VVIP Yang Terhormat

6.1.14

SETELAH BERBULAN-BULAN BERSAMA, AKHIRNYA....

Assalammu'alaikum WBT.

Lamanya tak bersiaran..rindunya kat kawan2 semua..rindunya nak story mory dgn uolls..hari ni, saya baru start memulakan tugas setelah 6 bulan bercuti (3 bulan cuti bersalin, 3 bulan cuti tanpa gaji)..bergelumang dgn anak2 dan incik hubby, dgn urusan rumahtangga, dgn urusan bisnes..alhamdulillah..satu kenangan yg berharga dalam hidup saya bila dpt bersama2 dgn insan yg tersayang..

Hari ni, ayish bambam 1st day kat taska. Bangun pagi kejut dia, ajak g school dia kata "Mummy, ayish tak nak pergi sekolah.." Alamak..mummy dah risau bila bambam ckp gitu. Mana taknya, semalam n kelmarin bukan main seronok bila kami bgtau nnt ayish duduk kat school, mummy babah nak work. Dia kata ok mummy. Tapi bangun pagi tadi, merengek (hampir menangis) takmo g school. Bila anak dah pandai bercakap mcmni lah.

At last dia redha je nak ikut mummy g school. Dia minta susu. Dalam kereta saya letak dia kat pilot seat. Risau kalau2 x perasan dia kt belakang, maklumlah dah bertahun2 x hantar anak ke taska. (skang ni kan mcm2 kes, so kena berhati2 takut terlupa. kebetulan dah 6 bulan x g kerja. Mmg mudah sgt lupa) Taska tu sebelah office ni je pun. Senang. Ingat nak hantar sama dgn baby zayyan, tapi memandangkan bambam dah 3 tahun, harus ajar dia berdikari sendiri, playing around with other kids, learning something at school. Itu semua momen yg indah buat anak2 kecil.

Tadi teacher update bgtau psl bambam. Alhamdulillah..dia ok. Pagi tadi ada assembly dan dance. Teacher bgtau ayish ok. X sabar rasanya nak balik, ambil dia dari taska. Mesti banyak yg dia nak cerita kan.

Baby zayyan pulak, esok baru start kat rumah babysitter. Akak tu duduk depan rumah kitorg je. Senang kalau apa2hal. Setakat ni, kalau tinggal2 gitu kat incik hubby (kalau ada job mekap or pelamin), baby sgt mudah utk diuruskan sbb dia tau mummy was not around, so I have to drink EBM. Hihihi. So tadi asyik tanya incik hubby, mintak dia update psl baby. Baby ok, merengek2 gitu je la.

Buah hati pengerang jantung mummy babah
Footnote: Later saya update perkembangan terkini aktiviti2 kami ya. Especially, baby Zayyan Nourkhalish yg bobot mungil mungil tu. Hehehe. Nanti saya akan cuba seupaya yg boleh singgah ke blog kawan2 yg selalu jengah dan drop komen kt blog saya ni. Tq sayangs!!

23 comments:

  1. Assalamualaikum kak suria. wahh lamanya bercuti mesti seronok gila bergelumang dengan keluarga tercinta kan. alahaii dak kecik ni semua buat kita geram. Zayyan muka cam abang dia la. hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam. hehehe..sgt terbaik dpt bermain2 dgn anak2. seronok sgt2..

      Delete
  2. Moga anak2 kita dilindungi sepanjang ditinggalkan dengan orang. amin..

    ReplyDelete
  3. alahai sue, baby kiut cam abang bambam la... geram tengok...
    akhirnya update gak blog..lama betol berehat ni..

    ReplyDelete
  4. Hi sue...!!!!!
    Lama bercuti ye...
    Zayyan dh besar dah!
    Taksbr nk tau perkembangan dia =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..sesekali cuti lama2 ni mmg best! hilang stress bila tgk anak2 depan mata sendiri

      Delete
  5. welcome back kak...
    comeynyer yg kocik tue...

    ReplyDelete
  6. salam sue..kfieda ni pun baru jer tgh amik mood balik nk bw dan berblog..alhamdulillah 3 org dah permata hati sue ye..moga mereka sentiasa sihat2 selalu..

    ReplyDelete
  7. Selamat kembali sue. Ok lah...pengasuh dpn umah jer. Smoga anak2 kita sentiasa dibawah lindunganNYA.

    ReplyDelete
  8. Alahaiii....
    Geramnya tengok gambar 3 beradik tu kak....
    Bilalah nak jumpe si kecik tu.....
    Dulu jumpe dalam perut lagi..... =D

    ReplyDelete
  9. tajuk gempak tau sue.. risau akak tadi...
    semoga semuanya berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  10. Lama cuti....ayut pon lma dh xjejalan blog lain...blig tu pon mcm srgan2x je nak hidup balik..hihihi

    ReplyDelete
  11. salam kenal..singgah bw kt sini..
    sudi2 lah jenguk blog saya pulak ye..thanx:)
    http://cikanem.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. lamanya su bercuti...hehehe selamat bekerja kembali ye

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara