VVIP Yang Terhormat

9.4.12

Retro Camera

Assalammu'alaikum..hari senin yg agak mengantokzzzzzz..huhuhuhu..ni semua gara2 tgk ABPBH la kan..(nk salahkan jugak tu..) Confirm ramai yg hapdet psl ABPBH ni kan..kt twitter TL penuh dgn mende alah ni je..hehehe..Ape pun, saya ucapkan tahniah kpd yg dh berjaya..kpd yg x berjaya, next year insyaAllah ade rezeki utk kamu2...

Ok, arini saya nak share skit ttg Application for Android..since saya guna smartphone ni, mmg saya rajin n suka explore segala mcm application kt dlm tu..melambak2..smpi nk termuntah install itu ini kan..haha..baru2 ni saya ade install "Retro Camera"..mmg retro giler ah..nak beli camera jenis klasik ni agak costly kan..so, dgn adanye android ni, di hujung jari je..klik klik..senang!

Bagi yg menggunakan smartphone dgn aplikasi android, anda boleh type kt search "Retro Camera"..nanti keluar lah segala macam jenis camera yg ade..saya try install "Beauty Camera" dan "Retro Camera", tp saya lbh berminat pd yg retro..Ade 5 jenis camera dlm aplikasi "Retro Camera" ni..bole pilih n try mane2 yg jd pilihan..siyes best! Ala2 klasik gitu!


"Retro Camera is a simple application that lets you take pictures with the proper color saturation as if they have been shot 30 years ago, among other filters to choose from.

Retro Camera includes 5 different old cameras and some filters. Each one has its own attributes: scratches, colour casting and so on. Retro Camera works fantastically, but it has some flaws too. The pictures taken are stored in a somewhat darkroom so if you want to watch them at full size it’s better to access to them from your standard sdcard browser. And the shutter button is quite uncomfortable, although there is an option to change it to a hardware button.It's free and ads aren't intrusive at all.

Retro Camera has been developed by Urbian, a large and trusted Android developer. This app is a fun pastime, like many other similar apps, but it’s really well done and worth a try. Effects are well made and results are correct. However, we're sure that if you look for you will find better and more complete photo-editing apps around.

With Retro Camera you'll take delicious old-school pics your friends will drool over. 5 cameras, 5 sets of vintage vignetting, film scratch, black and white & cross processing effects for that off-the-hip analog look. Inspired by the Lomo, Holga, Polaroid, Diana, the toy cameras and Hipstamatic. Instant Nostalgia now free."


Jom layan pics percubaan yg saya captured last Friday otw from office to my home sweet home..Tapi gambar kakak xde coz dia tgh syiok titun kt seat blkg..penat bersukan kt sekolah barangkali.. ^_^

Senyum simpul..

Pastu gelak!

Mam biskut...
** Ini hasil nya after dh kenyang..homai... :D
Asyik babah je driving, meh saya nak drive pulak..

Eh..lepas x body kereta ni..tgk side mirror jap..

Foot note: Happy 13th months old buat bam bam..he's almost 12 kg now..homai..! Dah pandai ckp babah, ami (mummy), ak ak (kakak), ampu (lampu), angkat tgn (bila tny "sape ayish dayyan, angkat tangan.." saya...) semakin bijak! good boy! I'm proud of u, son! :D

25 comments:

  1. Oooo.. ada istagram... kena follo nii

    ReplyDelete
  2. Oooo.. ada istagram... kena follo nii

    ReplyDelete
  3. Abe Nazri: haha..kan abe dh follow saya dh kt insta..

    Anum: yes..klau beli camera ni mmg mahal sbb klasik kan..so klau ade android, install aje FOC.. :D

    ReplyDelete
  4. asalam ... boleh tolong tangkap gambo saya gakk ... heheheee ..tq.

    ReplyDelete
  5. Bijak nya budak bam..bam tu..hehee ada gaya nk bawa kete nanti tu.. :) Happy tgok anak su dah kembali sihat..

    ReplyDelete
  6. Abg Ajak: wkumslm..bole2.. :))

    Kak Raz: ha'ah..bijak sgt2..thanks kak :D

    ReplyDelete
  7. ada anak buahtu suka kumpul macam2 jenis kamera... tapi nampak bestjer...

    ReplyDelete
  8. As salam Sue Rya Qistina,

    Camera retro ni sama mcm kamera lomography lahkan... Di Peru ni byk jual, tp xtaulah mahal @ murah compared to Msia... Tak pandai sgt bab2 kamera ni, main snap2 je :)

    Sayang, buah tu bkn buah zaitun, tu buah tin... buah zaitun nnt next time sy tunjuk ye :)

    ReplyDelete
  9. Wkumslm Kak Marya..klau kt msia agk mahal sbb kira klasik giler camera jenis ni..saya suka benda2 cmni, cuma x mampu nk beli je..since dh guna android ni, install mcm2 la..hihi..laaa..saya x perasan nama buah tu..main comment je..klau buah zaitun biasa mkn..hihihi

    ReplyDelete
  10. untung ada kemera mahal..
    jeles nie..
    tp kak su lg jeles ngan shark..
    shark ada kemera retro:)
    sampi skang main film lg..
    x men ler aplikasi ni..
    hehehe..

    ReplyDelete
  11. Shark: huhuhu..jeles sgt!!! sbb akak mmg suka retro camera ni, klasik giler! tp tu la, mahai sgt..since dh beranak 2 ni, kena la jimat cermat..huhu

    ReplyDelete
  12. saya suka application ni..x yah ssh payah nak berDSLR bagai..gambar dah cantik :)

    ReplyDelete
  13. Liza: yes dear..mmg x perlu bersusah payah lg..nk beli DSLR pn mahal kan..skang di hujung jari je.. :D

    ReplyDelete
  14. nak follow instagram awk.awk folo saya kat @iizla okeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izla: ok dear..will gollow u..mine is @SuriaQistina

      Delete
  15. cantik nya effect gamba tu sue!!awesome!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes emma..mmg cantik sgt kan..
      Nk beli camera yg betul x mampu, so install je la kt market..huhu

      Delete
  16. android mmg terbaeekk.. ;)

    dak bambam sgt ceria! sweet. ;)

    ReplyDelete
  17. Ann: hihi..kan, android mmg best kan..dak bam bam tu mmg ceria sokmo..hehehe :D

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi,
Kepada kawan-kawan yang sudi ke mari,
Jangan segan-segan utk singgah lagi,
Ke blog yang tak seberapa ini.

Salam sayang dari A Wife♥A Mummy♥A Daughter.. ^_^

Half Purple and Blue Butterfly
 

Copyright © 2012 Reserved to A Wife ♥ A Mummy ♥ A Daughter
Design by kinara kinatara