menimba ilmu dan pengalaman..Tapi Cik Qu aka tunjuk ajarku sifu saya, ajak saya utk jadi model of the day..Saya pun ok je, dpt plak green light dari encik hubby..Kebetulan lokasi sgt dekat dgn rumah saya, mmg senang la sifu saya tu...hehehehe..

Yg plg best nye sifu saya order nasi lemak dgn saya..owh, ni 1st time saya amik order dari kengkawan ye..mula2 tu risau jugak, sbb saya ni jarang2 sgt masak utk org luar..dan kebetulan plak sambal saya agak pedas..tapi bila adjust baik punye, x pedas langsung! agagagagaga..cer teka ape saya letak..secubit gula penuh kemanisan dan kasih sayang..hahahahhahaha

Ok, jom layan pics kami!

Ieda aka Mama Isha sedang me'nouchup' muka nya..

Zakiah sedang di'touchup' oleh sifu

Me before and after

Cantik! Mereka dah pandai makeup sendiri!


Ooooo...sila abaikan daguku yg agak tambun itu!

posing skit!


Lihat pinggangku..rampingkan! sila muntah!
Love this pic!

Saya mahu berjaya seperti SIFU saya!

Footnote: 23 Jun nnt saya akan attend Personal Makeup Class..semoga saya dapat capai impian saya ini! Wish me best of luck k.. :))

14 comments:

  1. cantiknya..
    semua nampak lawa :)

    ReplyDelete
  2. akak, cantik make up kawan akak yang tudung hitam tu.. sy suke! :P

    ReplyDelete
  3. cunnya sue...nak jugak makeup mcm sue...hehe:)

    ReplyDelete
  4. ayoo..malunyer! hehe
    tapi sue lg best, jadi model..makeup pun cantik kan!

    ReplyDelete
  5. IZLA: hehehe..mekasih dear..dh makeup nmpk cantik lah..cuba buang makeup tu..hihi

    RINA: yg tu mmg dh semulajadi cantik, kulit putih gebu..so,klau makeup lg bertambah cantik kan..muka dia ade iras tiz zaqyah kot.. :D

    ReplyDelete
  6. KAK ADARNADZMIE: alahai kak..ni makeup je ni..xde makeup, pucat lesi je kot..bole2, nnt klau sue dh jadi MUA, bole makeupkan akak.. :D

    CIK ARA: cantik tertarik mmg debom! ahahaha..biasa je la tu..

    ReplyDelete
  7. IEDA: huhuhu..tp sue lg suka blaja makeup dari dimakeupkan..klau dh minat makeup ni, mmg smpi bila2 nk blaja lg.. :)

    ReplyDelete
  8. errrr,,,
    nk jugak leh x kak sue:)

    ReplyDelete
  9. rajinnye sis belajar mekap..saya pon teringin jugak nak belajar mekap mcm sis..serious cantik :)

    ReplyDelete
  10. SHARK: ish ish..nape la adik akak sorg ni gedik sgt..hehehe..bole tu mmg bole, tp utk bakal isteri kamu..jgn lupe roger kakak mu ini! :P

    LIZA RAZAK: huhu..sbb minat dear..lgpun x mahal sifu saya ni charge..banyak tips yg bole kita blaja.. :)

    ReplyDelete
  11. eeee....siyesss mimi suke sgt tgk akk mekup ni taw..cantikk!!
    mekup kan mimi jugak bole kak??hihihihii

    ReplyDelete
  12. MAMA EMA: alhamdulillah..tapi nk kena try kt muka org lain pulak..baru tau cantik x cantik..hehe

    MIMIE: bole aje dik..once barang makeup dah cukup, akak makeover awk ok..insyaAllah.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara