VVIP Yang Terhormat

23.11.12

"SYUKUR ALHAMDULILLAH..."


Self-check pregnancy test. It's positive. :D
2nd check kat Klinik Panel. It's positive too. ^_^

Syukur alhamdulillah. Mula-mula check sendiri, ada 2 garis yg muncul. 2nd time tu, check kat Klinik Panel, positif jugak. Xtau nak cakap apa. Syukur sangat-sangat. Ayish bambam nak jadi abang!!!! Seriously, agak terkejut dgn rezeki yang tak disangka. Alhamdulillah...

Patutlah bambam asyik meragam je lately ni. Patutlah dia manja semacam je lately ni. Patutlah saya berselera kemain je makan lately ni. Tapi after dah tau result tu, terus segala preggy sickness pun muncul. Oh tidak! Agak teruk jugak mabuk dan loya saya kali ni. Saya langsung x boleh bau masakan org. Saya hanya boleh bau masakan sendiri je. Paling teruk bila saya x boleh tgk benda bersepah2, bilik air kotor, dapur kotor, pantang nampak sampah sikit dah rase geli. Padahal xde ape pun. Pastu rasa nak baring je, pening kepala sgt2. Semua ni pembawakan. Nak wat cemane kan, mase 1st n 2nd preggy pun camni gak but x lama, 3 bln pertama je. Hopefully kali ni pun sama jugak mcm yg sebelum2 ni. Hehehehe. ^_^

I'm 7 weeks preggy now. Syukur alhamdulillah. Doakan saya dan benih di dalam rahim ni sentiasa sihat. Pertengahan bulan depan dah boleh scan, doc nak tgk keadaan dan degupan jantung baby. Terima kasih ya Allah atas rezeki dariMu ini. Syukur alhamdulillah.....

52 comments:

  1. alhamdulillah..tahniah ye,
    salam kenal dari saya

    ReplyDelete
  2. Owh...patutlah mood ke laut. Ada isi rupanya. Tahniah sis. Welcome to the ibu tiga anak club ☺☺☺

    Take care. Selamat menempuh 40 minggu nan indah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau xpe sis. Lately ni rase nak rehat n baring je sepanjang hari. hehehe. terima kasih ye sis. doakan saya n baby sentiasa sihat :)

      Delete
  3. tahniah dear..happy for u..Best! Take care :)

    ReplyDelete
  4. Wa....!!!!!!!!
    Congrats! Ramai2nye kawan2 blogger yg preggy huhu!
    Gembira utk kawan2 ...

    ReplyDelete
  5. hi sue....wah bakal ada orang cilik ketiga.....tahniah tahniah.....take care

    ReplyDelete
  6. tahniahhh,,happy for u sis =) moga due2 sihat hendaknya ye =)
    baru dpt jejak blog ni, sori,,=) n thanx follow

    ReplyDelete
  7. Tahniah Sue..Semoga Sue dan baby kat dlm perut tu sentiasa dilindungi Allah..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... tahniah kak sue... :) take care...

    ReplyDelete
  9. tahniah!!
    haah, ramai yg bakal dpt baby 2013 nnti..
    best woo, berjemaah gitew!
    doakan kite jugak yer.. =)

    ReplyDelete
  10. alhmdulillah..tahniah..ramai peknan hujung2 tahun nih..hehe..

    salam kenal ;)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah...

    jaga diri bebaik ye...

    ReplyDelete
  12. tahniah sue.. jaga kesihatan lebih lagi ler yerk..
    semoga dipermudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  13. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  14. tahniah kak...!alhamdulillah....rezeki anak :)

    ReplyDelete
  15. tahniah sue, tumpang gembira bila kawan2 bahagia!

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah...tahniah sue..hepi sgt2 dengar nieh....dah nak masuk 3 dah.....semoga dipermudahkan segala urusan ye sue.....sonok dengar org preggy...tapi kite nak preggy balik dah takut hahaahahah...anak dah 3 pun nak takut lagi hahaahahah.....

    hati2 tau...jaga makan...jgn lasak2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe..bak kata org, SURPRISEDDDDD!!! alhamdulillah dear. seronok bila preggy lagi, cuma mabuk n loya teruk ni yg buat badan jadi lemah. thanks so much ya!

      Delete
  17. alhamdulillah, tahniah sue...

    tumpang gembira...

    ReplyDelete
  18. tahniah....berita gembira ni....bambam nak jadi abang.....

    ReplyDelete
  19. As saam Sue,

    Tahniah! Tahniah! Moga2 berjangkitlah dgn sy :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam sis marya. terima kasih bnyk2 ye. insyaAllah, one day akan ada rezeki utk awk juga ye :)

      Delete
  20. MAbruk alaik...
    makin bertmabah Umat Nabi Muhammad SAW... =)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara