VVIP Yang Terhormat

10.6.14

#THROWBACK : PERSEMBAHAN ANGKLUNG SOLO DI LANGKAWI!

Assalammu'alaikum WBT.

Cerita basi. Tapi nak upload story gak. Hehehe. Aritu dah up gambar, story mory morning glory lum up lagi kan. Dah lama g Langkawi ni, bulan 12 tahun lepas kalau tak silap. Giler lama benau. Tapi, ade ku kesah. Hehehehe

Sebenarnya Kraftangan Langkawi menjemput kami dari SuWaRa Entertainment untuk mengadakan persembahan angklung solo sempena Festival Kraf Langkawi. Segala penginapan dan pengangkutan disediakan oleh pihak penganjur. Haaa..sape tak teruja kan? Sebelum-sebelum ni mmg selalu juga show di luar KL Sgor, tapi masa tu my dear masih bekerja di bawah event company. Sekarang keterujaan tu membuak2 kerana kami dah pun berdiri atas kaki sendiri, atas usaha sendiri.

Kami bertolak seawal jam 3 petang ke KLIA memandangkan flight kami selepas solat Maghrib. Risau la pulak jika ada berlakunya sebarang kemungkinan, just get ready je la. Kalau uolls nak tau, penerbangan kami ditaja oleh pihak penganjur. Alhamdulillah..kami menaiki flight Malindo Air. Ala2 MAS jugaklah. Cuma xdelah makan2 mcm MAS. Diorg just bagi mineral dan biskut je. Ok la kan. Perjalanan pun x amik masa yg lama.

Sedih jugak tak dapat bawa kakak dan abam bambam. Kami decide utk bawa baby zayyan yg masih kecil pada waktu itu, 4-5 bulan umurnya. Umur mcmtu senang nak bawa ke sana sini sbb kerjanya tido je. Dear kata next time kita bawak diorg cuti2 jalan2 kt Langkawi, amik cuti lama sikit. Baru puas jalan2 :)

Tak lama pun kami kat sana, lebih kurang 3-4 hari je. Cukup la untuk kami buat persembahan dan curi sedikit masa utk jalan2 kat sana. Next time Jom layan gambar!


 


 

 




Ni pula gambar-gambar sekitar persembahan sempena Festival Kraf Langkawi di Kompleks Kraf dan juga di Pekan Rabu. Walaupun cuaca sepanjang bulan tu hujan serta mendung, tapi masih boleh la nak berjalan-jalan lagi. ^_^



 





Langkawi in Memory, Memory in Langkawi. Till we meet again. Sayonara. Adios Langkawi. Will be back again soon. InsyaAllah :)

10 comments:

  1. sue pakai camtu nampak muda remaja..hihi

    ReplyDelete
  2. seronok zayyan kecik2 dah naik aeroplane ;)

    ReplyDelete
  3. Wah buat persembahan kt langkawi pulak...bestnya...xpe kak sue lpas nih leh bwk kakak n abg plak gi sne

    ReplyDelete
  4. tgk bby macam kecut perut je bila dijulang mcm tu. hihihi.

    tahniah sis ;)

    *nway tenkiu tau doakan utk saya.doakan utk saya smga segalanya dipermudahkan ye.aamiin

    ReplyDelete
  5. wahhh bestnyer gi langkawi...lama jugak akak x gi sana hampir 2 tahun dah....:)

    ReplyDelete
  6. walau dah lama, kena jugak buat entry... kenangan tu kan..

    ReplyDelete
  7. amboi mamanyer comeljer... ehm memang ler kena ambik cuti lama syioik nak jalan2kan.. selamat berpuasa sue...

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara